G16 ordnet nesten cupbombe

G16 ordnet nesten cupbombe

Brodd – Vardeneset 2-3. Søndags kveld var det duket for Obos Cup kvartfinale, der motstander var meget sterke Vardeneset. I utgangspunktet skulle det være kattes lek med musen, men guttane fra Midjord brettet opp ermene og gav laget fra Tasta bydel virkelig kamp til døren. Vardeneset topper sin 1. divisjon med 8 seirer og 1 uavgjort. Brodd på sin side ligger midt på tabellen i 2. divisjon. En virkelig tøff test for guttane.

I garderoben før kamp var fokuset rett mot oppgavene som skulle gjøres ute på banen, det samme gjaldt under oppvarmingen. Guttene var skikkelig på før kampstart, nå gjaldt det bare å få det ut i kamp.

Fokuset til undertegnende var nok mer på kamp, enn kampreferatet denne kvelden. Så når og hvordan Vardeneset scoret 1-0 er helt glemt. Kan ikke ha vært offside eller lignende, ettersom det ikke kan huskes.

I starten av kampen var det ihvertfall mye fighting og lite spill, men vi kom mye bedre med de siste 20 minuttene av 1. omgang og var faktisk litt bedre enn Vardeneset i denne delen av kampen. Så det var her vi skulle snu 1-0 til 2-1.

Utligningsmålet må være ett av de nydeligste målene scoret på Midjord. Galan bryter foran en av VBKs spillere på starten av VBKs banehalvdel, drar seg litt fri midt på banen og fyrer avgårde en prosjektil som limer seg opp i høyre kryss fra 35 meter. En fantastisk scoring av Galan til 1-1.

Bare 5 minutter senere får vi ett corner etter at Ali B fikk fyrt av ett skudd som hadde gått inn om det ikke hadde vært for VBKs keeper sin gode redning. Corneren i etterkant tar Ola seg av, en innoverskrudd corner som treffer kaptein Brage Skjørestad på pannebrasken og bang i mål til 2-1. Den ballen skulle bare i mål!

Vi tar pause med en solid 2-1 ledelse over VBK. En 1. omgang hvor innsatsen ligger i høysetet og hvor vi jobber for hverandre. I tillegg prøver vi tilslutt å spille fotball langs bakken, det er faktisk noe vi får til også.

I 2. omgang starter vi godt, men blir baktunge de siste 30 minuttene. Her blir vi tydeligvis slitne, men innsatsen var fortsatt på topp. Vi lot ikke Vardeneset komme til de store sjansene, men når de først kom igjennom sto Jonas i veien for VBKs avslutninger.

Vardeneset skulle tilslutt få utligningen som de hadde presset på for å få i 2. omgang, en 2-2 scoring som ligner mistenkelig på offside. En scoring som kommer 10 minutter før slutt. Kampens dommer hadde en del merkelige avgjørelser begge veier i denne kampen og mistet kampen dessverre helt de siste 15 minuttene. Både Brodd og VBK stusset over de mange rare avgjørelsene som ble tatt. Den mest skjebnesvangre var nok 3-2 scoringen til VBK som aldri skulle blitt godkjent. En av VBKs spillere header ballen i mot mål fra 10 meters hold. 4 av VBKs spillere står i offside og hindrer våres spillere til å klarere ballen. De gikk bevist i veien og dro stor fordel av dette. Scoringen ble godkjent, noe som gjorde at det kokte litt over.

Det hjelper litt av VBKs spillere går opp i trynet på våre spillere og jubler som galne, ettersom de vet at dommeren her gjør en grov feil. Like før slutt får 3 spillere gule kort, men vi på siden får ikke med oss hvem som får disse gule kortene. Kampens dommer mener på at det skal spilles 10 mot 10 i følge regelboken, noe som ikke er tilfelle. Uansett så får vi ikke gjort noe med det.

Det vi kan få gjort med denne kampen er å ta med seg alt det positive som er å ta med seg fra denne kampen. Vi legger ned en fantastisk innsats, jobber for hverandre, trør til i dueller og alle bidrar på en positiv måte. I tillegg til at vi forsøker å spille fotball. Det er meget bra mot ett så bra lag som VBK.

Nå ser vi frem til kamp mot Mastra på torsdag.

KAMPFAKTA
Kvartfinale Obos Cupen
Brodd – VBK 2-3 (2-1)
Mål: Galan og Brage
Assist: Ola
Gule kort: Galan og Truls
Dommer: Pipeblåser på plass
Tilskuere: 32

Brodd: Jonas – Vetle, Paasche, Truls, Benny – Casper – Ola, Brage, Galan, Ali B og Aleksander
Benyttende innbyttere: Leo, Simon, Lama, Mahammedek, Jakob og Ask

Børs: Hele laget fortjener topp score på børsen etter en slik kamp, men har plukket ut 3 stk
*** Brage
**   Vetle
*    Casper

Del denne med andre

@2024 Brodd Fotballklubb
– Fremtiden er grønn