Damelaget tok sterk seier!

Damelaget tok sterk seier!

Brodd – Tonstad 4-2. Alt av tidligere taktikker var lagt til sides når møtet mot de blå fra Tonstad tok turen til Midjord mandags kveld. Det var hektisk møteaktivitet på messenger hos trenerteamet i timene før avspark, der taktikk ble diskutert heftig. Tiden på jobb for begge ble med andre ord brukt godt og meget fornuftig.

Det største samtaleemnet var naturligvis Tonstad sin storscorer som alene sto for elleville 43 mål på kun 12 kamper, etter kampen sto hun fortsatt med 43 nettkjenninger. Så det er første gang i år at hun går målløs av banen. Noe Ingrid og Mia skal ha en god del av æren for, men også av resten av laget. For det er lenge siden vi har opptrådd som ett slikt solid kollektiv og strålende innsats. Det ble en frustrerende kveld for henne og Tonstad denne mandags kvelden. I tillegg til den tunge veien hjem til Sirdalen, sent mandags kveld.

Til kampen stilte vi for første gang på lenge en 18 manns stor tropp, men det ble ikke spilletid på alle. Uansett utrolig gøy at vi er mer en 12-13 spillere på benken, så håper også oppmøtet på trening tar seg opp. Er selvsagt vanskelig å trene når vi nå har spilt 3 kamper på rad, heldigvis er muligheten for trening til stede allerede onsdag.

Vi tok tidlig ledelsen 1-0 når Hanne og Ane samarbeider på merkelig vis like utenfor 16 meteren, men Hanne som for anledningen fikk prøve seg som spiss satte ballen flott i mål fra 16 meters hold. Så nå lukter det nye karriere for vår tidligere lynving på høyresiden.

Dessverre slo Tonstad tilbake bare 8 minutter senere, sikten var dessverre svært dårlig på motsatt side denne kvelden. Noe Tonstad utnyttet med å utligne til 1-1, Anne nådde dessverre aldri frem før ballen lå i nettet.

Vi kjørte på videre i kampen og skapte noen farligheter i 1. omgang, Tonstad fant ikke mye rom å boltre seg i denne kvelden. Litt over halvtimen spilt får vi frispark litt på siden av 16 meteren. Frisparkspesialist Mia «sleggå» Thorvaldsen smeller ballen i mål til 2-1 ledelse, samme Thorvaldsen var også nærme i 2. omgang med frispark som gikk i tverrligger og over. 2-1 sto seg til pause.

Mye skryt, latter og sang i pausen denne kvelden, men også tid for ettertanke. Anne kastet fra seg hanskene, men hun glemte de ikke denne gangen. Turen gikk videre på jobb for vår sisteskanse, noe som gjorde at vår nysignering som er tiltenkt som utespiller måtte trø til i målet. Kari Fossdal har karriere som keeper og leverte inn en lekker redning i 2. omgang når nevnte spiss fikk avsluttet midtveis i 2. omgang.

Mia «sleggå» Thorvaldsen fant ut at Kari trengte litt større utfordringer, så hun stusset ett innlegg fra Tonstad rett i mål. Planen gikk ikke helt som den skulle, men vi var nå like langt midtveis i 2. omgang.

Heldigvis lærte Ane «muffins» Foldøy seg piruett på Tau i forrige kamp, noe som gjorde at hun danset inn 3-2 scoringen på corner bare 4 minutter senere. Når taktikken ikke er tegnet inn i noe kampplan, så fikk vi lønn for strevet denne gangen. Så 3-2 var ett faktum når dommerens klokke passerte 72 minutter.

Etter scoringen var det bare å begynne med å bite negler, for nervepirrende ble det. Lettelsen var derfor stor når Tilde Sevild kjempet ballen i mål like før overtidsminuttene ble satt i gang. Dermed 4-2, selv med 5 minutters tilleggstid klarte ikke Tonstad å slå tilbake. Dermed tok vi en meget sterk 4-2 seier mot Tonstad, og låner akkurat nå 3. plass på tabellen. Vi har 1 kamp mer spilt enn noen av lagene bak oss, men vi innehar akkurat nå kvalifiseringsplass for opprykk til 3. divisjon.

Vi har 4 kamper igjen av sesongen. Hjemme mot Vigrestad, Hinna 2 og Havørn. Vi skal også til sirdalen mot slutten av oktober, så det er også vår siste bortekamp for sesongen.

Nå venter Vigrestad hjemme onsdag 28. september kl. 20.00. Velkommen skal du være.

KAMPFAKTA
Brodd – Tonstad 4-2
(2-1)
Mål: Hanne Ødegaard, Mia Thorvaldsen, Ane Foldøy og Tilde Sevild.
Assist: Ane Foldøy, Victoria Rydningen Lange, Ingrid Eikemo Opdal og Malena Nilsen
Gule kort: Ingen
Tilskuere: 32

Brodd: Anne Haukeland (Kari Fossdal fra 46) Stine Miljeteig, Ingrid Opdal, Mia Thorvaldsen, Lena Framnes – Anette Halvorsen (Malena Nilsen fra 46) – Tilde Sevild, Gulla, Ane Foldøy – Hanne Ødegaard (Solveig Johannessen fra 90) og Victoria Rydningen Lange

Børs
*** Mia Thorvaldsen
**   Ingrid Eikemo Opdal
*     Ane Foldøy

Del denne med andre

@2024 Brodd Fotballklubb
– Fremtiden er grønn