Damelaget slo tilbake i serieåpningen

Damelaget slo tilbake i serieåpningen

Brodd – Sif/Tjensvoll 2-2. Endelig var det damelaget sin tur å få spille om poeng igjen. Sist gang damelaget kjempet om poeng i seriesammenheng var 29. oktober 2019. Altså nærmest 2 år siden sist, så det var virkelig gøy å komme i gang igjen. I garderoben bredte nervøsiteten seg stadig nye høyder jo nærmere kampstart vi kom, altså vi var bortimot kommet til normalen allerede.

Det viste også igjen på banen de første 10 minuttene av kampen, feilpasninger florerte begge veier og ingen av lagene fikk satt noe tydelig spill. De 35 siste minuttene av 1. omgang derimot, der var vi virkelig bra. Vi hadde stålkontroll bakover i banen og lot ikke Sif komme til noen sjanser, her var det stengt av fullstendig. Fremover i banen skaper vi gode kombinasjoner og rikelig med sjanser. Det stopper helt opp for oss foran mål, her er det tydelig at laget har stått for lenge ute i vann slik at det har kommet en god del rust på gjengen som skal stå for målene. Vi har allerede kjøpt inn rustspray, så det skal være i orden allerede til neste kamp.

At vi går til pause med 0-0 må vel gjerne kalles ett under når vi har minst 5 meget store sjanser som burde vært omsatt i scoring. Både keeper og metallet rundt målet sto dessverre i veien for oss. Så pausepraten gikk helst i å male på videre i samme stil, dessverre fokuserte vi kanskje mest på det offensive? For etter 7 minutters spill ut i 2. omgang ledet Sif/Tjensvoll meget ufortjent 2-0.

Vi ristet av oss sjokket og malte oss inn i kampen igjen, selv om det tok litt tid. Vi var nok i sjokkmodus 15 minutter til etter 2-0 scoringen, men vi hadde troen på at dette kunne vi snu. Såpass med kvaliteter i laget har vi til å klare dette. Motstanderlaget var i hvert fall flinke på å stykke opp kampen betraktelig med sine 103 bytter i 2. omgang, det ble byttet hver gang ballen gikk til dødball. Det føltes i hvert fall slik. De klarte å frustrere oss litt med dette, men heldigvis ikke noe.

Vi hadde også friske bein å sette innpå i forsøket på å snu kampen. Bare at vi gjorde det i henhold til 2 bytter. Våre svært talentfulle spillere i Tilde Sevild og Malena Nilsen fra vårt J17 lag ble satt inn for å sette ett ekstra trykk fremover i banen, i tillegg til vår styreleder Hanne Pollack helt fremst i banen. Noe som gjorde at vi gikk over i dristige 3-4-3 formasjon de siste 20 minuttene.

Noe som ga resultater. Etter 79 minutters spill på dommerens klokke er det Victoria som vinner ballen nede på vår høyre side på egen banehalvdel. Ballen slås videre til Charlotte sentralt som så sender videre ballen til Gulla. Gulla legger så ballen hardt inn på bakerste stolpe hvor Malena har lagt inn ett voldsomt løp på samme plassen og setter ballen enkelt i mål til 1-2 redusering. En flott scoring og ikke minst fortjent.

Etter scoringen males det på for å få utligningsmålet. Vi er svært nærme flere ganger. Nærmest gjerne når Hanne Pollack løper seg i en god posisjon, der hun får til en god avslutning hvor keeper redder mesterlig. Like etterpå triller ballen lenge mot mållinjen, men baller blir klarert i det ballen er i ferd med å gå i mål.

Så i det klokken bikket 90 minutter får vi corner i fra venstre. Hanne Pollack er servitør med en innoverskrudd corner. Corneren er såpass bra at hun mister betegnelsen som servitør, slik at hun heller får tittelen som målcorer istedenfor. Ballen er på vei inn i mål, men blir forlenget av en av motstanderen. Dommeren krediterer Hanne for scoringen, noe vi mener er helt fortjent.

Vi forventer å få spille minst 4-5 minutter til etter scoringen, men dommeren blåser av kampen med kun 2 minutters ekstra spilletid. Så da lønner det seg å gjøre mange bytter om en leder kampen. Kjipt for oss, men utrolig deilig å i hvert fall stå igjen med 1 poeng etter første seriekamp på svært lenge. Vi gleder oss til fortsettelsen.

I tillegg er det veldig gøy at ungjentene Tilde Sevild og Malena Nilsen går inn å gjør en forskjell i dag på kampen, er uredde i dueller og flinke med ballen. Veldig gøy. Ønsker de og J17 lykke til på kamp mot Bogafjell i kveld.

KAMPFAKTA
Brodd – Sif/Tjensvoll 2-2
(0-0)
Mål: Malena Nilsen og Hanne Pollack
Assist: Gulla
Gule kort: Ingen
Tilskuere: 34

Brodd: Anne Haukeland – Karianne Erland, Ingrid Eikemo Opdal, Stine Sørensen Sælør – Kristin Olsen (Tilde Sevild fra 61), Anette Halvorsen (Hanne Pollack fra 70), Karianne Undem (Malena Nilsen fra 61), Charlotte Torvestad, Hanne Ødegaard (Marie Enersgård fra 40) – Gudlaug Magnusdottir og Victoria Rydningen Lange (Karianne Undem fra 85)

Børs:
*** Anette Halvorsen
**   Charlotte Torvestad
*     Karianne Erland

Del denne med andre

@2024 Brodd Fotballklubb
– Fremtiden er grønn