Surt tap for Junior Elite!

Surt tap for Junior Elite!

Kopervik – Brodd 3-2. Brodd Junior Elite avsluttet sesongen med bortekamp på Karmøynå, når motstander for dagen skulle være Kopervik. For å komme seg dit måtte en ta båt for å komme seg frem. Noen nådde ikke båten, noen kjørte den lange turen om Aksdal og noen kjørte direkte til Åsebøen Stadion. I tillegg til litt forskjellige varianter med hvor en skulle møte. Uten at undertegnende og Ali hadde hele kontrollen. Altså det helt normale nok en gang for Brodds Juniorlag.

Til denne kampen manglet Jihad, Stian og Casper grunnet sykdom. I tillegg var også Emre, Galan, Jens og Kasper Gade utilgjengelig til kampen. Så ungguttane fra Brodds gutter 15 lag Vebjørn, Leo og Casper ble Brodds beholdning på benk denne kampen. I tillegg unge lovende Mats Viik De Jong (14) som voktet buret for Brodds Elitelag for 3. gang i år.

Når Kopervik i tillegg har mulighet å ta med seg 7 spillere fra A-laget for første gang denne sesongen, så vi for oss en meget tøff kamp. Noe det også ble, men vi slo veldig godt fra oss!

Etter å ha vært farlig frempå tidlig i 1. omgang, var det Kopervik som sto for den første scoringen allerede etter 5 minutters spill. Etter 15 minutters spill header Vaaland like over på en corner fra Alper Evci. 10 minutter senere er det Gaoussou Oumar som lader kanonen, ballen smeller i tverrliggeren og ned på strek. Mon tro om ballen faktisk også er over linjen, det virket sånn. Dessverre er AD1 litt på etterskudd når han er 30 meter unna dødlinjen, så vi får vel aldri ett klart svar om ballen var over streken.

Brodd er inne i en meget god periode nå, så det lå ett mål å venta på oss. Så når dommerens klokke bikket 31 minutters spill er det Idris som fører frem i en 3 mot 2 situasjon. Tilslutt er det Clement som får ballen på sin venstre side, han runder keeper og blir felt av samme mann. Dommeren peker på straffemerket, noe som indikerer at Brodd er blitt tildelt straffespark. Idris Omar legger ballen til rette, før han plasserer ballen hardt og kontant nede til venstre for keeper. Vi er like langt på Åsebøen Arena.

40 minutters spill er det Marcus som kjører ett lite dribleshow mot inngangspenger for de fremmøtte tilskuerene. Pasningen ut til Clement når akkurat ikke frem, slik at vi ikke får gå opp i en 2-1 ledelse. Bare noen minutter senere er det Trym som ser at keeper hos Kopervik står langt ute, han fyrer av gårde ett skudd som treffer tverrliggeren nok eingang. En solid siste halvdel av 1. omgang for Brodds guttar, marginer gjør at vi ikke går til pause med ledelse.

15 minutter ut i 2. omgang er det Marcus og Kasper Ersland som samarbeider på ett meget innøvd innkasttrekk. Kasper Ersland er det som får svinget ballen fint inn foran mål hvor Clement rager høyest å stange ballen i mål innom stangen. En meget solid avslutning Clement. Det er derfor surt at vi slipper inn mål i andre enden for at vi er ufokuserte. Slike mål har vi dessverre fått noen av i trynet denne sesongen. Leo erstattet Clement etter 63 minutters spill, 7 minutter senere kommer Casper inn for Alper. Før Vebjørn erstatter Gaoussou etter 72 minutters spill. Det betyr at vi spiller med 4 spillere født 04 eller senere. Guttene holder fortsatt god stand for det.

Etter 73 minutters spill er det Idris som bryter på 16 meteren til Kopervik, dessverre er han litt uheldig med sitt andre touch. Slik at han kommer litt vel skrått på, sånn at avslutningen går like over. Bare 8 minutter senere kjører Idris sitt eget lille show på høyresiden når river seg løs fra flere fra Kopervik. Der han til slutt får lagt inn foran mål hvor Leo treffer reint på volley, dessverre går avslutningen like over.

Det er derfor ekstra kjipt å få en i trynet på overtid når vi har styrt kampen som vi har gjort. En stikker i bakrom er forskjellen denne ettermiddagen. Kopervik får satt ballen i mål bak Mats bakerst hos Brodd. Gjerne en liten offside kanskje? Uansett taper vi kampen 3-2, noe som er ufortjent i forhold til spill og sjanser. Kjekkest er det kommentaren fra Koperviks trener som mener vi parkerte bussen i søndagens kamp. Når sjansestatistikken fra kampen er på hele 12-5 i favør Brodd, så er vi usikre på hvem som parkerte denne dagen.

Historiens første sesong i Junior Elite for Brodds del er dermed over for denne gang. Guttane tar en meget hederlig 5. plass av 11 lag. Tar vi med oss at vi vant hjemmekampene mot Djerv, Vidar og Bryne. Henholdsvis 1. 2. og 4. plass på tabellen. Uavgjort mot Staal som kom på 3. plass på tabellen, ett lag som også vant Dana Cup. Så vi kan si oss meget godt fornøyd dette året. Spørsmålet er bare om hvor bra vi hadde gjort det om laget hadde vært en samlet treningsgruppe hele året.

Uansett en opplevelse rikere å spille i Eliteserien, så trenerteam spanderte pizza og brus på guttane som tok turen til Kopervik denne dagen. Det hadde de fortjent, selv med tap.

KAMPFAKTA
Kopervik – Brodd 3-2
(1-1)
Mål: Idris Omar og Clement Buch Hansen
Assist: Clement Buch Hansen og Kasper Ersland
Gule kort: Idris Omar og Marcus Laursen
Dommer: «Glimt i øyet»

Brodd: Mats Viik De Jong – Sondre Kindingstad, Mathias Sæbø Hodneland, Christian Vaaland, Kasper Ersland – Marcus Laursen, Trym Schjølberg Sivertsen, Gaoussou Oumar, Idris Omar, Alper Evci – Clement Buch Hansen

Benyttende reserver: Leo Veen Røe, Vebjørn Øen Langeland og Casper Amundsen Rønningen

Børs:
*** Idris Omar
**   Christian Vaaland
*     Gaoussou Oumar

Del denne med andre

@2024 Brodd Fotballklubb
– Fremtiden er grønn