Knuste serielederen i eliten!

Knuste serielederen i eliten!

Brodd – Djerv 3-1. Lørdag ettermiddag tok Brodd Junior i mot Djerv fra Haugesund til seriekamp i eliteserien for juniorer. Motstanderlaget Djerv ble kretsmestre i fjor og ble selvsagt fraktet i egen buss til Midjord denne flotte lørdagen. Til sammenligning kjørte Broddguttane skranglekasser som nylig var blitt EU-godkjente til det motsatte oppgjøret i Haugesund.

Trenerene hadde før kampen gjort hjemmeleksen sin meget godt, spesielt med tanke på hvordan Djerv spiller sin fotball. Da er det ekstra godt at guttane legger ned 110 % lojalitet til den taktiske planen, samt at innsatsen på banen står til «Meget +». Til selve kampen manglet vi Galan Ahmed og Alper Evci grunnet for mange gule kort, i tillegg til at Jens Mikkelsen og Stian Kristiansen måtte melde forfall. Preben Førde som var med i vårsesongen har flyttet hjem etter studier i Stavanger.

I deilig sommervær på Midjord var kampen endelig i gang mellom Brodd og Djerv. Ingen overraskelser fra motstanderlaget som holder seg til sin taktikk 100 %. Guttene har full kontroll med hva de kommer med, i tillegg ruver Idris og Vaaland bakerst. Er ingenting som kommer gjennom disse 2 karene denne ettermiddagen. Mathias og Kasper har full kontroll på sine backposisjoner, hvor de løper livet av seg. Emre og Trym løper Djerv i senk, i tillegg til at Gaoussou vinner svært mange viktige dueller i sin defensive rolle. Marcus og Sondre driver Djerv sine backer til vanvidd, i tilegg til at Matheus plager stopperene til Djerv såpass mye at de gjør enkle feil.

Innbytterene Jihad Kher og Casper Aalen Norseng fortsatte i samme sporet. Jihad jobbet knallhardt på topp, selv med minimalt med trening. Casper hadde åpnet tivoli for Djervs høyre back. Kasper Gade hadde full kontroll på det som kom, kan nok ikke lastes for baklengsmålet som kommer på frispark.

Foto: Idris Omar vant samtlige dueller mot Djerv denne dagen

Guttane starter kampen meget godt, å stenger det som er av rom for frustrerte Djerv-gutter. Allerede før det var spilt 10 minutter av kampen skaper vi 2 store sjanser som vi ikke får omsatt i mål, dermed er det ekstra deilig at vi 5 minutter senere er laget som tar ledelsen på flott kontring.

Sondre er mannen som får med seg ballen på sin høyre side, han får lagt ballen videre ut til Matheus som har løpt seg fri fra sine oppassere. Han legger ballen flott inn foran mål hvor Marcus kaster seg inn foran en av Djerv sine spillere å header ballen kontant i målet. En meget flott scoring, som i aller høyeste grad også er fortjent etter spill og sjanser.

Vi holder trøkket opp, uten at Djerv klarer å finne ut av Brodd sitt forsvarsspill. 5 minutter før pause må Matheus gå av med skade, i det Matheus forlater banen får han gult kort av kampens dommer grunnet smykke rundt halsen. Dermed må Matheus stå over neste kamp mot Madla grunnet 3 gule kort, det samme må også Christian Vaaland som også pådro seg sitt tredje gule kort for sesongen.

I pausen ble det ikke sagt så mye, det var egentlig bare å fortsette i samme stil. Ettersom vi ikke hadde mye troen på at Djerv skulle forandre på sin stil i 2. omgang. Selv med en svært frustrert trener som fikk tilsnakk over 10 ganger i løpet av kampen.

2. omgang fortsatte som i 1. omgang. Guttane gjorde jobben sin 100 %. Etter 63 minutters spill åpnet Casper sitt tivoli igjen for sin motstander hos Djerv, vedkommende ble invitert inn i karusellen og kom ut svimlere enn «dizzy tunes». For Casper hadde allerede lurt av vedkommende og noen til, før han klinket ballen nede til venstre for keeper til 2-0.

Djerv skulle få sin redusering etter 70 spilte minutter når ett frispark blir pumpet inn i feltet, hvor en av Djervs spillere får stusset ballen opp i motsatt kryss. Heldigvis for Brodd sin del, så svarte guttane med samme mynt bare 3 minutter senere. Trym slår ballen inn i feltet på ett frispark hvor vi har pumpet inn masse folk, keeperen deres må gi retur til Jihad som er på rett plass til rett tid. Han setter ballen enkelt inn til 3-1 ledelse.

Det kom aldri noe stormløp fra Djerv de siste 15 minuttene, dermed tar guttane en meget sterk og fortjent 3-1 seier mot suverene ligaleder Djerv. En utrolig deilig seier for guttane som knapt trener sammen. Til sammenligning trener Djerv sine gutter 5 ganger i uken. En utrolig sterk prestasjon av guttane.

Nå venter Madla på bortebane neste helg. Vi gleder oss til fortsettelsen.

KAMPFAKTA
Brodd – Djerv 3-1
(1-0)
Mål: Marcus Laursen, Casper Aalen Norseng og Jihad Kher
Assist: Matheus Svela og Trym Schjølberg Sivertsen
Gule kort: Matheus Svela, Christian Vaaland og Idris Omar
Tilskuere: 39

Brodd: Kasper Gade – Kasper Ersland, Christian Vaaland, Idris Omar, Mathias Sæbø Hodneland – Gaoussou Oumar, Emre Askelund, Trym Schjølberg Sivertsen – Sondre Kindingstad, Matheus Svela og Marcus Laursen

Benyttende reserver: Jihad Kher og Casper Aalen Norseng

Uten tvil at samtlige hadde fortjent børspoeng denne dagen, men en utvalgt jury på tribunen kom med disse 3 variantene.

Børs:
*** Idris Omar
**   Christian Vaaland
*     Emre Askelund

Del denne med andre

@2024 Brodd Fotballklubb
– Fremtiden er grønn