Tap på bortebane for Damelaget

Tap på bortebane for Damelaget

Madla – Brodd 3-1. Årets første serietap kom i stummende mørke på Madla Handelslag Stadion, i hvert fall for oss godt over 30 år føltes det slik. De 100 lux (lysstyrke) som er oppført på banen gjelder nok kun innenfor begge 16 meters feltene, ettersom det var stummende mørkt på resten av banen. Når det gjelder vår egen bane på Midjord har vi 100 lux fordelt på hele banen, istedenfor utvalgte områder. Det får Stavanger Kommune ta sin del av ansvaret for. Det blir i hvert fall vanskelig å skille mørkegrønt og mørkeblått ute på banen.

Madla leverte på speakertjeneste og innmarsj på kampen. Bra levert.

Etter de fem første seriekampene som har endt med 3 seirer og 2 uavgjort, så har laget funnet ut at skader er veldig gøy å holde på med. Skadelisten er lang, men noen var heldigvis tilbake mot Madla onsdags kveld. Problemet var bare at noen andre ønsket å bli med på denne listen allerede i kampen mot Madla.

Først ut var Stine som pådro seg en nye variant i ankelen allerede etter 14 minutters spill, hun var så lei av å bli skadet at hun forsvant av banen raskere enn sin egen skygge. Noe som gjorde at vi spilte med 10 spillere i noen minutter ettersom flere av våre benkvarmere ikke hadde rett uniform på seg når skaden ble utført. Noe som igjen førte til at Madla tok ledelsen 1-0 når vi kun var 10 spillere.

Maren ble litt sjalu på Stine der hun sto, så hun ordnet dette med å bli taklet av en Madlaspiller noe senere. Noe som gjorde at arm/skulder ble kraftig forslått. Undertegnende som var oppført som trener under onsdagens kamp klarte ikke å observere skaden grunnet mørke partier midt på banen. Maren måtte derfor bruke stemmen på å gi tegn på at bytte måtte utføres. Imens dramatikken pågikk på sidelinjen, fant Madla ut at de kunne utnytte ett nytt overtall på banen. Slik at de gikk opp i en 2-0 ledelse etter 28 minutters spill.

Det ble foretatt ett formasjonsbytte etter scoringen, noe som ikke akkurat gagnet oss noe særlig. Her tar undertegnende nok en gang selvkritikk. For 10 minutter før pause ble det utført en stille protest bak i forsvaret mot dette formasjonsbytte, noe som var i form av en solid sålevending bak i eget forsvar. Noe som igjen førte til at Madla fikk en nye scoring mot oss. Dermed var stillingen 3-0.

Uansett resultat til pause, så var Madla ett klart bedre lag enn oss før pause. Vi hang ikke helt med, noe gjerne mørket for ta noe av skylden for. Selv om vi heller kan skylde på at Madla faktisk gjorde oss dårlige i denne omgangen. I pausen ble det gjort ett forsøk på å snu trenden til vår egen fordel. Det ble gjort fysiske bytter i tillegg til at undertegnende fikk prøvd seg som mental trener. Målet var i hvert fall å vinne 2. omgangen, i tillegg til å få til en langt bedre lagprestasjon.

Vi var i hvert fall langt bedre i 2. omgang. Det defensive satt som det skulle, i tillegg skapte vi mye mer på Madla sin banehalvdel. Så det var godt for laget å se at vi fortsatt hadde det i oss. Ekstra kjekt er det at Victoria får drømmetreff på ett frispark 27 meter ifra målet, noe som gir oss håp med reduseringen til 3-1. Ikke lenge etterpå er vi frempå igjen inne i Madla sin 16 meter og blir nok snytt for straffe når en Madla spiller handser med hånden oppe i hodehøyde. Spillet ble bare vinket videre.

Det ble ikke mer scoringer i kampen, men vi klarer å vinne 2. omgangen 1-0. I tillegg til at vi viser at det fortsatt bor mye fotball i oss. Vi kan nok skylde litt på lysforholdene, selv om det er likt for begge parter.

Uansett vinner Madla 3-1 og blir det første laget som slår oss i serien denne sesongen.

Neste kamp er hjemme mot Hinna 2 onsdag 10. november kl. 20.00, noe som også er årets siste hjemmekamp. Årets siste bortekamp er så sent som 1. desember.

KAMPFAKTA
Madla – Brodd 3-1
(3-0)
Mål: Victoria Lange Rydningen
Assist: Ingen
Gule kort: Ingen
Tilskuere: 28

Brodd: Alida Gjerseth – Stine Miljeteig, Karianne Erland, Julie Hodne, Marie Enersgård – Hanne Ødegaard, Maren Rasmussen, Karianne Undem, Tilde Sevild, Kristin Olsen – Victoria Rydningen Lange.

Brodds benyttende reserver: Marthe Laursen, Malena Nilsen, Solveig Johannessen, Anette Halvorsen og Ane Foldøy

Børs:
*** Victoria Rydningen Lange
**   Malena Nilsen
*     Kristin Olsen

Del denne med andre

@2024 Brodd Fotballklubb
– Fremtiden er grønn