Juniorene slo Kopervik i Eliten!

Juniorene slo Kopervik i Eliten!

Brodd – Kopervik 3-1. En deilig søndags ettermiddag var det duket for kamp i eliteserien mellom Brodd og Kopervik som også er tabellnaboer før søndagens oppgjør på Midjord. Lett duskeregn og dundrendre syremusikk fra juniorlagets garderobe før kampstart la alt til rette for en innholdsrik fotballkamp. Om det er musikksmaken til støtteapparatet som er helt på jordet, eller om techno kan kalles kampmusikk i 2019 vites ikke. Uansett er det DJ Matheus som står for «underholdningen»

Like før kampstart hadde dagens dommertrio funnet ut at de manglet noe vesentlig i sin håndveske, nemlig linjeflagg til assistentdommerene. Kampens dommer tok kontakt med undertegnende om problemstillingen og håpte gjerne at ting skulle løse seg 5 minutt før kampstart. Undertegnende la frem 2 flotte Broddflagg aller først, det falt ikke helt i smak. Tonen var en helt annen når regnbueflagget kom på banen. Dermed var krisen over for denne omgang.

Foto: Assistentdommerene standsmessig antrukket for anledningen.

Det skulle bli en innholdsrik kamp med høy temperatur både på banen og ved benkene, spesielt i 1. omgang. Kopervik fikk tildelt 3 gule kort i kampens 1. omgang, noen av de gule kortene kunne nok fint vært av den røde sorten også. Det var grisetaklinger som ikke bør være på en fotballbane. Uansett klarer guttene å holde hodene kalde, slik at fokuset i 1. omgang kunne være på egne prestasjoner.

Etter 10 minutters spill fikk guttane fra Storhaug hyll på byllen etter at Alper legger ned en ball til Marcus som setter stor fart inn mot Koperviks 16 meter, han curler så ballen like over hodet til en på Kopervik og på hodet til Matheus som nesten stuper ballen i mål til 1-0 ledelse. Bare 6 minutt senere utligner Kopervik til 1-1, hvordan den scoringen kom er heller uvisst. Det er lite som blir notert ned fra benken, så hjernen må ta seg av opplysningene. Denne gangen fant hjernen ut at det ikke var vits å notere ned 1-1 scoringen til Kopervik.

Arkivfoto: Sondre Kindingstad gjorde sine saker bra på sin høyre back mot Kopervik.

En ting er i hvert fall sikkert, vi blir snytt for et soleklart straffespark når en Kopervik spiller blokkerer Emre sin avslutning på mål med hendene. Samtlige på Midjord så dette, utenom dommerteamet. Dessverre var ikke VAR tilgjengelig til dagens kamp, ettersom de fortsatt feirer Liverpool sin seier i CL lørdag.

Resten av omgangen blir 3 gule kort gitt til Kopervik og ellers lite mer å skrive om fra kampens 1. omgang.

Det at guttene faktisk ikke blir med på Kopervik sin måte å spille på vise bare at Brodds gutter gjerne har begynt å bli litt voksne. For istedenfor å bli med på dette, bruker guttene tid og energi på kampplanen. Noe som virkelig gav resultat denne dagen. Kjekt å se og høre.

Like etter at dommeren blåser i gang 2. omgang går Brodd en stor sjanse til gå opp i ledelsen 2-1, men avslutningen til Alper går rett på keeper og ut til corner. Sant skal sies at Alper er feilvendt på 6 meters hold, så i det hele tatt få avsluttet der en god prestasjon.

Så etter 60 minutters spill kommer nok kampens scoring. Kasper Gade setter i gang ett fantastisk angrep med en lissepasning på over 50 meters hold ut til Galan som fint tar ned ballen å setter stor fart på høyre siden. Han finner Marcus som finner Alper ute på venstre siden. Alper får så lagt ballen tilbake til Marcus som bredsider ballen i mål nede til venstre for keeper. En flott scoring fra Juniorene.

Arkivfoto: Emre Askelund fikk ikke krampe mot Kopervik, men springer motstanderen i senk kamp etter kamp.

Ellers har guttene OK kontroll defensivt i resten av kampen, kun slurv fra vår side på ett innøvd frispark kunne fort gitt nye utligning fra Koperviks side. I tillegg til ymse forsøk. Så vi har god kontroll og skaper ofte ubalanse hos Kopervik, uten at det resulterer i flere scoringer før vi var spilt 87 minutter på dommerens klokke. Idris slår en presis pasning til Jihad som lekent tar ballen på sitt første touch før han tupper ballen over en utrusende keeper. En lekker scoring fra Jihad som endelig er tilbake for fullt igjen etter skade. Kampen ender 3-1 og vi går forbi Kopervik på tabellen med like mange poeng, men med 1 kamp mindre spilt. Nå gjenstår VBK og Vaulen på Storhauggutta før sommerferien.

For øvrig stor kudos til Emre, Trym og Marcus som legger ned en fantastisk arbeidsinnsats på midten. Er ikke mye tid motstanderen får når disse 3 får herje med motstanderen.

Samtlige 14 legger ned en vanvittig innsats i dag, noe som gir en deilig lagseier. Fra de 11 som startet til de 3 som kommer inn og de som er skadet gjør en topp innsats. Ingenting som er kjekkere enn å vinne sammen som ett lag. Mer av dette!

KAMPFAKTA
Brodd – Kopervik 3-1
(1-1)
Mål: Matheus Svela, Marcus Laursen og Jihad Kher
Assist: Marcus Laursen, Alper Evci og Idris Omar
Gule kort: Idris Omar og Galan Ahmed
Tilskuere: 34

Brodd: Kasper Gade – Sondre Kindingstad, Idris Omar, Mathias Sæbø Hodneland, Kasper Ersland – Galan Ahmed, Emre Askelund, Trym Schjølberg Sivertsen, Marcus Laursen, Alper Evci – Matheus Svela.

Benyttende reserver: Jihad Kher, Steinar Torkellsen og Gaoussou Oumar

Børs:
*** Emre Askelund
**   Marcus Laursen
*     Idris Omar

Tabell

Del denne med andre

@2024 Brodd Fotballklubb
– Fremtiden er grønn