Damelaget med cupbombe på Lura!

Damelaget med cupbombe på Lura!

Lura – Brodd 2-2. Onsdag 18. august blir en merkedag for Brodds Damelag. Ikke er det bare 660 dager siden sist vi spilte en obligatorisk, men når vi først er tilbake på fotballbanen så leverer vi til terningkast 6 med å klare 2-2 mot 2. divisjonslaget Lura.

Brodd spiller til daglig i 4. divisjon, å på kvinnesiden er 2 divisjoner ett meget stor sprang i forhold til herresiden. Så det damene presterte på Lura er meget imponerende, med tanke på at vi trener 2 ganger i uken. I tillegg hadde vi med oss 6 spillere fra vårt meget gode J17 lag. 5 av disse spillere er 15 år, hun siste 16 år. Det er en prestasjon i seg selv. Nå skal vi nevne at Lura manglet 3 spillere fra forrige seriekamp som var lørdag, men ellers var de alle mann alle tilgjengelig.

Oppvarming

En lettere nervøs gjeng på 18 spillere entrer Lurahallen hvor garderoben for anledningen var. Det ble ikke mindre nervøst når treneren la frem en helt ny formasjon og taktikk enn vi var vandt med, men det ble påpekt at innsatsen og det å ha det gøy skulle stå i hovedfokus. Det å få prøve seg mot så sterk motstand er bare en kjekk utfordring, er absolutt ingen som forventer noe som helst av oss. Eller vi har kanskje gravd vår egen grav med å klare 2-2 mot Lura, men det får nå heller stå på vår regning.

Før kampstart ble vi tildelt 2 straffespark grunnet divisjonsforskjellen, noe som står i reglementet i Obos Cupen. Anette Halvorsen var sikker på sitt forsøk, imens Gulla sitt endte i stolpe ut. Dermed startet vi kampen med å lede 1-0. Vi prøvde desperat å avslutte kampen på 1-0 til oss, men kampens dommer insisterte på å spille minst 90 minutter gladfotball.

Ikke for å sjokkere noen av våre lesere veldig, men Lura var kanskje det førende laget i kampen. Så ærlige skal vi nå være, men hvordan vi jobber sammen og ser ut som ett lag. Det er det ingen som skal ta fra oss. Anne bakerst i Brodd sitt bur hadde nok en av sine aller beste dager på jobb og holdt oss godt inne i kampen (faktisk gjennom hele kampen).

Etter 25 minutters spill av kampen er vi faktisk på farten fremover i banen, der Gulla får fyrt av ett helt vanvittig skudd som har retning krysset. En utrolig irriterende god redning fra Luras målvakt gjør at det fortsatt sto 1-0 til oss. Selv om Lura var det førende laget, så forsøkte vi å spille ball når vi hadde den. Vi foretok mange kjekke kombinasjoner og var flinke på holde ballen i laget, i tillegg skapte vi noen urolige situasjoner for Luras forsvar.

Etter utallige cornerforsøk fra Lura, skulle det dessverre lykkes for deres del like før pause. Da vi ikke får klarert setter en av deres spillere inn returen til 1-1, en kjip scoring å få i trynet like før pause.

Vi virket i hvert fall ikke stresset av å slippe inn 1-1 like før pause, for det var virkelig gøy å få spille fotball igjen. Det oste glede på banen, samtidig som det var smertefullt å spille på limiten av det en faktisk tåler.

Anført av ei strålende opplagt Julie Hodne (15) bakerst sammen med Karianne Erland og Stine Sælør, fikk Lura virkelig kjenne at det ikke bare var å innkassere 3 poeng på forhånd. De 3 ryddet unna mye og satte i gang gode angrep. De 5 på midten og Victoria på topp sørget for å springe i hjel Luradamene, det var ikke mye rom å boltre seg i når den gjengen sto på gjennom hele kampen. Undertegnende er utslitt av å se en slik vanvittig innsats lagt ned på 90 minutter. Rett og slett imponerende.

5 minutter ut i 2. omgang trodde alle at dette skulle snu. Lura fikk nemlig straffe av kampens dommer, men Anne ville leke litt til. Så hun reddet straffen mesterlig, å returen den ble satt utenfor. Så det holdt oss fortsatt inne i kampen.

Etter kampen

For bare 5 minutter senere er det Marie som får ballen midt på vår egen banehalvdel, hun tar med seg ballen fremover i banen før hu stikker Victoria alene med keeper. Hun har en Luraspiller på seg, men klarer å sette den iskaldt til venstre for Luras keeper. En fantastisk scoring, vi var i ledelsen igjen.

Etter scoringen overtok Lura spillet litt og litt igjen, men de virket også nervøse nå. Vi stresset dem til å gjøre mange enkle feil, men etter 60 minutters spill får en Luraspiller sendt avgårde ett skudd fra 16 meters hold. Denne stusser i bakken like før målet, slik at ikke Anne får sendt denne til corner. Dermed står stillingen 2-2.

Lura fortsetter å trykke, men skaper ikke like mye som dem gjorde i starten. Vi gjør en god jobb med å plage de, noe vi får belønning for. Etter at Lura hadde corner nr. 23 i kampen synes kampens dommer Frode Kleppa at nok får være nok etter 4 minutter på overtid. Dermed tar vi ett meget sterkt poeng i første kamp i Obosligaen.

Lagbilde etter kampen

Vi møter Bogafjell allerede mandag kl. 20.15. Hundvåg er også med her, men rykter går nå på at de trekker sitt lag fra både cup og serie. Det er kun 1 lag som går videre i Obos Cupen. Uansett, vi er strålende fornøyde med vår første obligatoriske kamp etter hvilen på 660 dager.

KAMPFAKTA
Lura (2.div) – Brodd (4.div)  2-2
(1-1
Mål: Anette Halvorsen og Victoria Rydningen Lange
Assist: Marie Enersgård
Gule kort: Stine Sørensen Sælør og Anne Haukeland
Røde kort: Ingen

Brodd: Anne Haukeland – Julie Hodne, Karianne Erland, Stine Sørensen Sælør – Hanne Ødegaard, Charlotte Torvestad, Anette Halvorsen, Mari Helland Hop, Tilde Sevild – Gulla og Victoria Rydningen Lange.

Innbyttere: Alida Gjerseth, Nora Rahimi, Karianne Undem, Marie Enersgård, Malena Kvanvik Nilsen, Hanne Pollack og Kamilla Hodne

Børs:
*** Anne Haukeland
**   Julie Hodne
*     Stine Sørensen Sælør

Urettferdig å ha børs etter en slik laginnsats, samtlige hadde fortjent.

Del denne med andre

@2024 Brodd Fotballklubb
– Fremtiden er grønn