Skademareritt for damelaget

Damelaget tok onsdags kveld imot en av seriefavorittene Sandnes/Ganddal til seriekamp på Midjord. Det hele skulle ende i skademareritt og stortap for jentene fra Østre Bydel. Nedturen startet allerede på oppvarmingen når Hanne Pollack fikk nyheten om at «keiko» hadde falt en plass på rankingen etter det mest intense MGP noensinne, dette ble også spredd videre til jentene som varmet opp. Disse gikk rett inn i sjokkmodus og nektet nesten å stille til start når kampen skulle settes i gang kl. 20.00.

Det gikk uansett fort over, for samtlige stilte opp til kampstart. Det smalt egentlig helt fra starten av kampen når Maren Rasmussen får avsluttet på veldig skrått hold rett i stolpen allerede etter 2 minutters spill. Rett etterpå går ett innlegg fra en Sandnesspiller rett i mål til 0-1 ledelse.

Så skjer det som gjør at vår forsvarsskjempe måtte forlate banen etter ett kraftig kutt på Ingrid Eikemo etter en hodeduell med en annen Sandnes Ulf spiller. Kuttet er såpass stort at «overlege» på Brodds benk Tore Wick Henriksen vil få henne til legevakten snarest mulig for å sy. Ingrid nærmest nektet å høre på Tore, hun ville spille videre. Noe kutt har aldri stoppet henne før, men Tore måtte sette foten ned. Ingrid ble så sendt til legevakten og kom tilbake igjen like før kampslutt, da hadde hun sydd minst 5 sting. Ei hardhaus vi har med å gjøre her. Hun er nok klar allerede til neste kamp som er borte mot Riska/Hana på tirsdag.

Foto: Det gikk hardt utover kapteinsbåndet som måtte brukes til kompresjon når Ingrid måtte forlate banen.

Som om ikke det var nok måtte forsvarsspiller nr. 2 Beate Oftedal byttes ut grunnet skade allerede etter 15 minutters spill, når også Karianne Erland må gi seg etter 30 minutters spill så det veldig mørkt ut for forsvarsspillet hos damene som kun hadde 3 stk med seg på benk denne kvelden. 2 av disse var spisser. Da var det bare å gi beskjed til Solveig som var innom med maskoten Aria om å hente tøyet snarest mulig for å være spilleklar til 2. omgang. Vi fikk tillatelse av kampens dommer, selv om Solveig ikke sto på dommerkortet. Så midtveis ut i 2. omgang måtte også Siw Tårnes gi seg med skade. Da blir det tøft å vinne kamper når nesten hele forsvarsfireren må gi seg før 1. omgang er spilt.

Kampen vil nok dessverre mest bli husket for trenerteamet til Sandnes Ulf intense ønske om å vinne kampen, fremfor fokus på fair play. De hentet ball kjapt til egne spillere, men hoppet over ballen når Brodd skulle ha kast på 1-5 til Sandnes Ulf. Dette smitter også over på spillerene hos Sandnes Ulf som klaget til dommer hver gang vi var borti Sandnes sine spillere, men var helt greit når de gjorde det samme mot oss. Sånn måtte vi rett og slett tålet. Ukvemsord fra 17-18 år gamle jenter ble slengt ut i hele 1. omgang, det toppet seg når ei fra Sandnes slengte personlig bemerkning mot en av våre spillere som var av det grove slaget. Dommer som for øvrig spiller for Sandnes Ulf! Fikk dette med seg og gav klar advarsel om at neste gang var det rett ut, vedkommende fikk ikke en gang gult kort.

Vi gav klar beskjed i pausen til Sandnes Ulf om at dette rett og slett var uakseptabelt og ville gå videre med saken om det ikke bedret seg i 2. omgang. Det virket som om det hjalp litt, i hvert fall fra spillerenes side ble det kraftig bedre.

Vi på våres side brukte lite energi på resultatet og fokuserte mest på å ha det kjekt sammen, fremfor å deppe over å få flerne mål i fleisen. Dessverre blir dette kampreferatet litt for mye rettet mot Sandnes Ulfs oppførsel, fremfor vår egen prestasjon på banen. For å si det på en annen måte så ønsker vi at Sandnes rykker opp, slik at vi slipper å møte dem mer. Er mye kjekkere for oss å møte Viking som rundspilte oss til tider, men også respekterte oss som lag.

Det ble stortap for våre jenter denne kvelden, men vi hadde egentlig regnet med noe poeng mot Viking og Sandnes Ulf denne sesogen, men det kan komme selvfølgelig 😊

Vårt mål ble scoret av Maren Rasmussen tidlig i 1. omgang når Siw Tårnes slår en ball ut på venstre siden hvor Maren er på farten å drar seg innover i banen. Hun avslutter så helt nede i høyre hjørnet hos keeper hos Sandnes Ulf. Flott prestasjon av Maren.

Vi taper kampen 10-1 mot ett bra Sandnes Ulf om vi tar vekk det usportselige, resultatet seg selv bryr vi oss ikke nevneverdig mye om. Vi ser heller fremover til neste kamp borte mot Riska/Hana, så håper vi at spillerene er tilbake fra skade allerede da.

KAMPFAKTA
Brodd – Sandnes Ulf/Ganddal 1-10 (1-5)
Mål: Maren Rasmussen
Assist: Siw Tårnes
Gule kort: Ingen

Brodd: Tone Søndeland – Karianne Erland, Frida Skiftestad, Ingrid Eikemo, Beate Oftedal – Gulla, Erika Breivik, Anette Halvorsen, Kristin Ueland, Siw Tårnes – Maren Rasmussen

Benyttende reserver: Karianne Undem, Oda Eide, Hanne Pollack og Solveig Meling Johannessen

Børs:
*** Frida Skiftestad
**   Siw Therese Tårnes
*      Oda Staupe Eide

Del denne med andre

Har du lest disse?