Damelaget tapte for ett meget sterkt Egersund 2

Damelaget tapte for ett meget sterkt Egersund 2

Damelaget fikk onsdags kveld teste seg mot svært bra motstand i Egersund 2 når de tok den lange turen fra Okka by, de brukte 5 spillere fra forige kamp for deres Egersund 1 som ligger i toppen av 3. divisjon. I tillegg hadde de med seg sine 2 toppscorere fra deres Egersund 1 lag, så vi visste ganske tidlig at vi skulle opp mot en meget solid motstander denne kvelden. Vi får i hvert fall tolke det slikt denne vårsesongen at 2er lagene i vår divisjon har stor respekt for vårt damelag. Om vi sette pris på det? Det kan diskuteres.

Det vanket litt krisestemning noen dager før ettersom det hadde kommet inn altfor mange forfall til kampen mot Egersund, ønske om å flytte kampen til høsten ble tatt opp. Vi ble uansett enige om å gjennomføre kampen med det materialet vi kunne stille med denne kvelden. Senere tirsdags kveld ble barnevakt ordnet og 1 forfall til kampen var egentlig til en annen kamp. I tillegg må vi berømme Erika Breivik som avbryter ferien sin på Karmøy ved å reise til Stavanger for å spille kamp, slik setter vi stor pris på. En stjerne er allerede notert ned i boken.

Nå har det gått ein god del dager siden kampen ble avsluttet, så når disse referatene blir skrevet av husken til undertegnende så er ikke det mye å skryte over. Hjelper ikke på med en helg i Oslo hvor en alltid må være på, en vet aldri hva som befinner seg rundt neste hjørne.

Den største forskjellen på lagene denne kvelden var nok kvaliteten foran mål, vi ser klart og tydelig at spissene hos Egersund vet hvor målet står. For flere av scoringene til Egersund kommer ved at spissene beholde roen foran målet, avslutningene er det stor klasse over. Noe som bare skulle mangle når de har med seg toppscorerene fra 3. divisjon.

Det ble tidlig kveld for Brodd som kom under 2-0 allerede etter 9 minutters spill. Uansett så skapte vi i hvert fall noe fremover i banen, men ble satt på prøve når Egersund angrep. Hadde vi vært litt mer nøye på siste 1/3 del så kunne det nok sett langt bedre ut i målprotokollen. Dessverre for oss scoret Egersund like før pause, slik at stillingen var 3-0 når dommeren blåste i sin fløyte for pause.

Pausepraten kan ikke ha vært allverdens å skryte over, for kun 1 minutt ut i 2. omgang scoret Egersund nok en gang. Vi gjorde derfor noen forandring på banen, noe som ikke er uvanlig på Brodds damelag. Vi tester alltid noe nytt for å få ett bedre resultat. Det gav i hvert fall denne gangen full uttelling. Anette får ballen på sin høyre back posisjon, finner Gulla sentralt i banen som fint slår en stikker til Maren Rasmussen i bakrom. Hun kommer her alene med keeper hvor hun vakkert lobber ballen over keeper og inn i målet. Målet i seg selv var nok verdt alle inngangspengene denne kvelden.

Publikumsoppmøte denne kvelden var så som så, men skryt til de 3 fra Okka by som viser stor rutine når de har med seg sine egne campingstoler for anledningen. De bommet nok grovt i fjor når de måtte stå hele kampen, håpet var nok at vi spilte våre kamper på hovedbanen med tribune. Så derfor var de nok klok av skade når de denne gangen hadde med seg sine egne stoler. Brodds 5 supportere på motsatt side talte hele 0 rett før dommeren blåste av kampen, tydelig redde for trafikken som står i stampe etter slike storoppgjør.

Under kampen ble det sendt ut en etterlysning etter en ball som hadde forvillet seg ned i granskauen som finnes mellom Eurekabanen og Storhaughallen. Vår egen detektiv som for anledningen ønsker å være anonym klarte ikke å sikre seg nok spor til å finne denne ballen. Etter en kjapp prat på benken over en kopp kaffe sammen med kollegaer satte hun gang på runde nummer 2 for å finne ballen. Denne gangen lyktes hun mye bedre. Hun fant i tillegg en annen ball fra en tidligere henlagt sak, slik at denne nå kan gjenopptas.

Uansett så tar damelaget nå sommerferie for å lade batteriene, noe som var tydelig når vi gikk hvert til vårt. Alle ønsket alle en strålende sommer, noe som kunne tyde på at vi ikke ser spillerene igjen på Midjord før langt ute i august måned.

Vi beklager at kampreferatet nok en gang ikke er altfor mye kamprelatert, men sånn blir det når referatet skrives 5 dager etter at kampen er spilt.

KAMPFAKTA
Brodd – Egersund 2   1-5 (0-3)
Mål: Maren Rasmussen
Assist: Gulla
Gule kort: Ingen
Tilskuere: 7

Brodd: Tone Søndeland – Malena Nissen, Karianne Undem, Karianne Erland, Beate Tjølsen – Gulla, Kristin Ueland, Anette Halvorsen, Erika Breivik, Siw Therese Tårnes – Maren Rasmussen

Benyttende reserver: Maren Ravnås, Randi Carlsen, Solveig Meling Johannessen og Hanne Pollack

Børs:
*** Siw Therese Tårnes
**   Karianne Undem
*     Erika Breivik

Del denne med andre

@2024 Brodd Fotballklubb
– Fremtiden er grønn