Imponerende borteseier for Damelaget

Imponerende borteseier for Damelaget

Hinna 2 – Brodd 1-5. Damelaget har fått en godkjent start på sesongen, men skulle møte en atskillig sterkere motstand på papiret borte mot Hinna 2. En del forfall gjorde at vi hyret inn hele 5 spillere fra vårt J 17 lag. Det er en sann fornøyelse å ha de med på kamp, innsatsen er alltid på topp og det er masse av kvaliteter hos de alle. 3 av de 5 mønstret opp i onsdagens start 11er.

Det var Hinna som startet kampen best når de allerede etter 15 minutters spill får en ball i nettmaskene når en av Hinnas spillere får stå umarkert på 11 meters hold. En liten nedtur for oss, men vi brettet opp ermene og gasset på for utligning.

Bare noen minutter senere er det Hanne Ødegaard som setter opp sin turbo på høyre siden, fra vår egen 16 meter forserer hun hele banen til Hinna før hun legger ballen fint inn foran mål hvor Victoria er frempå og setter ballen opp under nettaket. Hvilken scoring og hvilken vilje Hanne viser når hun legger ned en distanse på hele 80 meter med ball. En utrolig viktig utligning like etter at Hinna tok ledelsen 1-0.

Bare 3 minutter senere det Charlotte sin tur til å fyre av ett hardt skudd som skifter retning, noe som gjør at Malena plutselig står med ballen i beina på 5 meters hold. Her gjør hun ingen feil å setter inn ledermålet bare 6 minutter etter at Hinna tok ledelsen. For en snuoperasjon av jentene!

Vi stoppet heller ikke det, for vi skulle også få scoret mål nr. 3 like etterpå. Etter hva jeg husker kommer denne scoringen etter corner. Etter at corneren blir slått ender ballen ut i intet inne i Hinna sin 16 meter. Til slutt er det Gulla som fyrt av ett skudd som blir blokkert, men som Victoria er raskt fremme for å sette returen i mål til 3-1.

Etter 3-1 scoringen gir vi fra oss initiativet til Hinna som overtar mye av banespillet, vi virket slitne av å snu kampen til vår fordel. Hinna brukte kantene sine aktivt, å vi ble hengene mye etter. Litt flaks og litt dyktighet gjør at vi klarer å holde 3-1 til pause. Hinna hadde nok fortjent en redusering i det voldsomme presset de hadde siste 20 minuttene, men de kommer ikke til de store sjansene grunnet en solid grønn mur bakerst.

I pausen ble det tid til en liten vits, før vi tok frem den seriøse undertonen på hvordan vi skulle ro denne seieren i land. For vi hang litt i tauene før pause. Litt defensiv organisering ble tatt opp, uten at planen var å legge oss noe særlig bakpå.

Faktisk var vi farlig nære på 4-1 når Victoria blir send igjennom alene med keeper 4 minutter ut i 2. omgang, hun runder keeper og blir meid rett i bakken med hodet først. Hinnas keeper får marsjordre av kampens dommer, å heldigvis for oss klarer Victoria å fortsette til tross for en solid smell.

Etter det røde kortet slapper vi litt mer av og tør å spille fotball igjen, vi skaper noen sjanser uten å omsette de i scoring. Vi har også 2 skudd treverket som kanskje kunne hatt en bedre skjebne. Hinna viser at de ikke er ufarlige, tross at de kun spiller med 10 spillere. De ruller opp flere angrep som ofte ender opp i corner.

Derfor gir det oss en liten ro at Gulla får gulltreff fra 16 meter streken midtveis i 2. omgang. På halv volley går ballen i flott bue over keeper og til ledelse 4-1 i favør de grønne fra Midjord.

Bare 13 minutter senere sender Anne avgårde en flott stikker til Victoria som plutselig er alene med keeper, her gjør Victoria ingen feil. Dermed leder vi 5-1 borte mot Hinna. Dermed også hattrick på Victoria, men hun fikk dessverre ikke med seg kampballen hjem.

Uansett tar vi en meget sterk seier mot ett meget bra lag, selv om kampen ender 5-1 i favør Brodd denne kvelden. Så lyger nok resultatet noe, ikke det at vi er lei oss av den grunn. Til syvende og sist så vant vi tross alt fortjent etter spill og sjanser.

Mandags kveld er det en ny kamp for Brodds damelag som denne gangen møter Randaberg 2 til seriekamp på Midjord. Noe som betyr at vi ikke får trent i mellomtiden, men det gjør ikke så altfor mye det. Velkommen skal dere være kl. 20.15.

Aftenbladet sitt «kampreferat»

KAMPFAKTA
Hinna 2 – Brodd 1-5
(1-3)
Mål: Victoria x 3, Gulla og Malena
Assist: Hanne Ø, Gulla, Charlotte og Anne
Gule kort: Ingen
Tilskuere: 27

Brodd: Anne Haukeland – Marie Enersgård, Ingrid Eikemo Opdal, Karianne Erland, Julie Hodne – Hanne Ødegaard, Charlotte Torvestad, Gudlaug Magnusdottir, Tilde Sevild, Malena Nilsen – Victoria Rydningen Lange.

Brodds reserver:
Anette Halvorsen, Mari Helland, Solveig Meling Johannessen og Marthe Laursen

Onsdagens børs er presentert av Stine Miljeteig, som like etter å ha gitt børspoeng trakk seg tilbake som børsgiver. Grunnet vanskeligere oppgave å gi børs enn først antatt. Uansett, takk for bidra.

Børs:
*** Victoria Rydningen Lange
**   Karianne Erland
*     Anne Haukeland

Del denne med andre

@2024 Brodd Fotballklubb
– Fremtiden er grønn