A-herrer på topp etter 5 runder, men nå venter Storm!

A-herrer på topp etter 5 runder, men nå venter Storm!

Brodds herrer A har hatt en overraskende positiv sesongåpning, og 12 poeng av 15 mulige på de fem første seriekampene holder til serieledelse. Vi har snakket med noen viktige aktører om seriestarten, målsetting og veien videre mot å målet om å redde plassen i divisjonen.

– Egentlig burde vi nå kalt inn til krisemøte. Ser vi på historien, har vi satt oss selv i en fryktelig posisjon, sier daglig leder Øyvind Jacobsen.

Han peker på at Brodd også toppet tabellen etter fem serierunder i 2017 og 2018, men så fikk en stor langvarig nedtur.

– I 2017 endte vi med å spille om å holde plassen i divisjonen i siste serierunde. I 2018 trøblet vi også veldig fram mot sommeren, men en god høst ga oss til slutt en fin femteplass, sier Jacobsen, som ikke er veldig imponert av klubbens A-lag hittil.

– Vi ble kraftig undervurdert mot Pors og fikk kampen akkurat slik vi ville ha den, vi møtte et svakt VBK-lag, et slitent Donn-lag etter cupkamp to dager før – og ikke minst et fryktelig svekket Madla-lag. Der er alle 12 poengene våre. I bortekampen mot Flint tapte vi ganske så fortjent 2-1, sier Jacobsen, som likevel er fornøyd med poengfangsten.

– Ja, bevares, men vi kan ikke regne med den samme type flyt og marginer med oss framover, sier han.

Trener Aleksander Midtsian sier guttene holder beina på jorden.
– Vi snakker selvfølgelig ikke om opprykk etter fem serierunder, men vi ser jo at vi kan konkurrere om alle poengene i alle kamper. Derfor må det jobbes hardt og godt på treningene, i tillegg til at vi lærer av de erfaringene vi gjør oss underveis. Det er bra kamp om plassene på laget, det tror jeg er en fordel for oss – målt opp mot mange av konkurrentene våre.

Av tabellen kan vi se at Brodd har slått nr 5,6, 10 og 11 på tabellen, men tapt for nummer fire. Søndag 19. mai venter tabelljumbo Storm på Midjord. Det betyr gjensyn med Tarjei Skoftedalen Fiskum, en populær skikkelse da han var i Brodd.

Tarjei Fiskum var en populær spiller for Brodd fram til han forlot klubben før 2017-sesongen. Søndag er han tilbake på Midjord for første gang som motstander til Petter Haukali.

– Det er en kamp vi bør vinne, men vi undervurderer ingen lag i denne divisjonen. Storm har noen gode spillere. Vi har sett video av dem, og har blitt forberedt fra trenerne om hva vi må passe ekstra på, sier forsvarsspiller Marco Scheffler. Han er faktisk litt misfornøyd med seriestarten.

– Vi burde slått Flint også. Det er irriterende at vi ikke var skikkelig på jobb alle sammen i den kampen. I de oppgjørene vi har vunnet har jeg følt vi har vært klart bedre enn motststanderen, sier Scheffler.

Kampen mot Storm spilles søndag 19. mai klokken 1800.

Del denne med andre

@2024 Brodd Fotballklubb
– Fremtiden er grønn