Mye mål i treningskampene

Mye mål i treningskampene

Jose Alejandro Valecillos

Tre av kampene er spilt mot lag fra PostNord-ligaen (2.divisjon), og mens vi både slo og holdt nullen mot Sola (2-0), ble det mye baklengs mot både Vidar (tap 3-5) og Bryne (tap 6-2). Uten at det bekymrer trener Midtsian.

A-lagstrener Aleksander Midtsian og hans mannskap har fått verdifull terping på justeringer i spillestilen før en ny sesong i Norsk Tipping-ligaen. En seier, en uavgjort og tre tap er status hittil. Tre treningskamper gjenstår før alvoret braker løs lørdag 13. april mot Pors Grenland.

– Selvfølgelig finnes  det ting vi må gjøre bedre og rette opp i, men vi har vært svært lite resultatorienterte i kampene. Vi har variert veldig i lagoppstillingene og byttet mange spillere. Treningskamper er trening. Det er først i april det skal sitte skikkelig, sier Midtsian, som også har sett en målløs kamp mot 4.divisjonslaget Ålgård – og en meget målrik kamp mot Hinna fra samme divisjon – en kamp som endte med tap 4-6.

Kamp om plassene

To keepere er nye – og skal forsøke å erstatte polske Maciej Raniowski som valgte å flytte til Os kommune for å spille for Lysekloster. Kasper A. Gade og Adrian Szady har stått omtrent like mye i årets kamper, og begge har vist at de holder nivået i divisjonen. Begge er gode med beina, noe som er viktig for Brodds spillestil.

I forsvar har Marcus Laursen fått mye tillit på høyrebacken. Foreløpig har ikke forsøkene med å prøve Alejandro Valecillos og Marco Scheffler i den rollen bæret særlige frukter, slik at Midtsian og assistent Ali Kilinc fortsatt leter etter spilleren som skal utfordre Laursen om spilletid der.

På venstrebacken virker Alejandro Valecillos å ligge et lite hode foran Aleksander Gundersen, men sistnevnte kan fort også bli aktuell høyere i banen. 

På stopperplass kjemper trioen Christian Vaaland, Marco Scheffler og Simen Thøgersen om to plasser, mens veteranen Petter Midbøe Lunde lurer i bakgrunnen.

På midtbanen har både Truls Vagle, Adonis Brahimi, Fabian Calderon og Petter Haukali vist mye bra, det har også Alberto Valecillos, men sistnevnte virker å være i utfordrerposisjon sammen med unge Idris Omar jr om plassene sentralt i banen.

Haukali og Calderon har begge forsøkt seg høyere i banen sammen med spissen Sindre Haarberg, men både Preben Erland og Emil Hansen er på vei tilbake fra skader, og vil nok veldig gjerne spille sammen med Haarberg.

På kantene har nykommer Eriel Pires Antonio og Adam Golunski mye fart, og konkurrerer trolig om samme plass på laget, mens unge Casper Aalen Norseng må holde Erland og Adama Touropo bak seg i kampen om startoppstillingsplass.

Nye spillere inn? 

Samtidig håper Brodd fortsatt å styrke laget. Vi har konkurranse allerede, men både spillere og trenerteam håper å skjerpe konkurransen ytterligere med ambisiøse unge spillere eller etablerte spillere med minst 3.divisjonsnivå inne.

Fortsatt er det lenge til seriestart. Vi gleder oss!

Resultater og kampsoppsett finner du her!

Del denne med andre

@2024 Brodd Fotballklubb
– Fremtiden er grønn