Slo ut Vardeneset i Rogalandscupen!

Slo ut Vardeneset i Rogalandscupen!

Brodd B – Vardeneset 10-9 etter straffespark. 2. runde i Rogalandscupen sto for tur søndags kveld for vårt rekruttlag, på motsatt side sto nok ett 4. divisjonslag i form av Vardeneset. I 1. runde slo vi ut Stavanger med 3-1, så nå skulle vi få kjørt oss igjen mot ett nytt lag fra 4. divisjon.

Søndags kveld var det folkefest på Midjord, aldri før har en Brodd 2 kamp trukket så mye tilskuere som det dukket opp søndags kveld når 2. runde i Rogalandscupen skulle spilles. Aftenbladet skal nok ha en del av æren til at det kom så mye folk, noe som også var utrolig kjekt for oss spilte og også vi som var på benken. 300 tilskuere en kald søndags kveld er virkelig imponerende, i tillegg ordnet også Maybritt åpen kiosk denne kvelden. Rammen var virkelig satt, nå var det bare å prestere på banen.

Ble mange dueller denne kvelden

Det var ingen tvil om at vi skulle få det tøft mot Vardeneset denne kvelden, men vi brettet opp ermene og gav det vi kunne i alle dueller. En snittalder på 19,3 år i startoppstillingen sier nå litt om hvilket lag Brodd stilte denne kvelden.

Grunnet divisjonsforskjellen startet vi med 2 straffespark før kampstart. Disse straffesparkene ekspederte Erik Arnebrott og Mats Vik de Jong sikkert i mål. Noe som gav oss en pangstart på kampen med 2-0 ledelse.

Arnebrott var konge i lufta denne kvelden og satte 2 straffer sikkert i mål

Vi slet nok med høye skuldre og litt vel stor respekt for motstanderlaget i 1. omgang. Vardeneset fikk boltre seg i mye rom, selv om vi la oss lavt. Spesielt fikk vi kjørt oss på vår venstre side. Vardeneset hadde godt tak på oss i 1. omgang, men klarte ikke å skape altfor mange sjanser selv om trykket var stort. De sjansene de fikk klarte de ikke å omsette i mål, her ordnet som regel Mats opp bakerst om de kom seg så langt.

Dessverre klarte vi ikke å holde 2-0 ledelsen helt inn til pause når vi roter det litt til for oss selv bakerst, noe som gjør at Vardeneset utnytter feilen og gjør ingen feil alene med Mats.

Vi går til pause med 2-1 ledelse og engasjementet i garderoben var stort, noe som kanskje også gav resultater i 2. omgang. Vi hang mye bedre med i det vi foretok oss, selv om det fortsatt var Vardeneset som hadde initiativet. Vi var uansett mer på høyde og var tettere oppi duellene. Innsatsen var det i hvert fall ingenting å si på denne kvelden. Vardeneset hadde sikkert over 30 cornere i denne kampen, 20 av disse ble klarert vekk av Arnebrott. Så meget imponerende at vi holdt stand på cornere mot ett så godt dødballag som Vardeneset.

Dessverre skulle utligningen fra Vardeneset komme 10 minutt før slutt, på ett billig frispark på hjørnet av 16 meteren får VBK ett frispark. Denne blir slått inn foran mål hvor en får satt hodet på denne, slik at ballen gikk i mål til 2-2. Resultatet sto seg også til full tid. Selv om kanskje VBK hadde mye av spillet denne kvelden, så hadde en god del store sjanser vi også som vi ikke fikk omgjort i scoring. Like før full tid ble også Lukas Hetland avblåst feilaktig for offside, noe som kunne gjort at vi kunne avgjort kampen etter full tid. Etter denne redder både Mats og Jonas en ball på streken. Så spennende ble det nå i hvert fall for de 300 som kom denne kvelden.

Her har Lukas akkurat blitt avblåst feilaktig for offside, Lukas var meget frisk når han kom inn.

Mye av det samme kampbildet i ekstraomgangene, bare at vi gjerne skaper litt mer sjanser i ekstraomgangene enn i ordinær tid. Vardeneset er også svært heldig som beholder alle 11 på banen etter at Petter Haukeli stopper en overgang i 1. ekstraomgang. Dommeren er kjapt nede i lommen for å finne frem kortet, men ser raskt at han har gitt spilleren gult tidligere i kampen. Dermed lot han være å gi vedkommende kort nr. 2.

Uansett ender ekstraomgangene med 0-0. Dermed må vi over på straffesparkkonkurranse.

Her står vi igjen som de store vinnere etter at vi setter alle våre straffespark i tur og orden, hele 8 stk faktisk. Samtlige av skyhøy kvalitet. Å når en fra Vardeneset blåser ballen over mål er jubelen enorm på Midjord. Publikum i ekstase og bluss ble antent.

Samir var meget god i sin indreløper posisjon

Så vi vinner kampen 10-9 etter straffespark og er klare for 8/delsfinale i Rogalandscupen. Trekning blir nok foretatt i slutten av april/begynnelsen av mai. Er bare å glede seg.

Se hva aftenbladet skrev om kampen

Aftenbladet sin børs på kampen

2. Rogalandscupen
Brodd B – Vardeneset 2-2
(2-1)  10-9 etter straffer.
Mål: Erik Arnebrott og Mats Vik de Jong
Straffesparkkonkurranse: Erik Arnebrott, Abdullah Kilinc, Hasan Kalayci, Samir Habibi, Andreas Heusschen, Lukas Hetland, Levy Thorsen og Jaylen Noel.
Gule kort: Jaylen Noel, Serhat Özkurt og Erik Arnebrott
Tilskuere: 300

Brodd: Mats Vik de Jong – Abdullah Kilinc, Levy Thorsen, Per Tjelta Thorshaug (Jaylen Noel fra 105) – Jonas Gjerde (Andreas Heusschen fra 114), Samir Habibi, Jaylen Noel (Serhat Özkurt fra 46, Jack Sandvik fra 91 og Dafnel Mazambe fra 106), Ahmed Dereli (Hasan Kalayci fra 60) – Jack Sandvik (Lukas Hetland fra 70), Leo Veen Røe (Bugra Özbal fra 106) og Erik Arnebrott.

Børs:
*** Samir Habibi
**   Erik Arnebrott
*     Mats Vik de Jong

Foto: Eirik Tjørhom
Foto garderoben: Tor Inge Børslid

Del denne med andre

@2024 Brodd Fotballklubb
– Fremtiden er grønn