Herrene med to tap på to dager i lokaloppgjør

Herrene med to tap på to dager i lokaloppgjør

Viking II – Brodd 4-1 og Storhaug – Brodd II 4-3. I løpet av to dager har Brodds to fremste herrelag i 3. og 5.divisjon gått på to tap i prestisjefylte oppgjør mot gode naboer. Det har imidlertid vært mye bra å hente ut fra begge oppgjørene.

A-laget var først ute. Mot et Viking 2-lag med en rekke spillere med erfaring fra Eliteserien og Obosligaen, viste våre gutter at vi ikke er langt unna nivået. Riktignok havnet vi under 2-0 på SR-Bank Arena før 20 minutter var spilt, men vi fightet oss inn i kampen igjen. Eller rettere sagt: Vi spilte oss inn i den.

Truls Vagle reduserte til 2-1 med et fantastisk mål. Først en ballvinning, så litt føring av ball – og så et kremmerhus av et skudd fra 25 meter.

Etter det overtok vi initiativet i oppgjøret. Plutselig sank skuldrene noen centimeter, og vi våget å spille vårt spill som Antonio Silva har jobbet utrettelig med å få guttene til å mestre. Viking hang i tauene til tider, og Jefferson de Souza og Co skapte flere farligheter rundt Amund Wichne, men fikk aldri utlikningen.

Derfor var det surt at Zymer Bytyqi og Sondre Bjørshol helt på tampen fikk øke til 4-1, for det resultatet var i overkant flatterende for vertene som dermed revansjerte Brodds 3-1 seier fra Midjord.

KAMPFAKTA VIKING 2 – BRODD HER

På Midjord dagen etter ventet Storhaug i bunnkamp i 5.divisjon for Brodds reservelag.

Det ble et fyrverkeri av et oppgjør. Brodd ledet tre ganger, alle mål etter flotte scoringer fra Casper Aalen Norseng (16), men Storhaug nektet å gi seg. Med en heroisk vinnervilje og to meget gode angrepsspillere på topp, kom vertene tilbake i kampen gang på gang. Og i 2.omgang tok de sågar ledelsen 4-3 også.

Brodd presset voldsomt på i slutten for utlikning, men Storhaugs forsvarsrekke og gode keeper holdt stand. Det gjorde ikke lyset på Midjord, som bare to minutter inn i overtiden sørget for å blåse av kampen før dommeren gjorde det. Dermed revansje for Storhaug etter at Brodd 2 slo dem 5-0 i vårkampen.

Et surt tap, men unge Brodd-gutter fikk en meget nyttig erfaring mot voksne spillere som ikke ga ved dørene. Absolutt noe å ta med videre for våre spillere, som foruten keeper Håkon Ohren, midtbanespiller Jose Alberto Valecillos og spissen Per Kristian Stangeland Nilsen besto av juniorspillere, de fleste av dem førsteårs.

KAMPFAKTA STORHAUG – BRODD 2 HER

Del denne med andre

@2024 Brodd Fotballklubb
– Fremtiden er grønn