Sterk borteseier av Juniorlaget!

Sterk borteseier av Juniorlaget!

Vard Haugesund – Brodd 2-3. Noen lurer på hvorfor en gidder å bruke 10 timer av din fridag på en lørdag til å reise til Haugesund for å spille fotball eller å være med på benken. Hvorfor gidder vi i det hele tatt å ta turen når du faktisk har fri fra jobb og skole? Det fant i hvert fall guttene og støtteapparatet ut når de lørdag formiddag tok turen til Haugesund for å spille mot Vard Haugesund som er klare for 3. runde i NM og fortsatt ubeseiret i serien før lørdagens kamp mot Brodd. Det ble en helt fantastisk tur til Haugesund denne lørdagen, å for å svare på spørsmålet. JA, det er så absolutt verdt det!

På vei til Haugesund

For en gangs skyld var guttene nøye på oppmøte før avreise til Haugesund, de virket skjerpet og klare for kamp. Det virket som om guttene så veldig frem til turen til Haugesund hvor Boreal stilte opp med store buss til guttene. Takk til Brodd som legger til rette for det sosiale når vi først reiser på langtur. Litt stress måtte vi selvfølgelig ha også denne dagen, Mayu skulle bli plukket opp på Tasta. Han sto selvfølgelig på en annen bussholdeplass enn avtalt, men undertegnende hadde til og med laget kart slik at Mayu kunne stå på rett plass. Nå har det seg slik at denne bussholdeplassen heller ikke fantes, så det ble en solid dose oppvarming for Mayu som tok det hele med godt humør.

Vi måtte klare oss uten Snorre Berg og Mats Vik de Jong denne ettermiddagen i Haugesund grunnet reise og skade. Heldigvis har vi flere gode keepere i Brodd, noe som gjør at Ola Waldow fra G16 laget stilte seg til disposisjon og gjorde sine saker svært bra denne ettermiddagen. I dagens start 11er hadde vi 3 stk 16 åringer, 5 stk 17 åringer og 3 stk født 2004. Altså ingen siste års juniorer fra start eller benk.

Før kampstart

Vard Haugesund starter kampen best og har ett ok press på oss de første 20 minuttene, hvor vi bruker tiden vår til å komme litt bedre i gang. Vi lar ikke Vard komme til de store sjansene, men vi er heller ikke veldig farlig frempå i starten.

Etter 20 minutters spill er det Vebjørn som karrer seg gjennom motstanderlagets midtbane og blir felt ca 20 meter fra motstanders mål. Imens keeper dirigerer mur spør Leo om lov til å ta frisparket, noe han gjør svært lurt i. Frisparket blir sendt rett i motsatt hjørne av hvor keeper står og rett i mål til 1-0 ledelse. Noe som gjør at vi har tatt ledelsen i alle våre 7 kamper så langt i årets serie på nivå 1.

Det virket som om vi fikk blod på tann etter scoringen for bare 1 minutt senere var nr. 2 i kassen bak Vard Haugesund sin keeper. Strålende forarbeid ender med at Leo slår en flott stikker til Ahmed som slår ballen hardt inn langs bakken foran mål hvor Jack er på rett plass og plasserer den flott tilbake i samme hjørne hvor ballen kom fra. En tidlig 2-0 ledelse til guttene fra Storhaug, en såkalt farlig ledelse på fagspråket.

Leo og Jack sto for Brodd sine scoringer denne ettermiddagen.

Det kunne fort stått 3-0 til de grønne bare 5 minutter etterpå, men keeper står i veien for Per sin avslutning. Så skal det også mye til å huske alt fra kampen, men tar vi selvfølgelig med en klype salt.

12 minutter før pause er reduseringen ett faktum, Vard har kommet tilbake i kampen igjen etter en liten misforståelse bakerst hos oss. Vi får ristet av oss skuffelsen og setter i gang med spillet vårt igjen. Utrolig gøy at guttene tør å spille fotball, samt skape stor bevegelse rundt ballfører med offensive backer. Nå spiller vi endelig den fotballen vi liker, selv om det ble en redusering før pause hadde guttene fortsatt troen på at dette skulle gå veien.

