Ny seier til damelaget!

Ny seier til damelaget!

Brodd – Midtbygdens/Staal 5-0. Damelaget fikk seg en fin luftetur til Varhaug i forrige uke, før de igjen var klar for ny kamp hjemme på Midjord. Denne gangen mot nyoppstartet damelag fra Jørpetau. Gleden var også svært stor når skoskjeen igjen var på plass i garderoben, den var sårt savnet borte mot Varhaug. Heldigvis var skjeen tilbake i arbeid onsdag kveld, til glede for mange av spillere hos Brodd. Det ble også servert kaffe i garderoben denne gangen, noe som kanskje var unødvendig når de fleste hadde med seg egne Red Bull m/vinger.

Skoskjeen var endelig tilbake i manesjen, vi beklager dårlig kvalitet.

Det ble en svært hyggelig kamp for oss og for de fremmøte tilskuere på Midjord. Dessverre forsvant 60 % av de i pausen. Vi har 2 teorier på hvorfor. Den første er at vi ledet 3-0 til pause, den andre er at det kanskje ble for kaldt. Vi var også innom teorien om at de fleste ville hjem å se Real Madrid slå Man City, den teorien slo vi fort fra oss. Å se fotball «live» er mye bedre.

Over til selve kampen som ble grei skuring for oss til slutt, men vi fikk kjørt oss en god del gangen. Midtbygdens/Staal var ikke ufarlige når de kontret. De var kanskje i overkant ivrige, ettersom offsidelinjen vår ødela for deres angrep hver gang. Vi skapte også en god del sjanser, noen av disse sjansene etter tidvis strålende spill. Dessverre husker ikke hodet 90 minutt med ballsparking, så det får holde med at vi var nære på flere ganger.

Etter 20 minutters spill er det Charlotte som vinner ballen litt utenfor MIL sin 16 meter, hun fortsetter inn i feltet før hun avslutter fint nede i hjørnet til 1-0 ledelse. Bare 10 minutter senere bryter Maria fint ett oppspill rundt 25 meter fra målet. Hun sender ballen videre til Charlotte som igjen sender Victoria alene med keeper. Her gjør Victoria ingen feil og sender Brodd opp i en 2-0 ledelse.

Like før pause får vi frispark litt inn på halvdelen til Mil/Staal, frisparket er det Mia som tar seg av. Forsvarssjefen som ikke har scoret mål siden nittenpilogbue tar rennefart. Ballen går i en «prosjektil» av en fart mot motstanders mål, like før straffefeltet tar ballen og stusser i bakken før den går i en flott bue over keeper til 3-0 ledelse. En heldig, men like fullt flott scoring av Mia. 3-0 står seg også til pause.

I pausen snakker vi litt om laust og fast, før vi igjen tar turen ut på det nyklippa gresset på Midjord.

Så er det tid for comebackqueen Ane Foldøy, alle husker forrige kamp når hun scoret etter 30 sekunder på banen. Denne gangen ble det litt dårligere uttelling, ettersom vi ikke scoret før det hadde gått 1 minutt av kampen etter at Ane kom før vi scoret. Ane tar ballen fint inn fra venstre siden, her finner hun Victoria som igjen slår en fin stikker til Charlotte. Charlotte tar godt vare på sjansen og smeller den inn i hjørnet bak en sjanseløs keeper til 4-0 ledelse.

9 minutter før slutt lukter Victoria ett tilbakespill til keeper, noe som gjør at hun enkelt kan sette inn sin andre scoring for kvelden. Noe som fastsetter sluttresultatet til 5-0. Anne var fornøyd med en smultring, sammen med ett strålende forsvar. I tillegg var Solveig fornøyd med å se sitt eget navn overalt på kampplanen at den ble tatt med hjem for å rammes inn og henges over peisen. For ett forbilde!

Vi ser frem til neste kamp som er allerede på mandag borte mot Bogafjell.

KAMPFAKTA
Brodd – Midtbygdens/Staal 5-0
(3-0)
Mål: Charlotte Torvestad x2, Victoria Rydningen Lange x2 og Mia Thorvaldsen
Assist: Victoria Rydningen Lange og Charlotte Torvestad
Gule kort: Tilde Sevild
Tilskuere: 57 i 1. omgang og 22 i 2. omgang

Brodd: Anne Haukeland – Kristin Olsen (Amalie Stavnem fra 70), Mia Thorvaldsen, Tilde Sevild, Stine Mileteig – Hanne Ødegaard, Maria Haringstad (Karianne Heinert fra 70), Charlotte Torvestad, Anette Halvorsen, Solveig Johannessen (Ane Foldøy fra 63) – Victoria Rydningen Lange.

Børs:
*** Charlotte Torvestad
**    Victoria Lange
*      Anette Halvorsen

Del denne med andre

@2024 Brodd Fotballklubb
– Fremtiden er grønn