Hang godt med Rogalands beste Juniorlag!

Hang godt med Rogalands beste Juniorlag!

Arkivfoto: Lars K. Aalgaard
Djerv 1919 – Brodd 5-2. Juniorlaget tok søndags ettermiddag turen til Haugalandet for å spille seriekamp mot Djerv 1919 som i fjor vant Eliteserien for Junior. Med andre ord en tøff utfordring for gutta på Storhaug. Spesielt med tanke på skader og muligheten for å få til gode treninger sammen.

En 14 manns store tropp skulle virkelig få brynt seg denne søndags kvelden, så er det kjekt å se hvordan vi ligger an i forhold til andre juniorlag i regionen.

Djerv var ett fysisk tøft lag som kjempet i alle dueller og var hele tiden på for å stresse guttene til å gjøre feil. Vi visste hva vi kom til å møte, nå måtte guttene bare brette opp ermene å visa hva de sto for.

De første 15 minuttene er det mye Djerv, vi kommer ikke helt igang med vårt spill og henger litt etter i duellene.

Etter 13 minutters spill er vi høyt opp å presser Djerv, men vi glemmer å få med resten av laget i press. Dermed får de til en god pasning i mellomrommet hvor en fra Djerv kan motta ballen uten press. Han kan dermed sette fart å legge ball ut til kant. Spilleren på kant får lagt inn foran mål hvor deres spiss kommer på første stolpe og får pirket ballen i mål til 1-0.

Etter målet kom vi mye mer med i kampen og får frispark på 17 meters hold når Matheus blir lagt i bakken. Preben Førde tar seg av frispark å sender avgårde en prosjektil mot Djerv sitt mål. Djervs keeper får ikke engang tid til å reagere, så hardt er skuddet fra Preben. Dermed 1-1 og vi er like langt.

10 minutter senere blir Alper avblåst for offside når han plutselig er alene med keeper, her får han også ett unødvendig gult kort når han sender ballen i mål.

Djerv slo tilbake å scoret 2-1 målet kun 9 minutter før pause etter en god periode av oss. Ett innlegg foran mål ender opp i litt klabb og babb før en av deres spillere får sendt ballen i mål bak Kasper Gade. Like før pause får Djerv godkjent en scoring etter at ett frispark blir sendt inn foran mål, de får sendt avgårde ett skudd i en annen Djervspiller som står i en offsideplassert posisjonen noe dommerteamet ikke får med seg. Dermed får de godkjent sin 3-1 scoring.

Vi går til pause med å ligge under 3-1. Vi henger bra med å lag ikke Djerv skape mye sjanser, med andre ord så scoret de på sine 3 sjanser i 1. omgang. Vi ble enige om å gå over i en litt mer offensiv retning i 2. omgang mot Djerv å stresse dem enda litt mer.

  1. omgang starter vi mye bedre og er det førende laget i Haugesund, Djerv henger litt i tøylene når vi holder høyt balltempo og bevegelse. Dessverre klarer vi ikke å utnytte dette på siste tredjedel. Dermed får vi dessverre en på trynet etter 64 minutters spill når de utnytter en feil hos oss og nok en gang kommer til innlegg fra siden som de setter i mål til 1-4.

Like etterpå setter vi inn debutant Sajad Mustafa. Bare 6 minutter etter Djerv sin 4-1 scoring er Sajad farlig frempå når Marcus trer ballen gjennom slik at Sajad kommer nok skrått fra siden. Dessverre går avslutningen i nettveggen. Like etterpå er Sajad på færde igjen når Galan får lagt inn fra siden og Preben får lagt ned med kassen til Sajad som får avsluttet fra 8 meters hold. Keeper når ikke frem til ballen, slik at reduseringen til 4-2 er ett faktum.

Nå skjer det saker og ting i Haugesund. Galan setter stor fart på venstre siden, han blir dratt over ende av en fra Djerv. Galan reagerer med å dytte rolig til Djervs spiller og går så vekk fra situasjonen. Nevte spiller som felte Galan tar så å dytter kraftig til Galan i frustrasjon. Det hele gav gult kort til Djervs spiller og Galan. At ikke Djerv sin spiller får rødt kort i den situasjonen er merkelig. Dessverre for Brodd endte ofte tvilsomme avgjørelser i favør Djerv denne kvelden, deres trener klarte tidlig i kampen å påvirke dommertrioens arbeid i kampen.

Vi forsetter kjøret mot Djerv sitt mål, men får ikke flerne baller i mål. Aller nærmest var nok Gaoussou når han header like utenfor etter ett bra frispark av Preben.

Langt på overtid er det kommunikasjonssvikt bak i forsvaret når en Djerv spiller står i offside, men ikke er med i spillet. Noe som gjør at vi stopper opp og lar en spiller som er onside komme alene med Kasper Gade. Han gjør ingen feil å fastsetter resultatet til 5-2.

Like før slutt koker det over for en av Djerv sine spillere som sparker ned Christian Vaaland ute på siden. Spilleren får korrekt rødt kort.

Kampen ender 5-2 til Djerv. Vi taper altså 5-2 mot laget som vant eliteserien i Rogaland for juniorer i 2018. Vi rykket opp fra 1. divisjon samme år. Guttene som spiller i er for det meste andre års juniorer, hvor vi kun har 2 spillere som er siste års junior. Guttene legger ned en vanvittig innsats og henger absolutt med i banespillet mot ett meget bra juniorlag. Vi trenger ikke å henge med hodet etter denne kampen, selv om resultatet ser styggere ut enn det egentlig er.

Nå ser vi frem til kamp mot Madla på lørdag kl. 14.00 på Midjord.

KAMPFAKTA
3. serierunde Elitserien

Djerv 1919 – Brodd 5-2 (3-1)
Mål: Preben Førde og Sajad Mustafa
Assist: Matheus Svela og Preben Førde
Gule kort: Alper Evci, Christian Vaaland, Idris Omar, Matheus Svela og Galan Haji
Tilskuere: 45

Brodd: Kasper Gade – Kasper Ersland, Marcus Laursen, Christian Vaaland, Mathias Sæbø Hodneland – Alper Evci, Preben Førde, Idris Omar, Emre Askelund, Galan Haji – Matheus Svela.

Benyttende reserver: Gaoussou Oumar, Sondre Kindingstad og Sajad Mustafa

Børs:
*** Kasper Ersland
**   Emre Askelund
*    Preben Førde

Del denne med andre

@2024 Brodd Fotballklubb
– Fremtiden er grønn