Damelaget tok 3 poeng borte mot Varhaug

Damelaget tok 3 poeng borte mot Varhaug

Varhaug – Brodd 1-4. Onsdags kveld var det endelig duket for ett heftig lokaloppgjør langt ute på Varhaug, i hvert fall når vi tenker på draktlikheten hvor begge lagene spiller i grønt. Ellers kan vel det med sikkerhet ikke kalles noe lokaloppgjør, for det ble en riktig så lang tur ut på landet. Fordelen var i hvert fall slik at det blåste så kraftig at vi ikke fikk kjenne på duften av vår. Noe vi absolutt fikk kjenne på forrige bortekamp mot Randaberg.

Noen diverse forfall også til denne kampen gjorde at vi i kampen mot Varhaug stilte med 2 keepere fra start. Da er det nok tryggest å ha en spiller i hver ende, slik at vi slipper unna unødvendige straffespark imot grunnet hands i egen 16 meter. Fra spøk til alvor. I startoppstillingen var Alida den som ble foretrukket i målet, hvor Anne som til vanlig står endte opp som goalgetter sammen med Victoria. Det skulle nå bære frukter i denne kampen mot ett ungt lag fra Varhaug. Takk for kaffe og varme på benken for øvrig.

I starten av kampen skulle vi benytte oss av garderobetrikset, altså en av våre spillere skulle befinne seg i garderoben i håp om å få scoring den riktige veien. Solveig startet denne oppgaven, noe hun tok svært alvorlig. For allerede etter 3 minutters spill slår Anette en flott stikker til Tilde som ikke gjør noe feil. Keeper hos Varhaug får fingertuppene på ballen, men den ender allikevel i mål til en tidlig ledelse for Brodd.

15 minutter senere tar Ane ansvar når hun forsvinner inn i garderoben, denne gangen gjorde gav det utslag i motsatt effekt når Varhaug setter inn utligningen på corner etter en fin heading. Dermed var det slutt på garderobetrikset for denne gangen. Vi føler uansett at vi har god kontroll i kampen mot Varhaug og skaper noen solide sjanser i kampen. Varhaug er heller ikke ufarlige, men Alida sammen med resten av forsvaret rydder opp gang på gang.

Etter 30 minutters spill er det Tilde som kjemper til seg ballen i en duell, noe som sender Victoria alene med Varhaugs keeper. Victoria gjør ingen feil alene med keeper, slik at vi på ny tar ledelsen i kampen. 2-1 sto seg også til pause, selv om vi kanskje burde ha ledet 3-1 etter en stor sjanse like etter vår 2-1 scoring.

Laget virket glade og fornøyde i pausen med sitt spill, men som trener for laget er det viktig å holde spillere godt plantet på bakken. Slik at ikke tror at ting skal gå av seg selv i 2. omgang. Så noen pekefingere i pausen, så var det på an igjen i 2. omgang. Denne gangen med solen i ryggen.

Rundt 60 minutters spill var det tikitakatendenser fra Brodd sine damer. Det gikk så fort at navnene som blir nevnt her, fort kan tilhøre noen andre. Ett godt stykke samspill ender opp med at Anne finner Anette som igjen slår en stikker til Tilde. Nok en gang er Tilde sikker foran målet, slik at vi øker ledelsen til 3-1.

Så var det tide med årets første comeback, noen kaller det for «mama is back» når Ane Foldøy igjen entrer banen i grønt «hvit». Å for ett bytte det ble, ett bytte foretatt av kaptein for anledningen Mia. Hun latet som hun hadde en føling med strekk, noe som gjorde at vi raskt måtte hive Mia av banen for å unngå langtidsskade. Noe som gjorde at Tilde tok stopperplassen og Ane fikk sin høyre kant posisjon, hvor hun takket trenerteamet for å slippe å bidra offensivt. Overraskelsen var derfor stor 30 sekunder senere når Anne finner Ane inne i 16 meteren til Varhaug. Å der inne er Ane sikker som banken å setter ballen i mål til 4-1 scoring. Til ellevill jubel.

Etter scoringen var Mia plutselig fri for føling av strekk, dermed kunne vi ta ut Tilde for å spare henne til torsdagens viktige serieåpning mot Tjensvoll. Jenter 17 vant forøvrig den kampen 2-0. Gratulerer.

Vi vinner fortjent 4-1 borte mot Varhaug, og plasserer oss fint fint midt på tabellen i ingenmannsland. Nå venter Midtbygden/Staal på Midjord 4. mai kl. 20.00. Dere er hjertelig velkomne til å overvære en ny kamp av supersub Ane Foldøy. Ble dessverre ikke mye spalteplass til Stine Miljeteig sine hosteanfall, så satser på de kommer med i neste utgave av kampreferatet. Solid levert kamp med slike anfall.

KAMPFAKTA
Varhaug – Brodd 1-4
(1-2)
Mål: Tilde Sevild x2, Victoria Lange Rydningen og Ane Foldøy
Assist: Anette Halvorsen x2, Tilde Sevild og Anne Haukeland
Gule kort: Mia Thorvaldsen
Tilskuere: 27

Brodd: Alida Gjerseth – Stine Miljeteig, Mia Thorvaldsen, Helene Espeland. Marie Enersgård (Solveig Johannesen fra 46, Karianne Heinert fra 80) – Tilde Sevild (Ane Foldøy fra 74), Maria Haringstad, Anette Halvorsen, Kristin Olsen – Victoria Rydningen Lange og Anne Haukeland

Børs:
*** Tilde Sevild
**   Mia Thorvaldsen
*     Victoria Rydningen Lange

Del denne med andre

@2024 Brodd Fotballklubb
– Fremtiden er grønn