Damelaget knuste Havørn!

Damelaget knuste Havørn!

Brodd – Havørn 5-0. Brodds damelag tok mandags kveld imot Havørn til kamp på NSE-banen. Damelagets første obligatoriske kamp på NSE-banen ble en fin gjenfortelling når spillernes barnebarn vokser opp. For det ble en festaften for damene til Brodd.

Det har blitt stor konkurranse om å komme med i kamptroppen til damelaget den siste tiden, det viser også igjen på treningsoppmøte. Noe som igjen gjør det svært vanskelig for trenerteamet å ta ut tropp, i tillegg til start 11er. En vanskelig, men absolutt kjekk utfordring.

Vi møtte kveldens motstander Havørn to ganger i vårsesongen. Den endte med seier på hjemmebane, men på bortebane ble det ett surt 3-2 tap som skulle revansjeres.

Kampen startet på best mulig vis for de grønne og hvite når det allerede etter 4 minutters spill lå en ball i nettet bak Havørns keeper. Maren Rasmussen som var svært livlig på sin høyre side mandags kveld setter opp stor fart før hun slår ballen inn i feltet hvor helgens NM vinner i finansfotball Siw Tårnes står klar med en solid volley som baner seg vei inn i Havørns nett til 1-0 ledelse.

8 minutter senere skulle vi herje litt på motsatt side, nemlig venstresiden (ikke valgrelatert). Siw får kommet seg i en god posisjon på venstre flanke, hvor hun slår en hard ball langs bakken inn foran mål. Her har Hanne Pollack kommet seg i en meget god posisjon hvor hun stresser Havørns forsvarsspiller såpass mye at hun setter ballen i eget nett til 2-0 ledelse.

En solid start på kampen hvor vi absolutt er best i alle spillets faser, Havørn får vel løsnet ett skudd som går like utenfor i 1. omgang. Vi spiller god fotball, men kunne kanskje vært litt mer effektive foran mål. Kjekt å se på er det i hvert fall ingen tvil om.

Etter 37 minutters spill er Maren Rasmussen igjen på ferde ute på sin høyre side, hun setter opp sin høye fart slik at Havørn ikke helt henger med. Får lagt ballen videre til Victoria som trer ballen igjennom til Kristin Ueland som har timet sitt løp perfekt. Alene med keeper er Kristin sikker som banken når hun setter ballen i mål langs bakken. En meget flott scoring.

En liten detalj i 1. omgang var at kampens dommer Morten Stople nesten måtte ned for telling etter å ha blitt sparket etter med fotball. Heldigvis for kampens sin del, så overlevde dommeren dette overfallet. «eg vett kor du bor» sa kampens dommer til Havørns spiller, som ellers hadde en munter tone med spillere og gjengen på benken kampen igjennom.

3-0 ble i hvert fall pauseresultatet. Det kan da meldes om en svært munter gruppe som hadde tatt pause. Forståelig nok vel og merke. For i 1. omgang hadde damene full kontroll.

I 2. omgang fortsatte dominansen, selv om Havørn hadde fått tettet mye mer igjen på sin side. Uansett var det ikke mye Tone fant på å gjøre bakerst hos Brodds lag. Til det var Brodds forsvar altfor tett denne kvelden, var ikke mye Havørn fikk finne på før vi hadde fått tak i ballen igjen.

Det har gjerne vært litt stang ut for Maren Rasmussen foran mål når vi spiller mot Havørn, derfor ekstra kjekt det ble nettkjenning for Maratonløperen vår like før slutt. For etter 85 minutter spill er det Kristin Ueland som finner Maren foran mål. Denne gangen avslutter hun klinisk nede til høyre Havørns keeper. En klinisk avslutning. Så bare 2 minutter senere legger vi på til 5-0 når Hanne Ødegaard finner Maren Rasmussen foran målet igjen, denne gangen leverer hun ballen videre til Gulla som får pirket ballen i mål til 5-0 ledelse. Noe som også ble sluttresultatet.

En meget bra gjennomført kamp av damene. Nå er det Varhaug som står for tur på mandag den 16. september.

KAMPFAKTA
Brodd – Havørn 5-0
(3-0)
Mål: Siw Tårnes, Kristin Ueland, Maren Rasmussen, Gulla og Selvmål.
Assist: Maren Rasmussen x 2, Kristin Ueland, Siw Tårnes og Victoria Lange
Gule kort: 1 til Havørn
Dommer: Morten Stople

Brodd: Tone Søndeland – Karianne Erland, Ingrid Eikemo Opdal, Åshild Jentoft, Beate Oftedal – Maren Rasmussen, Kristin Ueland, Anette Halvorsen, Siw Tårnes – Hanne Pollack og Victoria Lange.

Benyttende reserver: Gulla, Hanne Ødegaard, Henriette Goa, Kristin Olsen og Maren Ravnås.

Børs hadde alle fortjent mandags kveld, men vi får kun velge 3 dessverre L

Børs:
*** Anette Halvorsen
**   Åshild Jentoft
*     Kristin Ueland

Del denne med andre

@2024 Brodd Fotballklubb
– Fremtiden er grønn