Sterk prestasjon av Damelaget i Egersund

Sterk prestasjon av Damelaget i Egersund

Egersund 2 – Brodd 1-1. Damelaget tok onsdags kveld på selveste Arbeiderens dag turen til Okka by for å møte laget som ble nr. 2 i fjorårets 4. divisjon kun 5 poeng bak serievinner Bryne. Med andre ord ventet det en tøff oppgave for damene på Storhaug.

Det skulle selvfølgelig by på litt utfordringer å spille kamp på selveste 1. mai denne kvelden, Egersund kommune hadde nemlig låst av nøkkelbrikken på garderobeanlegget hvor vi egentlig skulle spille kamp denne kvelden. Dermed måtte vi forflytte oss 7 minutter lenger sør i landet og 200 meter høyrere opp i høyden. Noe som betydde en mye kaldere atmosfære på kamparena, noe som ikke var planlagt av gjengen som skulle oppholde seg på benken hele kampen gjennom. Vi mistenker for øvrig at dette var planlagt spill av Egersund å flytte kampen opp i høyden like før kampstart.

Kamp ble det i hvert fall denne kvelden, garderobe fikk vi og alle i tropp klarte å finne frem til riktig plass. Taktikken ble lagt før kampen, noe som ofte blir gjort før kamp.

Foto: I innbytterbenken som var ett gammelt busskur var fortsatt ruten oppslått for Grannes. Vi så aldri noe buss denne kvelden.

Damelaget spiller denne kvelden en meget solid kamp, nå begynner vi virkelig å se ut som ett fotballag. Vi står godt i posisjoner og spiller ball langs bakken med tempo, i tillegg er vi flinke til å snakke hverandre gode. Innsatsen er helt enorm å fylle med på.

Vi skaper vel 4-5 store sjanser denne kvelden, imens Egersund gjerne ender opp med 2-3 sjanser. Spillemessig er nok Egersund hakket hvassere, men de slet virkelig å bryte seg gjennom vårt forsvar denne kvelden. Veldig kjekt å se på fra siden, selv om det kanskje ble en litt vell kald 1. mai feiring.

Vi tar ledelsen etter 22 minutters spill når Beate får lagt inn fra sin venstre side, ballen går inn på bakerste stolpe hvor Maren Rasmussen kjører kroppsfinte på en av Egersund sine spillere slik at hun kontrolert setter ballen i mål til 1-0 på halv volley. Etter spill og sjanser en fortjent 1-0 ledelse. Før scoringen hadde både Maren Rasmussen og Kristin Ueland hatt muligheten til å sende Brodd i ledelsen. Sistnevnte hadde muligheten å komme alene med keeper, men ble nok satt ut over at hun endte opp i den situasjonen etter flott spill.

Dessverre slipper vi inn scoring like før pause, der ett skudd går i mål til 1-1. Foranledning og slikt er glemt eller ikke notert ned. Scoringen ble i hvert fall godkjent.

Etter pause fortsetter vi i samme trenden og imponerer kraftig mot ett meget bra Egersundlag. Resultatet klarer vi å holde helt inn, slik at vi tar med oss ett meget sterkt poeng hjem til Midjord denne kvelden. Egersund skaper noen småsjanser i 2. omgang uten å få uttelling. Maren Rasmussen får en stor sjanse også i 2. omgang, i tillegg kunne plutselig Hanne avgjør kampen i fordel Brodd like før slutt. Dessverre lukter deres keeper dette å får avverget.

1-1 ble i hvert fall sluttresultatet denne kvelden, noe vi tar med oss med glede. Det er tydelig at Egersund sparer på strømmen i Okka by, like etter kampslutt skrudde de av flomlyset å gikk. Uansett svært hyggelig å få gjennsyn med en ball som tilhørte damelaget 2 år etter at den forsvant i Egersund, denne ble overlevert før kampstart.

KAMPFAKTA
Egersund 2 – Brodd 1-1 (1-1)
Mål: Maren Rasmussen
Assist: Beate Oftedahl
Gule kort: Ingen
Tilskuere: 30

Brodd: Tone Søndeland – Malena Nissen, Ingrid Eikemo, Karianne Erland, Beate Oftedahl – Maren Rasmussen, Kristin Ueland, Maren Ravnås, Erika Breivik, Gulla og Siw Therese

Benyttende reserver: Anette Halvorsen, Karianne Undem og Hanne Pollack

Børs:
*** Kristin Ueland
**   Ingrid Eikemo
*     Erika Breivik

Del denne med andre

@2024 Brodd Fotballklubb
– Fremtiden er grønn