Damelaget med sterkt poeng på Hommersåk!

Damelaget med sterkt poeng på Hommersåk!

Riska/Hana – Brodd 3-3. Det var duket for ett heftig lokaloppgjør på KAPH-banen på Hommersåk, når Riska/Hana tok imot Brodd til ett såkalt nabooppgjør. I lutflinje ligger ikke banene langt ifra hverandre, Midjord Stadion sine stadionmaster kan faktisk skimtes fra Riska sin hjemmebane. Hadde det blitt tatt båt til kampen hadde det faktisk bare gått 10 minutter fra A til B.

Uansett var det en fantasisk ramme rundt kampen. Allerede når vi kjører av hovedveien aner vi noe var på ferde. For i krysset skimtes det skilt om storkamp på Riskabanen, i tillegg ble vi tildelt klubbhuset som garderobe denne dagen. Altså ingen dusj, men vann i springen på kjøkkenet fikk duge for denne gangen.

Foto: Ikke noe å si på garderobefasilitene denne gangen

Det har blitt nevnt tidligere at det ønskes bedre oppvarming enn det vi har hatt tidligere, så denne gangen mot Riska var det satt opp en skikkelig oppvarming. Bare synd 6-7 spillere, av og til 8 og noen ganger 9 deltar på oppvarmingen. Så vi kan absolutt bli bedre på denne biten.

Over speakeranlegget ble det nevnt at Brodd kun hadde 2 uavgjort og 8 tap foran denne kampen mot Riska/Hana, etter kampslutt var denne statistikken 3 uavgjort og 8 tap. Er vel snart på tide med en seier mot gjengen fra Hommersåk? I hvert fall veldig kjekt at det var speakertjeneste under kampen, i tillegg til «Live oppdateringer» på «lokalfotballen rogaland» sine facebooksider. Formel 1 setene som ble brukt til benk var særdeles populære blant våre jenter som ønsket å legge inn skader for å sitte på benken.

Foto: Skal ikke stå på fasilitetene ihvertfall
Det skulle uansett bli en svært spennede kamp på Riska mellom 2 lag som ønsket å angripe. Ett lite skår i gleden var det at Ingrid Eikemo nok en gang måtte forlate banen nokså tidlig grunnet en hamstringskade, dermed måtte Maren Ravnås tidlig innpå for de grønne og hvite.

Etter 9 minutters spill er det vi som skal ta ledelsen når Anette Halvorsen slår en ball i bakrom til Maren Rasmussen som lobber ballen over Riskas keeper og inn i mål. Riskas keeper når nok ballen akkurat for sent når hun tar ballen og fører den på «rett» side av linjen. For å være sikker på at dommer skulle dømme mål tar Maren Rasmussen å hjelper keeper inn i målet igjen, slik at scoringen godkjennes.

3 minutter senere er det Riska som er på farten når de slår en ball i bakrom til en meget offsideplassert Lotte Madsen, er i hvert fall lett for oss å se det når vi er akkurat på linje. Lotte gjør ingen feil foran mål og vi er like langt.

Om det ønskes mer detaljert om kampen bør en absolutt lese live oppdateringene til Lennart Ims. Her er det allerede blitt skrevet alt for mange ord.

Foto: Litt av pausepraten

Til pause sto det i hvert fall 1-1, det kunne fort hvert mye mer i begge ender.

Tidlig i 2. omgang er det Riska som er på farten når nok en ball i bakrom gjør at Lotte Madsen får frie tøyler når hun plasserer ballen i motsatt hjørne av der Tone Søndeland står. Som for øvrig står en god kamp for gjengen fra Storhaug.

Vi gjør ett dobbeltbytte etter 55 minutters spill når Hanne Pollack og Anette Halvorsen entrer banen etter at Beate Tjølsen og Siw Tårnes valgte å forlate den. Noe som igjen gjorde at vi måtte skifte litt på formasjonen, denne gangen skulle det slå positivt ut.

For bare 2 minutter senere får vi corner fra høyre som Anna Nosal slår flott inn i feltet hvor det skjer diverse ymse ting, men så stikker Kristin Ueland frem en tå. Dermed gikk ballen i mål til ellevill jubel på tribunen hvor svigers og samboer hadde tatt turen for å heie på Ueland. Ueland fortjente virkelig å få dette målet i denne kampen, for det var ikke akkurat få kilometer hun la ned denne tirsdags kvelden. Hun var overalt, i tillegg til at de fra Riska fikk kjenne litt på duellspillet til Ueland.

Så var vi kanskje vitne til en god kandidat til årets mål for Brodds damelag. Malena Nissen har ballen på sin høyre backs posisjon, hun slår en preis pasning langs bakken videre ut til Maren Rasmussen som setter stor fart fremover. Hun slår så en presis pasning bak forsvaret, men foran keeper på første stolpe. Her var Anna Nosal smart som smatt foran stopper hos Riska før hun setter ballen i mål opp i høyre kryss på første touch. Den skulle vi veldig gjerne hatt på film. En strålende scoring av Anna Nosal som spiller sin første kamp i Broddtrøyen, selv om hun fikk prøvet seg på 7er kamp borte mot Høle mandags kveld. Anna gjorde en god debut, men har nok fortsatt litt å gå på. Så det vil bli spennende fremover å følge.

Vi ledet plutselig 3-2 og hele benken så på klokken konstant for å se at klokken gikk utrolig sent denne kvelden, så sent at Lotte Madsen plutselig fikk fritt spillerom igjen når klokken bikket 78 minutters spill. Veldig kjipt å få en slik i trynet, men kampen var ikke over. For kun 4 minutter senere er Maren Rasmussen igjen på farten, hun finner Anna igjen foran mål like utenfor 16 meteren. Hun avslutter igjen på 1 touch, men denne gangen går ballen i metallet og ut.

Riska fikk også en stor sjanse når en av spillerene fyrer av ett skudd på 30 meters hold, ballen går rett i tverleggeren. Det ender 3-3 borte mot Riska/Hana, noe vi kan være godt fornøyd med når vi spiller på uvant underlag.

Første del av 3 deler denne sesongen er dermed ferdigspilt. Vi står med 2 seirer, 2 uavgjort og 2 tap. Noe vi bør være OK fornøyd med. Sandnes og Viking er nok litt for sterke til å spille i 4. divisjon, men håpet om å ta 3. plass i årets serie er fortsatt tilstede. Det vil bli tøft, men kjekt å ha noe jakte på uansett. Om Sandnes gjør jobben mot Egersund 2 er vi på lik poengsum med Eik 2 etter første halvel, noe vi skal være godt fornøyd med.

Nå er neste kamp borte mot Havørn 11. juni kl. 20.00

KAMPFAKTA
Riska/Hana – Brodd
3-3
Mål: Maren Rasmussen, Kristin Ueland og Anna Nosal
Assist: Anette Halvorsen, Anna Nosal og Maren Rasmussen
Gule kort: Ingen
Tilskuere: 27

Brodd: Tone Søndeland – Malena Nissen, Frida Skiftestad, Ingrid Eikemo, Karianne Erland, Beate Tjøsen – Anna Nosal, Kristin Ueland, Anette Halvorsen, Siw Tårnes – Maren Rasmussen

Benyttende reserver: Maren Ravnås, Gulla og Hanne Pollack

Børs:
*** Kristin Ueland
**   Maren Rasmussen
*     Anna Nosal

Del denne med andre

@2024 Brodd Fotballklubb
– Fremtiden er grønn