Damelaget endte på 3. plass!

Damelaget endte på 3. plass!

Havørn – Brodd 1-3. Vi snakker 1. desember og årets siste seriekamp for Brodds damelag. En merkelig, men også en god sesong for Brodds damelag når vi teller opp tilslutt. Seier i siste seriekamp borte mot Havørn gjorde at laget fra Storhaug tok 3. plass på tabellen, bare 1 poeng bak Madla som sikret seg kvalifiseringsspill til 3. divisjon.

I onsdagens kamp mot Havørn fikk vi se minustegnet når vi leste av temperaturen for å overvære kvinnenes «el classico» i 4. divisjon. Lagene har møttes hele 14 ganger i seriespill siden 2015. Hvor Brodd har stukket av med seieren i 8 av disse oppgjørene. Havørn vinner kortstatistikken soleklart med sine 9 gule kort, der Brodd står igjen med slakke 0 gule kort.

Havørn på sin side hadde nok tidlig lagt en kampplan som skulle sette oss litt ut av fatning, når vi allerede kl. 19.00 som er fast oppmøte kom til stengte dører på Tananger. Noe som gjerne var ett forsøk på å psyke oss ut mentalt med å være ute i kulden, imens en ventet på å få tildelt en varm garderobe. En genistrek fra Havørn sin side om det hadde virket J

For Brodd tok kommandoen tidlig i kampen, for allerede etter 3 minutters spill var det Anette Halvorsen som kom seirende ut av bataljen som foregikk inne i Havørn sin 16 meter. Havørn fikk ikke ballen ut, dermed så Anette sitt snitt med å få ballen inn i nettet til en tidlig 1-0 ledelse til gjengen fra Storhaug.

Brodd fortsatte kjøret mot Havørn sitt mål i starten av 1. omgang, noe som skulle gi resultater bare 7 minutter senere. 16 år gamle Malena Nilsen vinner en duell på sin venstre side mot 3 Havørnspillere før hun forserer ned til dødlinjen, her kommer hun seg også forbi neste Havørnspiller før hun setter ballen i mål bak en utspilt Havørnkeeper til 2-0. En flott soloprestasjon fra Malena.

Vi fortsatte å trykke på mot Havørn sitt mål i 1. omgang og får skapt noen sjanser uten at vi får noe særlig betalt for presset vårt. Hjemmelaget på sin side kom seg noenlunde til hektene midtveis i 1. omgang, uten at vår keeper fikk vist frem sine kvaliteter bakerst i buret. Så 2-0 sto seg til pause. For øvrig kan en melde om svært god stemning både på og utenfor banen blant begge lagene, det var tydelig at begge lag så frem til juleferie. Spesielt stemning på benken var munter gjennom hele kampen, hvor kommentarene lå løst i den svært kalde luften på Tananger. Noen spillere mente på at luften på Tananger også luktet rart, men det har ingenting med selve kampen å gjøre.

Klar til kamp

I pausen ble det sagt mye fornuftig blant spillere og trener, vi følte i hvert fall det selv før vi tok turen ut på banen igjen.

2. omgang startet slik som i 1. omgang, bare at målene uteble denne gangen. Vi hadde nok ballen mest i kampen, men skapte ikke altfor store sjanser i 2. omgang. Noe som gjorde at kampen levde i aller høyeste grad. Spesielt når Havørns dyktige spiller Marita Førland satte inn reduseringen til 2-1 alene med Anne Haukeland gikk det ett stort sukk i gjengen fra Brodd. Da var det spilt 74 minutter på dommerens solide klokke. Skulle det spillemessige overtaket ebbe ut i poengtap denne kvelden allikevel?

Heldigvis brettet vi opp ermene denne kvelden, slik at vi tidlig fikk ordnet 3-1 scoringen som var meget viktig å få tidlig etter reduseringen. Malena jager ett tilbakespill til keeper, noe som gjør at Havørns keeper plukker opp ballen med hendene. Kampens dommer blåser for indirekte frispark til Brodd, bare 9 meter fra deres mål.

Slike indirekte frispark har vi lagt ned mye tid på treningsfeltet med å øve inn, spesielt innenfor 16 meteren ettersom vi får en god del slike i løpet av kampene vi spiller. Eller kanskje ikke. Det ble i hvert fall diskutert litt mellom Marie Enersgård og Victoria Lange hvordan en skulle utføre dette frisparket. En diskusjon som gav gode resultater i form av scoring til Victoria som satte ballen nede i venstre hjørne for keeper til 3-1.

Mer skjedde det ikke i løpet av kampen, slik at vi fikk med oss 3 poeng fra Tananger denne desemberkvelden. Nå tar vi juleferie med god samvittighet og ser frem til å starte en nye sesong i løpet av januar måned. Takk for kampen til Havørn, alltid like hyggelig å spille mot dere. Spesielt når det blir med 3 poeng til Brodd.

Damelaget kan se tilbake på en god sesong. Hvor vi kan trekke frem seieren borte 5-1 mot suverene Hinna 2 som gikk gjennom serien med 9 seirer og 1 tap. Hvor det ene tapet kom mot oss. I tillegg slo vi også Madla 2-1 på hjemmebane, også det laget kom foran oss på tabellen. Selvfølgelig må vi trekke frem 2-2 kampen borte mot Lura i Obos-cupen, hvor laget fra Lura spiller i 2. divisjon. En solid prestasjon fra damene.

KAMPFAKTA
Havørn – Brodd 1-3
(0-2)
Mål: Anette Halvorsen, Malena Nilsen og Victoria Rydningen Lange
Assist: Marie Enersgård
Gule kort: Ingen
Tilskuere: 18

Brodd: Anne Haukeland – Marthe Laursen, Stine Miljeteig, Karianne Undem, Maren Rasmussen – Hanne Ødegaard, Charlotte Torvestad, Anette Halvorsen, Tilde Sevild, Malena Nilsen – Victoria Rydningen Lange

Brodds reserver: Marie Enersgård, Helene Espeland, Hanne Pollack, Solveig Johannessen.

Børs:
*** Karianne Undem
**   Anette Halvorsen
*     Malena Nilsen

Del denne med andre

@2024 Brodd Fotballklubb
– Fremtiden er grønn