Nå blir Ali Kilinc A-lagstrener i Brodd

Nå blir Ali Kilinc A-lagstrener i Brodd

Brodd har gitt årets A-lagstrener Aleksander Midtsian anledning til å slutte seg til trenerapparatet i Egersunds IK i Post Nord-ligaen, og ønsker Ali Kilinc (27) som ny hovedtrener for klubbens A-lag de kommende årene.

Ali Kilinc har de to siste årene vært assistenttrener for henholdsvis Antonio Silva og Aleksander Midtsian. Nå er han klar til å ta hovedansvaret for Storhaugs stolthet, det mener et samstemt sportslig utvalg i klubben.

– Dette har vært planen hele tiden for oss i Brodd. Ali er et enormt trenertalent. Det har han vist både som junior elitetrener og i rollen som assistent på A-laget. I år har han hatt hovedansvar ved flere tilfeller mens Aleksander har vært bort på trenerkurs – og både treninger og kampgjennomføring har holdt meget god kvalitet. I tillegg er spillerne ekstremt positive til ham som trener, sier sportslig leder Kyrre Sandven.

Tidligere i år uttalte Rasmus Martinsen at han tror Ali Kilinc har alt som skal til for å bli topptrener i denne saken i Rogalands Avis. 

Klubben jobber nå med å ferdigstille avtalen med Kilinc – og sette sammen med et trenerapparat som skal sørge for at Brodd hever seg fra årets noe skuffende sesong tabellmessig.

Kyrre Sandven sier det var lett å gi Aleksander Midtsian anledning til å bryte kontrakten.

– Det var et ønske fra Aleksander, og når vi har en kapasitet som Ali i våre rekker, var også timingen god. Vi har vært veldig fornøyde med Aleksander. Han har bidratt sterkt inn også mot aldersbestemte lag og vår fotballfritidsordning i tillegg til A-laget, sier Sandven.

Ali Kilinc sier han gleder seg til å ta fatt på hovedtreneransvaret, straks han blir enig med Brodd om detaljene.

– Brodd er min klubb. Jeg har lært mye av både Antonio og Aleksander, men har i tillegg også egne tanker om hvordan jeg vil tilnærme meg oppgaven. At jeg har så stor støtte i klubben og hos spillerne betyr mye for meg, sier Kilinc.

Han vil ikke røpe for mye om endringene han ønsker å gjøre før han formelt inntrer i stillingen.

– Det jeg kan si er at jeg kommer til å gå 100 prosent inn for dette, og at jeg forventer at også spillerne gjør det samme. Det blir tøft å spille under meg, men jeg tror vi kan få en god belønning på denne tiden neste år, sier Kilinc.

Kilinc er fra før også ansatt i klubben, og vil fortsatt kombinere A-lag med å delta i klubbens alderbestemte lag.

 

Del denne med andre

@2024 Brodd Fotballklubb
– Fremtiden er grønn