Juniorlaget knuste Madla på Midjord!

Juniorlaget knuste Madla på Midjord!

Brodd – Madla 6-2. Brodds Juniorlag tok lørdags ettermiddag i mot Madla til 4. serierunde i Eliteserien for Junior. Guttane fra Storhaug sto med 1 seier, 1 uavgjort 1 tap før lørdagens kamp mot Madla. Guttane måtte i dag klare seg uten Kasper Gade (Forfall), Gaoussou Oumar (Syk), Jihad Kher (langtidsskadet)  Stian Kristiansen (tilbake i trening) og Anders Berg (skadet). Kjekt var det uansett å få tilbake Trym Schjølberg Sivertsen i troppen etter å ha vært borte fra fotballen siden september.

Kampen starter i høyt tempo hvor Brodd har det meste av spillet, hvor Madla sliter med å henge med. Allerede etter 8 minutters spille tar vi ledelsen 1-0 etter at Matheus i sterk i kroppen når han tar ned en ball fra Christian Vaaland og vender vekk 2 forsvarsspillere fra Madla før han smeller ballen ned til høyre for keeper. En sterk prestasjon av Matheus som gir Brodd ledelsen.

Bare 3 minutter senere kommer vi igjen på venstre siden, ballen ender opp hos Mathias som klinker til fra 16 meters hold. Ballen har retning krysset, men keeper redder mesterlig. Etter 13 minutters spill kommer vi igjen til på venstre siden. Denne gangen er det Brodds venstre back Kasper som finner navnebror Kasper med C på sin venstre kant posisisjon. Han mottar ballen ved sidelinjen. Så inviterer han hele Madla sin forsvar med på tivoli. Han finter en og en spiller opp i pølseboden før han får avsluttet nede til høyre for keeper. En herlig soloprestasjon fra Casper. Merk at senere i 1. omgang måtte 2 av Madlas forsvarsspillere ut grunnet svimmelheter.

Arkivfoto: Lars K. Aalgaard. Matheus Svela gjorde en god kamp mot Madla

Det skulle virkelig klaffe for Casper denne kvelden, for etter det var spilt 23 minutter av kampen er Casper igjen på færde. Han dribler av noen spillere før han kombinerer fint med Matheus som slår fin gjennombruddspasning til Casper som enkelt kan sette ballen forbi keeper til 3-1.

Kampen var 30 minutter gammel når Madla var på ferde i vår 16 meter. Her er Kasper Ersland uheldig når han lager straffespark til Madla. Straffen fikk nok Madla på billigsalg hos Rema. Grunnen til straffen var enkel. Kasper holdt og hindre Madlas spillere til å passere. Forklaringen i pausen var at Kasper Ersland handset. Uansett straffe til Madla som de setter i mål, keeperdebutanten Andreas Bertelsen var etter straffen, men kunne ikke forhindre scoring. Forvørig en god debut av Andreas på Junior 1.

Like før pause skulle Casper fullbyrde sitt hattrick med noe som kanskje var dagens enkleste scoring på Midjord. Matheus jobber knallhardt i press mot en av Madlas forsvarere, slik at han gjør en stygg feil som sender pasning til Casper som enkelt setter inn 4-1. Noe som står seg til pause.

En solid 1. omgang av Brodds Juniorer, litt kjedelig å slippe inn uansett. Guttene slappet nok litt mer av de siste 15 minuttene av 1. omgang, men ordnet en solid 4-1 ledelse til pause.

2. omgangen bar preg av at guttene hadde kontroll og slappet nok litt for mye av. Gjorde litt mer feil og litt for mye feil valg som gjorde at Madla kom litt mer med i kampen. Uansett så klarte ikke Madla å skape allverdens med ubehageligheter for oss.

Når Christian Vaaland stanger inn 5-1 etter flott corner av Emre Askelund etter 57 minutters spill virket det nesten spikret at guttane får med seg 3 poeng. Litt spenning skulle det allikevell bli når Madla reduserer til 5-2 etter at ett innlegg når frem til en av Madlas spillere som får satt ballen i mål.
Mirakelet på Midjord snakket Madlas Yngve Kloster om på sidelinjen. Yngve Kloster er tidligere spiller på Brodds A-lag, men er med som assistent på Madla sitt Juniorlag hvor en av hans sønner spiller. Noe mirakel ble det «dessverre» ikke for Kloster sine gutter.

Istedenfor er Casper Aalen Norseng som får æren av å sette inn kampens siste mål når Alper og Emre kombinerer på sitt vis utenfor 16 meteren. Emre slår en pasning mot Casper, ballen er innom Alper før ballen ender opp hos Casper. Casper er nok offsideplassert når han mottar ballen, men setter ballen i mål for det. Dommer godkjenner scoringen, dermed 6-2 til Brodd. Like etterpå får Madla en annulert scoring for offside.

Arkivfoto: Lars K. Aalgaard. Casper Aalen Norseng herjet med Madla, han gav seg ikke før han hadde scoret 4 mål

En solid 6-2 seier til Brodd sender guttane opp på 1. plass på tabellen, vi blir nok ikke altfor lenge her. Ettersom vi allerede har spilt 4 kamper, hvor nærmeste utfordrer Djerv kun har spilt 2 kamper.

Uansett en solid start av guttene som nå får seg en liten pause, før kampene starter igjen.

Vi skulle egentlig møtt Hinna i starten av april, men kampen er nå flyttet til onsdag 24. april. Dermed en 3 ukers ferie på guttene.

Kampfakta

Tabell

KAMPFAKTA
4. serierunde
Brodd – Madla 6-2
(4-1)
Mål: Casper Aalen Norseng 4, Matheus Svela og Christian Vaaland
Assist: Christian Vaaland, Kasper Ersland, Matheus Svela, Emre Askelund og Alper Evci
Gule kort: Casper Aalen Norseng
Tilskuere: 50

Brodd: Andreas Bertelsen – Kasper Ersland, Christian Vaaland, Jens Mikkelsen, Mathias Sæbø Hodneland – Idris Omar, Galan Haji, Emre Askelund – Marcus Laursen, Casper Aalen Norseng og Matheus Svela

Benyttende reserver: Preben Førde, Sondre Kindingstad, Alper Evci, Trym Schjølberg Sivertsen og Jonas Lauvik

Børs:
*** Casper Aalen Norseng
**  Emre Askelund
*    Matheus Svela

Del denne med andre

@2024 Brodd Fotballklubb
– Fremtiden er grønn