Solid serieåpning av Damelaget!

Solid serieåpning av Damelaget!

Brodd – Havørn 4-1. Damelaget vant hele 4-1 i serieåpningen mot Havørn onsdags kveld, altså en fin dag for fotball resultatmessig, selv om det var med storm i kastene denne onsdags kvelden.

Etter 4 ½ måneds intensiv oppkjøring til sesongstart, skal damene endelig få spille litt fotball i 1 ½ måned før vi har 2 måneders sommerpause. Det kjekkeste med fotball er utvilsomt å spille kamper, men når kretsen skviser inn mest mulig kamper på kortest mulig tid blir det litt mindre gøy de 4 ½ månedene det går med venting. Håper kretsen snart kan tenke litt nytt når det gjelder kampoppsett, selv om vi er veldig fornøyd med 3 poeng i seriestarten.

Før kampen var det rene shoppingstemningen i garderoben når damene endelig skulle få nytt utstyr som de kunne bruke til representasjon for Brodd. I den ene esken var det rene «black Friday» hysteri når alle skulle grave frem utstyr fra den ene boksen, hvem som vant er ikke helt sikkert. Uansett kommer vi fremover til å se litt bedre ut på oppvarming til kamp.

Tone Søndeland gjorde comeback som keeper, etter å ha «lagt opp» en liten stund i løpet av den lange oppkjøringen, vi er glad for at Tone er tilbake på banen. Ingrid Eikemo Opdal var eneste nye på banen i forhold til fjorårets sesong, hun fikk dermed æren av å ta straffer om det skulle bli noe av dette i løpet av kampen. Til info har vi fått 3 straffer de siste 5 årene, men ingen av dem har endt i mål. Oda Staupe Eide måtte kaste inn håndkledet før kampen grunnet sykdom som egentlig var vår andre debutant.

Like før kampstart sa Beate Tjølsen at spillerene inne i 16 meteren hadde bare med å score på corner, ettersom hun ikke orket ett 70 meters langt returløp om vi skulle få kontring i mot. Etter 8 minutters spill fikk vi corner fra høyre som nevnte Beate skulle ta seg av. Ettersom hun ikke stolte på at spillerene skulle få ballen i mål, tok hun heller saken i egne hender å skrudde ballen i mål til 1-0 ledelse. Like greit å gjøre ting selv. En god start for Brodd denne kvelden.

I 1. omgang skapte vi noen halvsjanser, uten å få spillet til å rulle slik vi ønsket. Havørn på sin side skapte ikke en enste sjanse i 1. omgang. Så det var meget solid defensivt, selv om deres nr. 10 hadde ett godt skuddforsøk.

Etter 32 minutters spill vinner Anette ballen på midtbanen før hun sender en pasning retning Erika som tar med seg ballen mot Havørns mål. Her finner hun Gulla som snur seg opp og fyrer av ett skudd som går rett i mål. En 2-0 ledelse som vi holder helt til pause.

I pausen snakket vi om å bruke litt mer bredde, samtidig tørre å stole på egne ferdigheter å spille litt ball innad i laget. 2 minutter ut i 2. omgang kjørte vi plutselig tiki taka fotball som inneholdt minst 15 trekk fra forsvar frem til angrep som gikk på 1 og 2 touch. Dessverre fikk vi ikke ballen i mål på dette angrepet, men kjekt å se på var det definetivt.

Etter 69 minutters spill er Havørn frempå å reduserer, men vi orket ikke å ha Havørn så altfor lenge i hælene. Så Gulla og Maren Rasmussen ordnet opp like etterpå når nevnte Maren ekspederte ballen i mål til 3-1.

På årsmøte for 1 måneds tid siden ble Brodds spiss Hanne Pollack valgt inn i styret hos Brodd sammen med Katrine Helland. Førstnevnte hadde til gode å score for Brodds Damelag etter mange års iherdig innsats på og utenfor banen for damelaget. I kveld var det endelig Hanne sin tur til å få sin fortjente scoring. Kristin Ueland slår en lekker stikker mellom back og stopper hos Havørn hvor Gulla kommer på venstrekanten, hun slår hardt inn foran mål på første stolpe hvor Hanne er på rett plass  å setter ballen i mål. En lekker scoring fra Brodd Damene.

Kampen ender 4-1 til Brodd, vi spilte ifølge 3 av våre gamle spillere så bra at de leverte inn draktene sine i løpet av kampen. Forøvirg er nok alle 3 klare for comeback om tid og andre ting strekker til, noe vi håper på.

Neste kamp for Damelaget er borte mot tøffe Egersund 2 på selveste 1. mai

KAMPFAKTA
Brodd – Havørn 4-1
(2-0)
Mål: Beate Tjølsen, Gulla, Maren Rasmussen og Hanne Pollack
Assist: Gulla 2 og Erika Breivik
Gule kort: Ingen
Tilskuere: 12

Brodd: Tone Søndeland – Malena Nissen, Frida Skiftestad, Ingrid Eikemo, Beate Tjølsen – Maren Rasmussen, Erika Breivik, Anette Halvorsen, Kristin Ueland, Siw Therese – Gulla

Benyttende reserver: Maren Ravnås, Siv Årsland Lunde og Hanne Pollack

Børs:
*** Ingrid Eikemo
**   Gulla
*     Beate Tjølsen

Del denne med andre

@2024 Brodd Fotballklubb
– Fremtiden er grønn