Damelaget fikk det tøft!

Damelaget fikk det tøft!

Damelaget spilte torsdags kveld bortekamp mot Eiger nere i hålå. Det skulle ende på verst tenkelig vis med hele 6-1 tap. Når klokken bikket 15.30 torsdags ettermiddag var vi nede i 10 tilgjengelige spillere til kampen, det så altså ikke lyst ut med deltakelse mot Eiger denne torsdags kvelden. Det var kanskje ekstremværet som skremte bort damene, ettersom det var notert ned hele 2800 lynnedslag på under en time like før.

Av 29 spillere på medlemslisten til Brodds damelag var det kun 10 spillere som var tilgjengelige. Vi klarte tilslutt å skrape sammen 12 spillere takket være Tone og Solveig som løsrev seg fra sine oppgaver denne kvelden for å bidra på damelaget. I tillegg til Lena Eidsvik som endelig har gjort comeback på fotballbanen, hun tråkket til selv om hennes tannlege tidligere på dagen hadde trukket all visdom ut av henne. Går som regel 2-3  dager før en bør spille fotball igjen, men Lena er en hardhaus.

Foto: Hålå idrettspark

Kamp ble det uansett, men det var spenning nesten helt frem til kampstart om vi skulle bli 11 spillere når dommeren satte i gang kampen. Når det var 25 minutter til kampstart var vi kun 8 spillere tilgjengelige, noe som gjorde at kampplan fikk være kampplan. Det var ut å varme opp, å vente på resten. Den lille kampplanen vi la før kampen startet ble heller ikke følgt, men vi gjorde så godt vi kunne i hvert fall.

Selv om vi så for oss små tornardoer svirre over Hålå idrettspark denne kvelden, så ble det dessverre ikke noe av akkurat det. Heller ikke vindkast eller regn ble observert denne kvelden. Da kunne vi bare skylde på dommeren om vi skulle gå på ett tap denne kvelden.

Vi startet i hvert fall kampen bra når Siw Therese stresser Eigers høyre back såpass at hun vinner ballen i gunstig posisjon, hun setter stor fart på venstre siden og finner Karianne Undem som bare kan bredside ballen i mål. Dessverre for oss leser keeper dette og er kjapt ute å hindrer Karianne en tidlig scoring. Det skjer ikke altfor mye i 1. omgang, men det er store rom begge veier uten at noen av lagene får utnyttet dette. 6 minutter før pause får Eiger nettkjenning med en suser fra 16 meters hold.

Foto: Vi var ikke mange, men å rote det kan vi virkelig få til 🙂 

Like etterpå kommer Siw Therese alene gjennom med keeper, hun avslutter tidlig fra 16 meters hold, men får ikke nok klem på ballen. Slik at keeper får kontroll på ballen. 1-0 står seg til pause, vi blir enige om en litt mer offensiv formasjon i 2. omgang. Noe som kommer til å vise seg å være en feilvurdering.

Vi kommer ikke til de altfor store sjansen, Eiger virket til å skru opp ett ekstra hakk. De hadde muligheter til å sette innpå friske bein, måtte flerne av våre spillere bite tennene sammen for å fullføre samtlige 90 minutter. Noe som skulle bli en tøff utfordring for en del av oss.

Like etter pause scorer Eiger 2-0, noe som helt klart burde vært avblåst for offside. Ett skudd fra 16 meters hold blir gitt retur på av Tone. En av Eigers spisser står inne på 5 meters hold helt alene og kan enkelt sette inn 2-0. Hvordan det ikke er offside er for meg ganske uforståelig, men nå skulle det meste gå i mot oss denne kvelden. Så hvorfor ikke få ett mål til i mot oss? Like etterpå sto det nemlig 3-0.

For øvrig en liten faktaopplysning så finnes det akkurat i dag kun 360 laks i tengs elven, når spørsmålet fra undertegnende var hvor mange medlemmer Eiger hadde. De hadde mer kontroll på laksen sin her ute.

En liten opptur fikk vi i hvert fall når Solveig (51) scoret Brodds mål på frispark, er undertegnende like sprek nå han bikker 50 tallet skal han være fornøyd. Veldig kjekt.

Dessverre ga det ingen superboost for oss, men Eiger fant ut at de ville score 3 raske mål de siste 5 minuttene av kampen. Noe som ga 6-1 i målprotokollen. Så mer tenker vi ikke på denne kampen, nå går vi videre å ser frem til neste kamp borte mot Havørn.

Dagens kommentar: «Vi kan spille kampen mot dere i høst hos oss på Eiger sitt anlegg, istedenfor banen på Midjord. Så får vi spilt kampen på en skikkelig bane» Eigers-oppmann 😊 Det var i hvert fall ingen spillere fra Damelaget som syntes dette var en strålende ide. Så velkommen til Midjord i høst.

KAMPFAKTA
Eiger – Brodd 6-1
(1-0)
Mål: Solveig Meling Johannessen
Assist: Lena Eidsvik
Tilskuere: 27 + ein del knott som hadde forvillet seg vekk fra tengselvå

Brodd: Tone Søndeland – Anette Halvorsen, Karianne Erland, Frida Skiftestad, Beate Tjølsen – Lena Eidsvik, Kristin Ueland, Maren Ravnås, Erika Breivik, Siw Therese Tårnes – Karianne Undem.

Benyttende reserver: Solveig Meling Johannessen

Børs:
*** Maren Ravnås
**   Karianne Erland
*     Siw Therese Tårnes

Del denne med andre

@2024 Brodd Fotballklubb
– Fremtiden er grønn