Festfotball fra Damelaget

Festfotball fra Damelaget

Havørn – Brodd 2-7. Etter en heseblesende kamp borte mot Hinna for 2 uker siden, var det igjen duket for bortekamp med Storhaugs beste damelag. Denne gang var motstander Havørn fra Tananger som vi har møtt utallige ganger før i seriespill. Før mandagens kamp var det blitt spilt hele 14 kamper siden 2015. Hvor det har endt med Broddseier i 8 av kampene.

Det er alltid gøy å møte Havørn i seriekamp, men det kan nå sies at det var ekstra gøy mandags kveld. Selv om oppvarmingen for vår del gikk i vas og morsomheter, noe som ikke ble godt likt av støtteapparatet til Brodd. Her måtte det skjerpings til, ellers kunne det gått ille mot gjengen fra Havørn. Det blir ikke skrevet ut mye pass for tiden, men kan trygt si at passet ble påskrevet godt før kampen til gjengen fra Storhaug.

Det skjedde så mye under kampen mot Havørn, så kampreferatet kan bli redigert i forhold til husk etter hvert. For som regel setter vi ikke sjansene våre når vi er på tur i hjembygden til Egil Svela og nabolaget til vår alles kjære Ane Foldøy som nok en gang måtte klare seg uten kiosk. Heldigvis var noen av rutinene tilbake til start når hun igjen fikk lov til å starte på benken, hun er nok fortsatt i sjokk over kampen mot Hinna hvor hun måtte trø til fra start. Noe som ikke var hennes plan i hvert fall.

Allerede etter 8 minutt tar vi ledelsen 1-0 når vi kjører ett innøvd kast. Malena kjører ett feilkast, noe som gjør at Havørn må ta kastet istedenfor langt inne på deres egen banehalvdel. Vi benytter oss av å stø høyt og vinner ballen fra Havørn. Ballen ender opp hos Kamilla som suser innover mot Havørn sin 16 meter og har flere muligheter til å avfyre ett skudd, hun ender heller opp med å slå en nydelig stikker til Hanne ute på høyreside som plasserer ballen flott i motsatt hjørne til 0-1.

Tydeligvis bet begge lagene merke til dette feilkastet, ettersom det florerte av feilkast i etterkant. Såpass mange at kampens myndige dommer som kun kunne peke en vei måtte trø til for å vise damene hvordan en skulle kaste. Lite visste dommeren at dette var en planlagt strategi fra begge lagene ettersom det gav scoring i første angrep for Brodd sin del.

Uansett sto en ny scoring for tur bare 3 minutter senere. Av en eller annen merkelige grunn befant Mia seg inne i feil 16 meter en liten stund (altså Havørn sin 16 meter). Der var hun plutselig innehaver av ballen og var svært usikker på neste steg, det endte heldigvis opp med at ballen kom i trygge hender når Charlotte fikk stå alene fra 11 meter å sikte seg inn i hjørnet til 0-2.

2-0 er også en såkalt farlig ledelse, spesielt farlig er ledelsen når vi tror at kampen allerede er vunnet og fokuset allerede er rettet mot hva en skal finne på neste helg. For 3 minutter senere var reduseringen til 1-2 ett faktum, hvordan det skjedde er vel fortsatt et mysterium. Uansett måtte vi tilbake i konkurransemodus igjen.

15 år gamle Kamilla Hodne sammen med 16 år gamle Malena Nilsen torpederte Havørn sitt forsvar i 1. omgang, sammen med resten av laget spilte vi strålende fotball og fikk skryt for motstanderlaget som syns det var gøy å spille fotball mot ett lag som faktisk ønsket å spille fotball fremfor å bare slå langt.

Nevnte Kamilla Hodne utfordret stadig Havørn forsvaret og etter halvtimes spill drar hun seg forbi en Havørnforsvarer før hun blir lagt i bakken, noe som gav Victoria sjansen fra 11 meteren. Her er Victoria sikker som banken og plasserer ballen helt borte i stolperoten til ingen sjanse for keeper. Vi leder altså 3-1 etter 30 minutters spill på Tananger.

Vi skulle også hive en scoring like før pause når vi ruller opp ett nydelig angrep, såpass nydelig at vi ikke klarer å huske i detalj hvordan vi ender opp inne i 16 meteren. Det ender uansett opp med at Victoria og Charlotte kombinerer fint der inn, hvor til slutt Charlotte plasserer ballen strålende med sin venstre fot i motsatt hjørne for keeper. Ett strålende angrep ender i flott scoring og en 4-1 ledelse til Brodd som varer inn til pause.

Pausepraten gikk i skryt, noe som ikke passer veldig bra for lag i Brodd å få skryt i pausen. Det ender som regel opp i en helt annen omgang når dommeren setter i gang kampen igjen.

Det skulle også bli spennende, for Mia ønsket å gjøre det spennende når hun på mystisk vis får gitt corner til Havørn etter 55 minutter spill. Corneren ender også i scoring for motstanderlaget og dermed 2-4.

Da hadde også Brodd sin keeper fått nok og forlater Tananger Stadion i stor frustrasjon. Ikke pga målet imot, men at hun faktisk måtte prioritere jobben resten av kvelden. Så Tilde Sevild som fortsatt ikke har sluppet inn mål for damelaget med hanskene på, fikk jobben med å forsvare ledelsen resten av kampen.

Etter 63 minutter skulle vi igjen score mål på Tananger. Denne gangen er det Malena som har kommet seg inn i Havørn sin 16 meteren, her bler hun felt og alle venter på at dommeren skal blåse straffe igjen. Dommeren nekter å blåse for straffe, dermed reiser Malena seg igjen og smeller ballen opp i motsatt kryss. En lekker avslutning fra Malena som gjorde livet surt for Havørn sitt forsvar denne kvelden.

5 minutter senere er Malena igjen på farten når hun får en flott stikker fra Charlotte, alene skrått mot keeper gjør Malena ingen feil. Dermed 2-6 til Brodd denne flotte mandags kvelden. 13 minutter før slutt var Malena lei av å score mål, så hun gav heller ballen videre til Victoria som enkelt kan sette inn 7-2 til de grønne fra Storhaug. Noe som også blir sluttresultatet denne kvelden. Det kunne faktisk blitt mye mer, men viktig å ikke overdrive. Nå avslutter vi vårsesongen borte mot Vidar på gress av alle ting mandag 20. juni.

KAMPFAKTA
Havørn – Brodd 2-7
(1-4)
Mål: Victoria Rydningen Lange x2, Charlotte Torvestad x2, Malena Nilsen x2 og Hanne Ødegaard
Assist: Kamilla Hodne x2, Mia Thorvaldsen, Charlotte Torvestad, Malena Nilsen og Victoria Rydningen Lange
Gule kort: Ingen
Tilskuere: 19

Brodd: Anne Haukeland (Tilde Sevild fra 65) – Stine Miljeteig, Mia Thorvaldsen, Tilde Sevild (Marthe Laursen fra 60), Julie Hodne (Ane Foldøy fra 65) – Hanne Ødegaard (Karianne Heinert fra 78), Anette Halvorsen, Victoria Rydningen Lange, Charlotte Torvestad, Malena Nilsen – Kamilla Hodne (Solveig Johannessen fra 78)

Børs:
*** Malena Nilsen
**   Kamilla Hodne
*     Charlotte Torvestad

Del denne med andre

@2024 Brodd Fotballklubb
– Fremtiden er grønn