Damelaget tok enkel seier

Damelaget tok enkel seier

Varhaug – Brodd 1-4. Damelaget dro på en skikkelig søndagstur utover de flotte jærstrendene, når Varhaug var motstander for Brodds damelag søndags kveld. Ett lag som for anledningen var ett nytt bekjentskap for de fleste i troppen. Turen skulle selvfølgelig ikke være feilfri denne dagen heller, for laget har blitt mye ber miljøbevisst i disse miljøvennlige tidene. Noen har anskaffet seg EL-bil, noe som kan skape problemer når det ikke finnes ladestasjoner utover jæren bydel. Vedkommende ønsker for anledningen å være anonym, ettersom det skaper ett svært dårlig rykte for de miljøvennlige.

De 3 musketerer Roy, Egil og Tore var også av det miljøvennlige slaget når dem kjørte sammen ut til Varhaug idrettsanlegg. Alle 3 kjørte tur på tom mage, noe som kan være helsefarlig. Gleden var derfor stor når kiosken kunne skimtes i det fjerne på hovedbanen. Skuffelsen desto større når Varhaug bestemte seg for å holde stengt denne søndagen. Uansett fikk vi servert kaffe på benken så humøret klarte vi å beholde gjennom kampen.

Til kampen mot Varhaug disket trenerteamet opp helhvite reservedrakter, ettersom Varhaug stilte i sine helgrønne drakter. Det var god stemning når vi endelig hadde fått oss reservedrakter, skuffelsen var derfor stor når dem fikk vite at draktene tilhørte Brodds A-lag herrer. Like før kampen utrykte kampens dommer bekymring over at vi også var grønne, dessverre så ikke dommeren at halve laget varmet opp i hvite drakter like før kampstart.

Når dommeren blåste i sin fløyte for å tilkalle seg oppmerksomhet, hørte vi lyd i en mikrofon på andre siden. Mikrofonen ble kun testet med noen enkle tapp på toppen av hodet. Lyden fungerte! På Brodds benk begynte Tore å fryse litt, dermed fyrte han opp gassovnen som var innstalert i Varhaugs benk. En solid pluss i margen for kalde siddiser. Varm kaffe og varme på benken gir god stemning.

Over til selve kampen så var denne jevnspilt i starten av 1. omgang, hvor kanskje Brodd hadde det lille overtaket med flere offsider. Gleden var derfor ekstra stor når dommeren endelig lot være å blåse for offside. Ingrid får slått en ball i bakrom til Victoria som får med seg ballen til 16 meteren før hun får gitt ballen videre til Gulla som plaserer ballen opp i venstre hjørne til ingen sjanse for keeper.

4 minutter senere er det Kristin Olsen som kjører sitt eget lille show på venstre siden når hun jobber knallhardt for å vinne en ball tilbake, etter knallhard jobbing vinner hun ballen å drar seg forbi en Varhaugspiller før hun bruker tåen til å sende ballen i en prosjektil i motsatt hjørne av målet. En herlig scoring av Kristin Olsen. Vi hadde sånn noenlunde kontroll på det som kom fra Varhaug sin side, men Tone bakerst måtte i løpet av kampen varte opp med 2 meget solide redninger for å holde Varhaug på trygg avstand.

4 minutter før slutt slår Gulla en flott stikker til Victoria som alene med keeper er kald som lofot-torsken, hun plaserer ballen kaldt og rolig nede til venstre for keeper til en solid 0-3 ledelse for laget fra Østre Bydel. Ledelsen sto seg også til pause.

I pausen var nok en gang kampen vunnet, det var bare spørsmål om hvor stor seieren egentlig skulle bli denne kvelden. Tore tok ordet å forventet seg minst 5-6 mål i løpet av kampen, det skulle bare mangle. Undertegnende har vært med på en det høstskreller før, men kunne denne jinxen fra Tore gjøre underverker denne gangen?

17 sekunder ut i 2. omgang hadde Varhaug allerede redusert til 1-3. Nervøsiteten i laget spredte seg raskt, undertegnende skimtet irritert bort på Tore som lo noenlunde nervøst der han sto. Skulle vi virkelig gå på en solid «Brink» denne flotte kvelden på Varhaug??

Heldigvis for Tore sin del tok laget tak i kampen like etterpå. Vi kontrolerte i god stil, men lot Varhaug komme til noen sporadiske forsøk. Lettelsen var derfor stor når Karianne Undem steg høyest på corner fra Maren Rasmussen. Undem stanget ballen i mål med hodet, dermed var ledelsen 4-1 når kampuret viste 71 spilte minutter.

Etter scoringen slappet vi litt mer av, noe som gjorde at vi skapte en del gode sjanser. Uten at vi klarte å score flere mål denne kvelden. Uansett en godkjent kamp hvor vi vinner fortjent 4-1 på bortebane. Nå venter Riska/Hana allerede på tirsdags kveld. Det blir altså kamp nr. 13 mot Riska, skal vi endelig få til en seier mot laget fra Hommersåk?

KAMPFAKTA
Varhaug – Brodd 1-4 (0-3)
Mål: Gulla, Kristin Olsen, Victoria Rydningen Lange og Karianne Undem
Assist: Victoria Rydningen Lange, Gulla og Maren Rasmussen
Gule kort: Ingen
Tilskuere: 22

Brodd: Tone Søndeland – Henriette Goa, Karianne Erland, Ingrid Opdal, Siw Tårnes – Maren Rasmussen, Anette Halvorsen, Kristin Ueland, Kristin Olsen – Victoria Rydningen Lange og Gulla

Reserver: Anne Haukeland, Beate Oftedal, Solveig Johannessen, Maren Ravnås, Hanne Pollack og Karianne Undem.

Børs:
*** Ingrid Opdal
**   Henriette Goa
*     Victoria Rydningen Lange

Del denne med andre

@2024 Brodd Fotballklubb
– Fremtiden er grønn