Junior 2 snudde kampen mot Midtbygdens!

Junior 2 snudde kampen mot Midtbygdens!

Midtbygdens – Brodd 2  2-3. Guttane på Junior 2 var onsdags kveld klare for en liten tur over badedammen og inn til Tau, hvor Midtbygdens var kveldens motstander. Som vanlig hadde guttene sine rutiner for å komme seg om bord på Tauferjå. Benjamin Berg tok bussen 2 stopp for å ikke slite seg helt ut til kampstart, Vahdet Dereli kjørte i seg en deilig rullekebab og en iskald Coca Cola. Når han først var om bord på ferjen måtte han innhalere 2 vafler m/syltetøy til dessert. Brodd på tur er alltid noe for seg selv, man blir aldri overrasket. For øvrig nådde alle båten til Tau, til og med hjemreisen kom samtlige med ferjen.

Foto: Vahdet Dereli nyter en delig kebab som kampmåltid før kampen mot MIL 🙂

Det er tydelig at guttene sliter med å avklimatisere seg når de kommer til Tau, banen ligger tross alt 3 meter høyere over havet enn Midjord som er vår hjemmebane. Dette kommer tydelig frem på banen, når vi ikke kommer oss over på Midtbygdens banehalvdel de første 20 minuttene. Allerede etter 8 minutters spill tok Mil ledelsen, noe som ikke var ufortjent. Når 20 minutter var passert på dommerens klokke fikk plutselig guttene hetesjokk, selv om varmebølgen ikke kommer før torsdags ettermiddag. Altså ett lite førsjokk der altså. Som dere kanskje leser, ikke noe å særlig gøy å skrive om kampens 1. omgang hvor Midbygden fortjent leder 1-0 til pause.

I pausen var det mange bøyde hoder å se, samt noen som faktisk ikke brydde seg så altfor mye. Dermed må støtteapparat bryte ned humøret det lille ekstra, før en bygde opp selvtilliten mot slutten av pausepraten. Noe som forhåpentligvis kunne gi det litt ekstra lille på banen i 2. omgang.

Det startet i hvert fall bra i 2. omgang. Trymmilum hadde plutselig ballen på midtstreken, Mathias gikk inn i egen torpedofokus når han startet sitt løp bak Trym med nesen rett frem mot målet. Det var akkurat som å se amerikansk fotball på høyt nivå inne på Tau Stadion. Når tiden var inne så Mathias bak seg, der kommer ballen lekkert over forsvaret til Midtbygden. Mathias legger fint ballen ned, men keeperen hos Midtbygden luktet lunten å vant duellen mot Mathias denne gangen.

Like etterpå får Midtbygdens godkjent en scoring som aldri burde vært godkjent. De ønsker å sette tidlig i gang med ett frispark, noe de får lov til av kampens dommer. Det at ballen ruller i 20 km/t før ballen slås i bakrom er nok ikke helt etter regelboken, men scoringen blir i hvert fall godkjent. Brodds trener gir dommeren en pekepinn at det ikke var greit, Rune Røisland er ikke like kjapp i avtrekkeren, men reager kun 3 minutter i etterkant for å gi beskjed til dommer at det ikke var greit. Uansett, målet ble godkjent denne gangen.

Vi kommer stadig mer med i kampen, i det 58 minuttet får vi frispark fra 25 meters hold. Trym tar på seg servitørrollen når ballen lekent finner Kasper Erslands hode som enkelt støter ballen i mål til redusering 2-1. I ett desperat forsøk på 3 poeng bare 15 minutter før slutt settes Mathias opp som spiss sammen med Fredrik «hodeplagg» Pedersen.

Det hele skulle gi tellende resultat når timeglasset bikket 78 minutter spilt. Trym fikk være med på en del av sluttproduktet av det tellende resultatet i denne 2. omgangen, for han får avlevert ballen til en frisk Anders Berg som finner Mathias like innenfor 16 meteren. Keeperen kommer igjen ut for å blokkere, men denne gangen er det Mathias som ler sist. Ballen ligger i nettet og guttane ser fornøyde ut. Det var ikke gjengen på sidelinjen, som manet guttane til 3 poeng.

3 minutter senere får vi ett nytt frispark, denne gangen litt nærmere enn 1-2 reduseringen. Trym fikk fornyet tillit som servitør, men gikk denne gangen for egne sjanser. Skuddet går midt på keeper, men er såpass hardt at vedkommende må gi en retur. Jens Mikkelsen som ble lovet kebab av assistent Magnus Mullis om det ble scoring var ikke vond å be, han hamret inn returet og viste kebabrulltegnet til Magnus på feiringen sin. Dermed 3-2 til guttane som nok en gang hadde snudd kampen til ledelse på strandalandet. Midtbygden gjorde ett siste desperat forsøk for å klare uavgjort, noe de ikke fikk til denne kvelden. For det som kom sto Andreas i veien for. De 2 siste minuttene fikk ikke undertegnende med seg når en måtte hjelpe en spiller på motstanderlaget som fikk krampe. Støtteapparatet hentet førstehjelpskoffert til vedkommende som lå nede, isprayen ble i hvert fall tatt frem og brukt. Usikkert om det hjelper mot krampe, men kanskje psykisk?

Foto: Glad gjeng på vei hjem fra Tau

Uansett en deilig og viktig seier for guttane som nå inntok 2. plass på tabellen. Både Tjensvoll og Vidar 2 som lå foran guttane fra Storhaug tapte sine kamper i kveld. Vidar tapte hele 4-0 mot VBK 2 som er vår neste motstander. Kom å støtt oss til 3 poeng hjemme mot VBK 2 onsdag 12. juni kl. 20.00

KAMPFAKTA
Midtbygdens – Brodd 2  2-3
(1-0)
Mål: Kasper Ersland, Mathias Sæbø Hodneland og Jens Mikkelsen
Assist: Trym Schjølberg Sivertsen 2 og Anders Berg
Gule kort: Ingen
Tilskuere: 14

Brodd: Andreas Bertelsen – Benjamin Porter, Mathias Sæbø Hodneland, Truls Trondsen, Benjamin Berg – Ola Sinnes, Jens Mikkelsen, Anders Berg, Steinar Torkellsen, Sajad Mustafa – Mahamedek Dalal

Benyttende reserver: Kasper Ersland, Nicklas Sæbø Hodneland, Trym Schjølberg Sivertsen, Fredrik Pedersen og Vahdet Dereli

Børs:
*** Mathias Sæbø Hodneland
**   Anders Berg
*     Andreas Bertelsen

Del denne med andre

@2024 Brodd Fotballklubb
– Fremtiden er grønn