Tung søndag for Juniorlaget

Tung søndag for Juniorlaget

Brodd – Kopervik 1-3. Etter 6 kamper på rad for Juniorlaget uten tap, kom nedturen på søndag som var. Nedturen føltes urettferdig i form av merkelige dommeravgjørelser som er helt kampavgjørende denne søndagen. Kopervik som kom til Midjord full av selvtillit etter en heller trå start på sesongen sto med 3 seirer, 1 uavgjort 1 tap før kampen på Midjord søndag.

Situasjonen etter 5 minutters spill setter oss fullstendig ut av fatning, ettersom den hele tiden ligger i bakhodet hos spillere og støtteapparat resten av kampen. Selv om dommer tar litt selvkritikk etter kampen, noe som er bra i og for seg. Så hjelper det dessverre ikke oss.

Mats plukker ned en ball inne i vår 16 meter, en av Koperviks spillere går i samme duell og går inn i med sin høyre hånd inn i mageregionen til Mats. Etter duellen går Kopervik sin spiller bort til Mats tilsynelatende for å beklage for hendelsen, men det blir nok utvekslet noen andre ord i samme slengen. Noe som gjør at Mats dytter bort Kopervik spilleren, slik at vi kan komme i gang igjen med kampen. Kampens dommer gir plutselig gult kort til Mats på grunnlag av denne dytten og begynner å notere i sin bok. Kopervik har i mellomtiden flyttet laget sitt tilbake i banen og vi har flyttet vårt lag ut, slik at vi raskt kan komme i gang etter at dommer har notert i sin bok.

Når dommeren så er ferdig med å notere peker han på 11 meters merke, noe ingen som var på Midjord denne søndagen kunne forutse kunne skje. Selvfølgelig til store protester fra hjemmelaget, dommer virket også svært usikker på straffen han gir. Ettersom det ikke blir gitt noe klare svar på hvorfor straffen blir ett faktum, han sier også at han ikke kan endre på den avgjørelsen. Selv om spillet fortsatt ikke er satt i gang. Av og til er det faktisk lov å se på reaksjoner til spillere rundt deg når du tar en avgjørelse, istedenfor å trylle frem noe andre ikke hadde sett for seg.

Straffen setter Kopervik selvfølgelig i mål til 1-0 og kampen er så å si ødelagt for vår del etter 5 minutt, ettersom det er vanskelig å samle seg mentalt etter noe slikt dessverre.

Selv om vi 15 minutter senere utligner til 1-1 med Casper Amundsen som setter returen etter frispark fra Leo Veen som får en solid dupp i sitt skudd som går i tverrligger. Så føler vi at det er noe som henger over oss som ikke stemmer overens med at det skal være gøy å spille fotball. Følelsen slår ekstra gnist når dommer på nytt peker på 11 meteren til fordel for Kopervik. En av Kopervik sin spillere løper inn i beina på en Levy som står helt i ro, en plass må Levy få stå. På nytt setter Kopervik sin straffe i mål.

Casper Amundsen med Brodd sitt eneste mål mot Kopervik. Arkivfoto

Kampen ble så absolutt interessant for den nøytrale tilskuer for det skjedde noe hele tiden. Vi hadde ett godt overtak på Kopervik de første 20 minuttene etter pause, men klarte ikke å få ballen i mål for den etterlengta utlikningen. Istedenfor kontrer Kopervik inn 3-1 helt på tampen av kampen når vi sender opp det meste for i håp om en sen utlikning.

Så kampen ender med ett kjedelig tap mot ett bra fysisk Koperviklag denne søndagen. Nå venter Sandnes Ulf på torsdag som står med 8 seirer og 2 uavgjorte før møtet med oss. Etter det tar vi en velfortjent kamppause, før vi igjen starter med søndagsmaraton til høsten. Da spiller vi kamp hver søndag fra 14. august og helt til midten av november.

KAMPFAKTA
Brodd – Kopervik 1-3
(1-2)
Mål: Casper Amundsen
Assist: Leo Veen
Gule kort: Mayu Ahmed og Mats Vik de Jong
Tilskuere: 33

Brodd: Mats Vik de Jong – Mayu Ahmed, Levy Thorsen, Casper Amundsen, Magnus Sunde – Hans Knudsen, Per Tjelta, Daniel Karimi, Vebjørn Øen, Daniel Karimi – Leo Veen

Brodds reserver: Martin Andre Odden, Jack Sandvik, Bugra Özbal, Andreas Heusschen, Jaylen Noel og Harry Haga

Børs:
***Casper Amundsen
**    Magnus Sunde
*      Hans Knudsen

Del denne med andre

@2024 Brodd Fotballklubb
– Fremtiden er grønn