Juniorene videre til 2. runde i NM

Juniorene videre til 2. runde i NM

Vardeneset – Brodd 2-3. Juniorene spilte torsdags kveld 1. runde i NM når de tok turen til Modena banen i Tasta Idrettspark. Guttene kom tidlig under 2-0, men snudde sterkt til en 3-2 seier. Dermed er guttene klare for 2. runde i NM som skal spilles torsdag 23. mai, hvem motstander blir for vi nok vite i løpet av neste uke. Blir det Viking på hjemmebane?

Ebbe Sivertsen tok pennen denne torsdags kvelden, les hva han skriver under her:

Spennende lokaloppgjør i NM borte mot erkerivalen Vardeneset hvor begge lag bruker litt tid på å finne ut av hvordan de skal takle vindkulene fra sørøst.

Ballen spretter hit og dit uten at noe lag skaper noe nevneverdig overtak eller sjanser.
Etter tolv minutter kommer Vardeneset gjennom på venstresiden. Det legges hardt inn foran mål, hvor spissen deres klarer å snike seg inn foran vår keeper og lage en noe overraskende 1-0 ledelse på VBK´s aller første sjanse i kampen. 
Bare noen få minutter senere forsøker en VBK-spiller å presse seg gjennom tre av våre forsvarere. Det ser ut som om han oppsøker situasjonen og legger seg lett ned da han får litt kontakt med Emre´s legg. Dagens myndige dommer er derimot ikke i tvil og deler ut straffe som gir Vardeneset en noe oppsiktsvekkende 2-0-ledelse. På dette tidspunktet var kampen fremdeles ganske jevnspilt og dette virket mildt sagt litt urettferdig. 

Naturlig nok får hjemmelaget masse selvtillit av å lede med to mål og begynner plutselig å styre kampen fullstendig. Store deler av Broddlaget fremstår til tider som tafatte tolvåringer. Spillet vårt er usikkert, forutsigbart og uten mål og mening. Noen spillere går for lenge med ball så de mister den, andre er livredde for å holde for lenge på kula. Vi vinner ikke dueller og begynner å syte og klage på hverandre og på dommeren. Dette er en versjon av Brodd som vi ikke liker å se, selv om vi er aldri så glad i gutta våre.

Ti minutter før pause kommer endelig Brodds første skikkelige angrep! Markryper fra Idris blir reddet unna av keeper til Alper som dytter ballen enkelt i mål, men dessverre står han i offside og målet blir annullert.
Denne store muligheten ser ut til å sette i gang noe som gjør at gutta våre gradvis tar over presset og skaper flere halvsjanser før pause. 
Håpet lever, men det må gjøres noen endringer. Medvind kan også bli til vår fordel, men ikke uten at gutta viser frem en bedre side av seg selv!

I pausen gjør Ali tre endringer. Han setter innpå Goussou og Trym, og sier et eller annet til gutta i garderoben som gjør at de kommer ut som et helt annet lag når de siste 45 minuttene skal spilles.

Med en gang andre omgang starter fosser vi opp høyresida. Galan legger inn til Trym som smeller til på hel volley, men like over mål. Minutter etterpå kommer Galan igjen i stor fart. Han blir tatt rett utenfor sekstenmeteren, men klarer å gi ball videre til Emre som scorer. Dessverre blåser dommeren for frispark litt for tidlig og vi må nøye oss med en dødball i stedet. Den blåser Casper rett over mål. 

Etter et kvarter får vi frispark på venstresiden av sekstenmeteren. Trym slår hardt og lavt inn og Idris styrer den såvidt utenfor stolpen. Nå nærmer det seg virkelig noe. Galan kommer gang på gang på løp og skaper hodebry for forvirrede Vardeneset-forsvarere. 

Etter snaue 20 minutter får vi endelig hull på byllen og reduserer til 2-1 etter å ha kjørt kontinuerlig over Vardeneset. Corner fra Galan mot Goussou som klarer å stresse forsvaret så mye at de header ballen i eget mål. 
Like etter putter Casper et enda mer fortjent mål og vi er like langt med 2-2. Halve omgangen er igjen og gutta vinner nesten alle dueller og lager lekestue utpå kunstgresset til våre motstandere.

VBK har corner. Brodd vinner ballen og sender en lang ball i bakrom til Marcus som setter stor fart. Han rekker en liten touch på ballen rett før keeperen og dytter lærkula videre til Casper som har all verdens tid til å sette ballen i nettet mellom to forsvarere som stormet hjem da keeperen lå sprellende igjen på sekstenmeteren. 2-3 og en nydelig snuoperasjon er fullendt!

Laget fortsetter å kjøre over Vardeneset og skaper store sjanser resten av kampen. Både Casper, Galan og Marcus kunne fort ha skaffet laget et mål til. Det er ikke mye Vardeneset får til og vi lurer på hva Ali og gutta har snakka om i pausen. Maken til forvandling fra første omgang!! Som seg hør og bør får Vardeneset en siste dødball rett før slutt. En våken inngripen av vår keeper Kasper gjør at vi unngår ekstraomganger og går videre til neste runde i NM etter en super deilig snuoperasjon. Heia Brodd!!

KAMPFAKTA
1. runde NM
Vardeneset – Brodd 2-3
(2-0)
Mål: Casper Aalen Norseng 2 og Gaoussou Oumar
Assist: Galan Haji og Marcus Laursen 2
Gule kort: Kasper Ersland, Marcus Laursen og Galan Haji

Brodd: Kasper Gade – Kasper Ersland, Jens Mikkelsen, Marcus Laursen, Mathias Sæbø – Idris Omar, Emre Askelund, Galan Haji – Casper Aalen Norseng, Alper Evci og Matheus Svela

Benyttende reserver: Gaoussou Oumar, Trym Schjølberg Sivertsen, Sondre Kindingstad og Preben Førde

Børs:
*** Casper Aalen Norseng
**   Galan Haji
*     Trym Schjølberg Sivertsen

Del denne med andre

@2024 Brodd Fotballklubb
– Fremtiden er grønn