En bauta gir seg

En bauta gir seg

Øyvind Jacobsen takker av etter 10 år som daglig leder i verdens beste fotballklubb, Brodd!

Etter ti år som daglig leder i Brodd har tiden kommet for Øyvind Jacobsen som ansatt i klubben. Øyvind er for mange selveste «Mr. Brodd», han fra Storhaug, og han som alle vet hvem er. Vi i Brodd har hatt gleden av å se hans brennende engasjement for Storhaugs barn og unge, for fotballen, og for Stavanger på nært hold. Selv om hans tid som daglig leder nå er over, ser vi frem til årene fremover med Øyvind som frivillig, som byens beste speaker, og som en ildsjel i Brodd.

De aller fleste rundt de grønnkledde har en historie å fortelle om Øyvind. For mange var han den som introduserte de til frivillighet i Brodd. I Elisabeth Karlsens første møte med Øyvind ble hun vervet inn i styret som nestleder etter hun hadde startet opp klubbens damelag. «Hvis du vil ha innflytelse på hva som skjer med damelaget og jentefotballen i klubben, så burde du stille som nestleder», sa han den gang, og det er ingen tvil om at han fikk rett i det. Etter en periode som nestleder har Elisabeth fortsatt i valgkomiteen i Brodd, som trener, og er nå styremedlem i NFF Rogalands kretsstyre.

Ali Kilinc, vår eminente A-lagstrener, forteller om hans første minne om Øyvind da han ble forsøkt rekruttert som spiller fra SIF. Det tok flere forsøk før Ali ga slipp på de svarte og hvite, men sier at det valget angrer han ikke på. «Jeg setter pris på at han jobbet hardt for å få meg til klubben.» Det tror jeg det er mange i klubben som er. Etter en hel pandemi som A-lagstrener uten en eneste formell kamp, slo Ali til med en femteplass i 3. divisjon i den forkortede 2021-sesongen. Med andre ord – vi er alle i Brodd takknemlige for at Øyvind la inn en solid innsats for å få Ali over til Brodd!

Ali forteller videre at Øyvinds engasjement for integrering, muligheter for alle uansett bakgrunn, og at økonomi ikke skal sette en stopper for å drive med idrett, er noe av det som gjør at Øyvind skiller seg ut fra resten av fotball-Norge. «Øyvind har påvirket og utviklet Brodd helt enormt», sier Kilinc. «Han har lagt til rette både for de yngre og for de eldre i klubben, og fellesskapet han har vært med på å skape er unikt.» Rune Larsen støtter opp om dette, og beskriver Øyvinds innsats gjennom årene som uvurderlig. «Han har vært flink til å se alle, men spesielt de som har hatt ekstra behov», sier Rune, «spesielt når vi har reist til Dana-cup har han vært opptatt av at de som har utfordringer får en like god opplevelse som alle andre». Det er få som har gitt like mye av seg selv som vår egen Øyvind Jacobsen.

Det er ikke bare oss i Brodd som har lagt merke til han som roper høyest på Midjord, og helst vil at alle skal «telle opp». Erik Løland, daglig leder i NFF Rogaland, beskriver Øyvind som en som har vært delaktig i å bygge opp en klubb som bryr seg om alle, og som tilpasser seg omgivelsene. Han har bidratt til et fundament som nå er en strukturert og godt drevet fotballklubb. «Øyvind er villig til å ta en kamp for det han tror på, og for Brodds beste», sier Løland.

En ting er sikkert med Øyvind, og det har vært underliggende i alle tilbakemeldingene som har kommet inn, er at Øyvinds motto ofte er: «det er bedre å be om tilgivelse enn tillatelse.» Sånn som den gangen da han og Elisabeth fant ut at det gamle klubbhuset selvfølgelig skulle males grønt, og Øyvind fant den grønneste grønnfargen mulig – på kommunens regning.

De siste to årene har Øyvind hatt permisjon fra Brodd, mens Kyrre har vært vikarierende daglig leder i hans fravær. Når det ble klart at Øyvind ikke kom tilbake til Brodd, var det lite tvil i klubben om at Kyrre skulle fortsette i Øyvinds fotspor. På spørsmålet om noen hadde gode råd til Kyrre, var det tydelig at det er stor tiltro til vår «nye» mann ved roret. Det er ingen tvil om at Kyrre har tatt over som daglig leder i samme stil som Øyvind, og Brodd fotballklubb har en lys fremtid under hans ledelse.

Jeg har vært så heldig å få jobbe tett med Øyvind i mange år, sier påtroppende daglig leder Kyrre Sandven. Det har vært, og er en fantastisk opplevelse både faglig og sosialt. Han puster Brodd dag og natt, og er et stort forbilde når det gjelder engasjement og klubbdrift. Heldigvis er Øyvind aldri langt vekke, og jeg gleder meg til mange fine Brodd-år med Øyvind og alle de andre flotte folkene i Brodd, avslutter Sandven.

Etter ti år som ansatt, og mange flere som frivillig, trener, speaker og ildsjel, er tiden på ingen måte over for Øyvind i Brodd. Vi i Brodd gleder oss til samarbeidet videre, og er utrolig takknemlig, stolt, og glad for at dette ikke er farvel. Vi vil allikevel takke Øyvind for alt han har gjort, og alt han gjør for Brodd, for Storhaug, og for Stavanger.

 

På vegne av Brodd fotballklubb,

Styret

Del denne med andre

@2024 Brodd Fotballklubb
– Fremtiden er grønn