Damelaget tuktet nesten serielederen!

Damelaget tuktet nesten serielederen!

Sandnes Ulf – Brodd 3-2. Høstsesongen for Damelaget ble sparket i gang tirsdags kveld på Sandnes flotte idrettsanlegg. På motsatt side sto tabelltopp Sandnes som vi tapte hele 10-1 mot i vårsesongen. Tenkte i utgangspunktet å gjøre referatet spennende om hvordan resultatet ble denne kvelden, men resultatet står allerede i første setning. Så er det nok ikke så spennende å vite hvordan kampen endte.

Motstanderlaget Sandnes skal på papiret være ett mye sterkere enn lag enn Brodd, men på banen kan alt skje. I toppen av tabellen utkjemper Viking og Sandnes en innbitt kamp om opprykk til 3. divisjon, hvor kanskje begge lagene i utgangspunktet burde spilt i 3. divisjon. Ettersom lagene bak nok er ett lite stykke bak spillemessig.

Før kampstart talte vi 11 spillere, akkurat nok til å stille lag. Det manglet altså 2 spillere, noe som det oftest gjør til bortekamper hvor kjøretøy & GPS er innvolvert. Det viser bare at sangen «kor i helsikke e Sandnes» faktisk holde mål. For 2 av spillerene våres gikk turen til Hanatrappene, ett lite stykke unna Sandnes Stadion. Hadde motstander vært Hana, så hadde vi nok forstått hvorfor de endte opp i nettopp Hanatrappene. Denne gangen var motstander Sandnes Ulf, så hvordan de endte opp der må dere spørre damene om 😊

Bilde: Illustrasjonsfoto, personene på bildet er bare til illustrasjon. De har ikke noe med hendelsen å gjøre 🙂 

Vi visste på forhånd at vi skulle få tøff motstand denne kvelden, derfor ble taktikkpraten vridd over til treningskamp. Slik at betydningen av kampen var lik null, vi hadde tross alt ingenting å tape i kampen mot Sandnes.

Kampen startet med ett brak når Sandnes gikk rett i strupen på oss, å satte sin første sjanse over mål etter bare 30 sekunders spill. Etter den pangstarten kom vi meget raskt på rett kjøl igjen. Selv om Sandnes hadde ballen mest, løp vi mest og tettet godt igjen bakover. Med livet som innsats ble mange kilometer lagt ned i denne 1. omgangen, så ble vi heller ikke overkjørt i 1. omgang. Vi tørte å trille ball bak i forsvar, i tillegg til at vi klarte å skape uroligheter bak hos Sandnes. Vi gjennomfører en nesten perfekt 1. omgang defensivt, utrolig kjekt å se på fra sidelinjen.

Innsatsen var det i hvert fall ikke noe å si på denne kvelden, samtlige hadde fått topp score på børsen om det sto på innsats denne kvelden. Så gale var det at Maren Rasmussen ønsket å bytte allerede etter 20 minutters spill, da hadde hun nok sprintet fra 16 til 16 meter hele 15 ganger allerede. Hun gjorde heller ett posisjonsbytte med debutant Victoria Lange som gjør en meget solid kamp for jentene i grønt og hvitt, noterer seg også for 2 assist denne kvelden.

Etter 20 minutters spill kombinerer Maren Rasmussen og Victoria Lange fint på høyre siden, innlegget fra Victoria går i hånden til en Ulf-spiller slik at kampens dommer må gi straffespark til Brodd. Gulla setter straffen kaldt og rolig ned til høyre for keeper til 1-0 ledelse for Brodd. Utligningen kommer 6 minutter senere når vi er litt unøyaktige med våre avgjørelser, noe som Sandnes utnytter til fulle fem.

Litt av grunnene til at Sandnes ikke kommer til de altfor store sjansene er løpskapasiteten til Kristin Ueland som løper Sandnesjentene i senk, de får ikke mye tid før Kristin er i hælene på de. Bakerst ruver Ingrid som ikke er redd for å trå til i en duell eller 2, blokkeringen like før slutt i denne kampen burde blitt rammet inn i glass & ramme å sendt til forsiden av ett fotballeksikon. Den blokkeringen var verdt alle inngangspengene denne kvelden, selv om det var gratis inngang.

1-1 sto seg til pause, hvor vi faktisk henger godt med ett solid Sandnes-lag. Bortekampen mot Egersund var nok årsbeste før denne, men nå kan vi trygt si at vi har levert en enda bedre kamp mot Sandnes.

2. omgangen ble en svært slitsom affære for våre jenter, ettersom vi kun hadde med oss 2 innbyttere å vi allerede hadde benyttet oss av ett bytte allerede i 1. omgang grunnet byggeskade tidligere i uken.

Sandnes hadde gjerne 75 – 25 % i ballinnehavelse i 2. omgang, det ble en forsvarskamp uten like i 2. omgang. Uansett var innsatsen i bånn slik at Sandnes virkelig skulle få jobbe for å få med seg alle 3 poengene i denne kampen. Etter 63 minutters spill fikk Sandnes sin scoring som gav 2-1. De fortsatte å presse på for 3-1 scoringen, men denne kom ikke før vi noterte oss for 81 spilte minutter.

Det var da ekstra deilig når Kristin Ueland og Victoria Lange kombinerte utenfor 16 meteren til Sandnes, noe som gjør at Kristin plutselig er alene med keeper. Her gjør hun ingen feil å setter ballen nede til høyre for keeper. Så ny spenning i kampen. Dessverre var kreftene slutt, slik at det ikke ble en siste sluttspurt.

Sandnes vinner fortjent 3-2, men ingenting kan ta fra oss en meget solid gjennomført kamp mot ett meget bra lag. Nå får vi håpe vi kan ta med oss dette til de andre kampene som kommer løpende på en fjøl. Legges samme innsats i bånn, samtidig som vi er på taktisk vil det fort bli noen ekstra poeng i høst. Kjekt var det også at vi fikk oss en langt hyggeligere opplevelse på Sandnes, enn sist når vi fikk besøk på Midjord. Så tommel opp for det 😊 Takk for kampen Sandnes!

KAMPFAKTA
Sandnes Ulf/Ganddal – Brodd 3-2
(1-1)
Mål: Gulla og Kristin Ueland
Assist: Victoria Lange x 2
Gule kort: Ingen
Tilskuere: 14

Brodd: Tone Søndeland – Siw Therese Tårnes, Karianne Undem, Ingrid Opdal, Beate Tjølsen – Maren Rasmussen, Kristin Ueland, Maren Ravnås, Anette Halvorsen, Gulla og Victoria Lange.

Benyttende reserver: Hanne Pollack og Solveig Meling Johannesen

Børs:
*** Kristin Ueland
**   Ingrid Eikemo
*     Maren Rasmussen

Del denne med andre

@2024 Brodd Fotballklubb
– Fremtiden er grønn