Brodds eldre

av Administrator

Klubbens levende historie

Den 17. januar 2000 lyktes det endelig det vi har prøvd på i nærmest en mannsalder; – Brodd Eldre ble stiftet. Det var Thor K. Brekke, Odd Pedersen, Erik Sivertsen og Sveinung Roaldsen som tok initiativet til å starte opp. Det ble altså ikke en realitet før de som var mest aktive i 50-60-70 og delvis 80 åra ble gamle nok, at foreningen ble startet.

Brodd Eldre har gått forsiktig ut. Det er møte i Broddhuset første mandag i måneden, men unntak av juni–august, da er det sommerferie.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På desember møtet diskes det opp med flott koldtbord, og spesielle gjester inviteres. Vi er omkring 45 medlemmer og på møtene er det jevnt over ca. 25. De fire siste årene har vi hatt møte i mai/juni hvor også jentene våre blir invitert.
10 års jubileet

Vi feiret 10-årsjubileet på Marøy, med koldtbord og rimelig fint vær, og ypperlig guiding av vår egen Gunnar Roalkvam. Vi var på Lindøy året etter, da med lommekjent Johnny som guide. Og de to siste årene har vi hatt «byvandring», det vil si tur i vår egen bydel, igjen med Gunnar som veiviser og forteller på vei inn til Broddhuset der maten sto og ventet på oss.

Erik Sivertsen som har overtatt som formann etter at Thor K. Brekke døde, blir ofte spurt av andre hva vi egentlig gjør på disse møtene som varer fra kl. 19.00 til 21.00.Møte, sier Erik, det er vel egentlig bare en sosial samling av gamle Broddgutter som trives med hverandre, slik som vi gjorde før i tiden også. Og vi snakker ikke bare om gamle dager, men er også opptatt av det som skjer i klubben ellers. Ellers inviteres gjester som bidrar med et lite foredrag. Vi har hatt besøk av Engwald Pahr Iversen, Svein-Inge Thime, Kåre Mossige fra Vidar har vært der to ganger. Og så vår utnevnte Æresgjest Kaare Lindboe. Han har alltid noe å bidra med. Bare for å nevne noen.

Spørrekonkurranser har vi når det passer. Så litt bingo for å få inn litt penger utenom kontingenten. Ja, så har Broddlegen Erik Jesman Pedersen, som en gang spilte på A-laget, har vært der og bidratt med aktuelt stoff.

Om vi skal begynne med møter oftere, og da gjerne på dagen som SIF, Viking og Vidar har mange spurt om, og det er diskutert.
Konklusjonen er foreløpig den samme;
– Vi er ikke gamle nok enda! Vi får vente til de aller fleste er blitt pensjonister. Og til vi får nytt klubbhus hvor ett rom kan disponeres på dagtid.

Alle rundt omkring 60 år kan bli med, enten de har spilt, vært leder eller bare er supporter. Døren er alltid åpen hos Brodd Eldre.

@2024 Brodd Fotballklubb
– Fremtiden er grønn