Midtsian blir ny Brodd-trener

Midtsian blir ny Brodd-trener

Aleksander Midtsian (36) blir ny Brodd-trener de neste to årene. Den tidligere eliteseriespilleren bosatt i Stavanger forlater jobb i Brynes utviklingsavdeling og starter jobben med å utvikle Brodd videre i januar.

Midtsian har spillererfaring både fra eliteserien med Lyn, og fra Obosligaen med både Manglerud Star og Bryne. Etter endt spillerkarriere i Bryne har han jobbet med utvikling for jærbuene – og hatt ansvaret for junior elite – og klubbens fotballfritidsordning.

I Brodd går han også inn som spillerutvikler i barne- og ungdomsavdelingen gjennom FFO – i tillegg til å jobbe med klubbens herrer A-lag.

– Aleksander kommer med med en rekke anbefalinger fra dyktige fotballfolk. Vi merket umiddelbart i samtalene med ham at han tenkte i samme baner som oss om Brodds utviklingsmuligheter – og hvordan vi skal nå målene våre framover. Det føles som en perfekt match. Han er faglig dyktig – og framstår som en god leder – i tillegg til at han er en trivelig type. At han også kan bidra i utviklingsarbeidet i aldersbestemte klasser var viktig for oss i styret, sier sportslig leder i Brodd, Kyrre Sandven.

Vet hva som skal til

Midtsian har i høst vært en del av trenerteamet for Brynes A-lag i PostNord-ligaen og hatt ansvar for Bryne 2 som rykket opp til Norsk Tipping-ligaen. Nå får han for første gang ansvar for et seniorlag helt selv.

– Jeg syntes det var på tide å forlate «redet» i Bryne nå. Jeg har hatt en fantastisk tid i klubben og fått jobbet med mange spennende spillere – og gode kollegaer. Det trigget meg veldig at Brodd har en ung spillergruppe som ønsker å utvikle seg både som enkeltspillere og som lag. Brodds mål – foruten å vinne flest mulig kamper, må være å utvikle spillere til høyere divisjoner. Med min spillererfaring fra toppnivå vet jeg mye om hva som skal til for å nå de målene, sier Midtsian.

Både han og Sandven er samstemte i at Brodds A-lag skal bygge videre på spillestilen som ble innført med Antonio Martins Silva i 2018-sesongen.

– Derfor er det veldig bra at Aleksander og Ali Kilinc har funnet tonen, og skal samarbeide med basis i det arbeidet som er gjort – og som er nedfeldt i vårt sportsplan, sier Sandven.

KILINC FORTSETTER SOM ASSISTENT

Ali Kilinc (26) fortsetter nemlig som assistenttrener. I tillegg vil han ha ansvaret for junior elitelaget til Brodd i 2019-sesongen.

– Jeg har hatt en god samtale med Ali. Jeg tar naturligvis med meg egne tanker og det blir enkelte endringer i treningsarbeidet, men Brodd skal fortsatt være et lag som er spillende, og som skal ha ambisjoner om å dominere kamper, sier Midtsian.

Han har merket seg at Brodd har latt både Casper Aalen Norseng, Marcus Laursen, Idris Omar og Christian Vaaland, alle født 2001, spille mye 3.divisjonsfotball i 2018.

– Det er veldig positivt. Så håper jeg at jeg sammen med andre dyktige trene i klubbens FFO og øvrig trenergruppe kan bidra til at enda flere spillere fra egen avdeling kan oppleve utvikling. Det er viktig at det er en en rød tråd i klubbens totale utviklingsarbeid. Det vil jeg veldig gjerne bidra til, sier Midtsian.

NOEN UT – NOEN INN

Han starter jobben i januar. Før den tid skal Brodds A-lag spille kamper i den tradisjonsrike POL-turneringen på Tasta.

– Jeg er forberedt på at Brodd mister noen spillere til høyere nivå i vinter, men det er et tegn på at det gjøres mye bra. Så må vi se på muligheten med å forsterke med både ungdommelig pågangsmot og talent – samt litt mer rutine. Det viktigste er imidlertid å bygge videre på den grunnstammen som er i klubben. Jeg gleder meg til å komme i gang, sier Aleksander Midtsian.

PS! Første kamp for Midtsian blir mot nettopp Bryne, allerede den 26. januar.

Del denne med andre

@2024 Brodd Fotballklubb
– Fremtiden er grønn