1-2 sto seg til pause. Pausepraten foregikk i en garderobe 500 meter unna kamparenaen denne dagen. Det føltes i hvert fall slik, men været spilte helt klart på lag med oss denne dagen. Pausepraten benyttet vi godt, hvor spillere ytret sine meninger på hvordan tingenes tilstand føltes ut ute på banen. Før støtteapparatet tok «avgjørelsen» på hvordan vi skulle fungere de siste 45 minuttene. Vi visste det skulle bli tøft, men vi skulle i hvert fall gjør vårt for å få med oss alle de 3 poengene til Midjord.

10 minutter ut i 2. omgang får vi straffe imot oss når Levy i følge dommeren bruker ulovlige midler i en duell i 16 meter. Dommer peker på straffemerket, å spilleren gjør ingen feil mot Ola i Brodd sitt mål.

Det er tungt å gå fra å lede 2-0 til 2-2, det vet alle som holder på med fotball. Heldigvis viser guttene stor moral i denne kampen og slår godt fra seg. Ola har god kontroll bakerst, backene våres Hans og Magnus gir Vard store problemer med sine offensive løp. Levy og Tjørhom har stålkontroll bakerst, imens Casper viser kvaliteter i den sittende rollen denne dagen. Vebjørn og Per løper livet av seg på midten, imens Jack og Ahmed er konstant uromoment for forsvaret til Vard. Leo er en notorisk målscorer for dagen, selv om han føler seg småsyk. Samtlige leverer utpå banen, imens guttene på benken er med og støtter laget gjennom hele kampen. Å leverer maks når de først kommer innpå.

Kampen bølger mye frem og tilbake etter utligningen. Det kunne ende opp begge veier i denne kampen, men det var de grønne som skulle få juble til slutt. Ett strålende ettertrykk fra guttene midt på Vard Haugesund sin banehalvdel 5 minutter før slutt gjør at ballen ender opp hos Leo. Ballen dabber mot høyre utenfor 16 meteren. Leo er litt feilvendt, men smeller avgårde skudd på halv volley mot mål. En ball som ender opp i motsatt hjørne denne gangen, utagbart for Vard sin keeper. En magisk scoring og ditto bedre feiring. Nå gjensto det bare for guttene å holde ut resten av kampen.

Casper hadde en god dag på jobben

Vard skapte ikke mye etter vår scoring, men en av deres spillere utøvde ett alvorlig overfall på Andreas Tjørhom som var ett tegn på stor frustrasjon. Dommer gir frispark, men til og med benken til Vard Haugesund rister på hodet over taklingen. Det er godt at han faktisk ikke treffer hodet til Andreas i den situasjonen. Vebjørn ble overfalt i 1. omgang, uten at dommer her heller finner frem det gule kortet. Uansett ror vi i land seieren til ellevill jubel og faktisk en fortjent seier mot svært solide Vard Haugesund. En solid lagseier hvor vi nå mer og mer ser ut som ett lag. I tillegg ønsker jeg å trekke frem at vi takler motgang og dommeravgjørelser på en mye bedre måte. Så dette var bare gøy.

Nå ser vi fremover

Nå gleder vi oss til lokaloppgjør hjemme mot Hinna neste søndag kl. 18.00

KAMPFAKTA
Vard Haugesund – Brodd 2-3
(1-2)
Mål: Leo Veen Røe x2 og Jack Sandvik
Assist: Vebjørn Langeland Øen og Ahmed Dereli
Gule kort: Ingen
Tilskuere: 37

Brodd: Ola Waldow – Hans Knudsen, Levy Thorsen, Andreas Tjørhom, Magnus Sunde – Ahmed Dereli, Vebjørn Øen, Casper Amundsen, Per Tjelta (Jaylen Noel fra 73), Jack Sandvik (Mayu Ahmed fra 60) og Leo Veen Røe (Andreas Heusschen fra 89)

Brodds reserver: Simon Kaland, Dafnel Mazambe, Martin Andre Odden, Mayu Ahmed, Andreas Heusschen og Jaylen Noel

Børs:
*** Leo Veen Røe
**   Casper Amundsen
*     Levy Thorsen

Del denne med andre

@2024 Brodd Fotballklubb
– Fremtiden er grønn