Juniorlaget knuste serielederen!

Juniorlaget knuste serielederen!

Sandnes Ulf – Brodd 1-5. Torsdag kveld var det duket for vårsesongens siste kamp for Juniorlaget. Motstander var denne gangen serieleder Sandnes Ulf som sto med 8 seirer og 2 uavgjorte før kampen mot laget fra Storhaug. Vårt eget Juniorlag ble ikke levnet de store mulighetene til å slå fra seg i årets sesong på nivå 1 i Rogaland. Guttene har levert en meget solid sesong, hvor vi nå teller opp at vi faktisk har tatt poeng mot alle lagene som ligger på topp 6 på tabellen. Noe som gjør at laget kan ta sommerferie med god samvittighet.

Oppvarming før kamp

Sandnes Ulf på sin side hadde nye kamp allerede fredags kveld når motstander Sola sto for tur i 2. runde NM. Noe som betydde at brorparten av spillere ble spart til NM-kampen. Vi visste uansett at uansett hva som møtte oss denne kvelden, så ville det ikke bli noe enkel vei til 3 poeng. Vi manglet også en god del spillere denne kvelden, men vi råder heldigvis over en god tropp.

Kampen startet friskt begge veier hvor begge lagene var ivrige på å angripe, men det var vi som skulle stå for kampens første mål allerede etter 7 minutters spill. Levy, Hans, Per og Vebjørn kombinerer fint sammen, før ballen ender opp hos Leo som fint pirker ballen forbi keeper til tidlig 1-0 ledelse Brodd.

Bussbenken i ekstase etter 1-0 ledelse

Etter scoringen fortsatte kampen som den begynte, men det var vi som også skulle få scoring nummer 2 bare 7 minutter senere. Denne gangen er det Hans som får ballen på sin høyre side, han svinger ballen fint inn i feltet hvor til slutt Elijah tar hånd om ballen. Han sender 2 av Sandnes sine spillere opp i pølsebuen før han flott plasserer ballen i motsatt hjørne til 2-0 ledelse.

Det som skjer de neste 4 minuttene, burde gjort at vi burde ha punktert kampen til både 3 og 4-0. Først ordner Leo seg en fin gratis mulighet når han stresser keeper til å gjøre feil, men avslutningen går dessverre i nettveggen. Like etter er det Daniel, Leo og Elijah som kombinerer lekent sentralt i banen. Elijah drar seg forbi keeper, men tar dessverre 1 touch for mye. Noe som utrolig nok ender i at vi ikke får ballen i mål til 3-0.

Sandnes var slettes ikke ufarlige med sitt friske pågangsmot og høyt pasningstempo, men at de skulle få sin redusering på corner var det ingen som så for seg. På corneren er vi svært passive på å angripe ball, noe som gjør at en Sandnes spiller fritt får stanget i mål reduseringen til 1-2.

Litt senere i kampen får vi frispark i gunstig posisjon, frisparket fra Leo er meget bra. Dessverre er også deres keeper på bølgelengde og hindrer scoring for Leo. Etter halvtimen spilt skaper vi ett farlig brudd på oss selv som resulterer i at Sandnes kommer alene med Mats. Heldigvis er Mats våken og kommer tidlig ut for å gjøre målet mindre, noe som hindrer at Sandnes får sin utligning før pause.

Like etterpå er det vår tur igjen, denne gangen er det Elijah som sender Leo alene med keeper. Denne gangen må han prøve lobben ettersom han kommer for nærme keeper, lobben går dessverre på feil side av stolpen. Like før pause får Sandnes nok en stor mulighet, denne gangen står en Sandnes spiller alene på 3 meters hold og får avsluttet. Heldigvis er Mats nokså tett på at han igjen hindrer scoring for Sandnes. 1-2 sto seg til pause, en kamp som virkelig er vidåpen fortsatt.

Etter pause får vi ett massivt press fra ett aggressivt press fra Sandnes de første 25 minuttene etter pause. Mesteparten av presset blir ryddet unna av vårt solide forsvar, men Sandnes kommer til 3 store sjanser i denne perioden. Først en avslutning i stolpen fra 12 meters hold, så må Mats i askjon med 2 gode redninger. Vi holder unna for trykket og kommer oss heldigvis mer med i kampen igjen.

Mats i gult gjorde nok en god figur, men ingen smultring denne gangen. Arkivfoto

For etter 72 minutters spill får vi den viktige 3-1 scoringen etter at vi vinner ballen høyt i banen med vårt press, noe som gjør at Elijah fint kan stikke Vebjørn alene med keeper. Vebjørn gjør ingen feil når han ruller ballen forbi Sandnes keeper og inn i mål. Bare 6 minutter senere vinne vi igjen ballen høyt i banen med vårt press. Også denne gangen er Elijah servitør når han serverer ballen til Leo på sølvfat, Leo lar seg ikke be 2 ganger å ruller denne ballen forbi keeper til 4-1 ledelse.

Mats bakerst hos vårt Juniorlag har også fått sansen for assist, han sto med 1 assist før kampen mot Sandnes. Nå fikk han doblet det antallet når han slår en god lang ball til Ahmed som fint lobber ballen over en utrusende keeper hos Sandnes. Dermed sto det plutselig 5-1 til guttene fra Storhaug. Noe som også blir sluttresultatet denne kvelden.

Dermed fikk vi gleden av å stoppe den ubeseirede rekken til Sandnes på 10 kamper og vi bykset helt opp på en 4. plass på tabellen før sommerferien. Nå venter Dana Cup på noen av guttene, imens andre tar seg helt fri fra fotballen.

Andreas Tjørhom delvis skjult til venstre og Magnus Sunde til høyre kan bli vekke fra fotballen en stund.

2 skår i gleden denne kvelden var Magnus sin stygge overtråkk i duell med en Sandnes-spiller, han ble kjørt på legevakten under kampen. Heldigvis var det ikke noe brudd, men kan ha blitt en liten skade på leddbåndet. Andreas Tjørhom som skadet seg i kampen mot Hinna, men fullførte kampen allikevel har fått en skade på menisk. Noe som kan føre til at Andreas blir borte en god del måneder fra fotballen, men vi har fortsatt et lite håp om at skaden ikke er så alvorlig som antatt. Vi ønsker uansett begge 2 god bedring og gleder oss til å ha begge tilbake i spill igjen.

KAMPFAKTA
Sandnes Ulf – Brodd 1-5
(1-2)
Mål: Leo Veen x2, Elijah Leonidas, Vebjørn Øen og Ahmed Dereli
Assist: Elijah Leonidas x2, Vebjørn Øen, Hans Knudsen og Mats Vik de Jong
Gule kort: Martin Andre Odden
Sjanser: 8 – 10
Tilskuere: 42
Dommer: Meget solid kampledelse

Brodd: Mats Vik de Jong – Hans Knudsen, Martin Andre Odden (Harry Haga fra 83), Levy Thorsen, Magnus Sunde (Dafnel Mazambe fra 63) – Ahmed Dereli (Andreas Heusschen fra 81), Per Tjelta (Thomas Strand fra 79), Vebjørn Øen, Daniel Karimi, Elijah Leonidas (Jaylen Noel fra 79) – Leo Veen

Børs:
*** Elijah Leonidas
**   Vebjørn Øen
*     Mats Vik de Jong

Del denne med andre

@2024 Brodd Fotballklubb
– Fremtiden er grønn