Frustrerende kveld for G16!

Frustrerende kveld for G16!

Vardeneset – Brodd 5-1. Det skulle bli en svært frustrerende kveld for G16 som møtte seriefavoritt Vardeneset til dyst på Helgø Meny banen på Tasta. Det startet allerede på Midjord hvor en av våre sjåfører som skulle bringe guttene til Tasta var svært opptatt av å pusse opp i hjemmet. Han glemte rett og slett ut klokken, han dukket opp ½ time senere for å kjøre de resterende guttene ut til kamp.

På kamparenaen var det ikke tilgang til garderobe, dermed fant vi oss ett område med styrkeapparater og diverse andre ting som guttene brukte til klatrestativ. Ikke helt optimal oppladning til kamp, men guttene virket til slutt å være fokusert på arbeidsoppgavene.

Like før kampstart må Jack Sandvik kaste inn håndkleet med en skade som hemmer han såpass at han gir plassen til en annen. Så da var det duket for første kamp med G16 i seriesammenheng for Oliver Gjøse, som til vanlig spiller sine kamper med G14 sammen med Trym Trondsen som også startet kampen mot VBK tirsdags kveld.

Vardeneset som utelukkende består av nesten kun spillere født 2005 anses som store favoritter til å vinne årets 1. divisjon, vårt G16 lag består av nesten like stor mengde 2005 og 2006. I tillegg har vi med oss 2007 guttene i Oliver og Trym. På papiret så det veldig tøft ut for våre gutter, men vi slo virkelig ifra oss imot Vardeneset tirsdags kveld.

Vi startet en litt defensiv tilnærming til kampen, men vi var ofte å se inn på Vardeneset sin banehalvdel i løpet av kampen. Det ble svært mye løping av guttene i hele kampen, noe som gjør at det er bittert å ikke stå igjen med noen form for poeng etter kampen.

Etter 10 minutters spill av kampen er det Daffy som vinner ballen av en VBK-spiller på egen 16 meter, ballen blir så gitt videre til Storm som forserer med stor fart fremover i banen før han slår en nydelig stikker til Oliver som er sikker som banken foran mål, han setter ballen over Vardeneset sin keeper til 0-1. En meget solid kontring av våre gutter.

Vi er bunnsolide bakover i 1. omgang, de få gangene Vardeneset er farlige er når de drar fordel av å ligge 1 meter i offside. Heldigvis har vi raske gutter som er raske til å jobbe tilbake for å vinne ballen igjen. Fremover skaper vi noen gode sjanser. Per får headet like utenfor, Storm når akkurat ikke ballen som Oliver slår igjennom til han. I tillegg skaper vi svær trippelsjanse foran mål til Vardeneset like før dommerens klokke bikker 30 spilte minutter. Svært frustrerende at vi ikke får satt den ballen i mål på ett svært gunstig tidspunkt.

Dessverre får vi en i trynet like etterpå, vi glemmer av presset ett lite sekund på vår venstre side. Dermed kan deres spiller rolig legge ballen over vårt forsvar hvor en av deres spiller kommer på ett meget bra løp. Han tar ned ballen og runder Mats før han setter ballen i mål til 1-1.

Resultatet står seg også til pause, hvor vi gjør noen få endring til 2. omgang. Det gjør tydligvis VBK også for de er mye mer aggressive i 2. omgang, enn de var i 1. omgang. Det var også tydelig på VBKs benk hvor det opererte opp mot hele 8 trenere helt opp mot sidelinjen. Når regelen at det kun skal være 1 trener som er fremme å gir instrukser. Heldigvis tok dommer tak i dette til slutt.

Etter at Mats gjorde 3 meget solide redninger frem til spilte 62 minutter var det en 10 minutters periode som virkelig skulle ødelegge for vår del.

2-1 scoringen til Vardeneset kommer etter at vårt balltempo er for svakt når vi skal angripe på siste tredjedel, Vardeneset utnytter dette med aggressivt press noe som gjør at de kan kjøre kontring. Martin Andre får heller ikke satt inn en skikkelig takling på banen, slik at Vardeneset får scoret på en kontring mot oss.

Bare 3 minutter senere er det fullstendig god natt for vår del. Vår forsvarslinje er snorrett, om vi tar vekk Mayu som ligger 2 meter lenger ned. Selv om Mayu er feilplassert, ligger spilleren som får ballen 2 meter lengre fremme. Noe som de drar stor fordel av i kontringen. Dermed sto det plutselig 3-1 til VBK, på en nokså solid offsidescoring. Det ble rett og slett for mye for vår egen Harry som pådro seg dirkete rødt kort pga munnbruk mot kampens dommer.

På 3-1 og 1 mann mindre på banen prøvde vi oss fremover i banen, det gikk som vi kanskje trodde. Vi klarte å presse VBK litt bak i banen, men de kontret inn 2 mål ikke altfor lenge etterpå. Dermed endte kampen i 5-1 seier for Vardeneset.

Guttene sto på fra start til slutt, men fikk ikke betalt i form av poeng. Nå venter sterke Randaberg på Midjord søndag kl. 20.00. Vi serieåpnet mot Randaberg før sommerferien, her endte det i 2-1 seier til Randaberg. I en kamp vi var fullt på høyde med laget fra persillebygda. Så møt opp for å se ett revansjelystent Broddlag søndags kveld.

KAMPFAKTA
Vardeneset – Brodd 5-1
(1-1)
Mål: Oliver Gjøse Bertelsen
Assist: Storm Aleksander K. Skandsen
Gule kort: Alex Viland
Røde kort: Harry Haga
Tilskuere: 32 + ein heil skokk på VBKs benk

Brodd: Mats Viik De Jong – Mayu Ahmed, Martin Andre Odden, Alex Viland, Dafnel Mazambe – Mesut Gunc, Per Tjelta Thorshaug, Storm Aleksander K. Skandsen, Trym Trondsen, Ahmet Dereli – Oliver Gjøse Bertelsen.
Innbyttere:  Harry Haga, Mateo Hansen Jørpeland, Ola Lomeland Waldow, Jaylen Bringeland Noel, Jack Henrik Sandvik og Eirik Dahle

Børs:
*** Martin Andre Odden
**   Mayu Ahmed
*     Oliver Gjøse Bertelsen

Børsen er levert av en uavhengig jury

Del denne med andre

@2024 Brodd Fotballklubb
– Fremtiden er grønn