Poengdeling på bortebane for Damelaget

Poengdeling på bortebane for Damelaget

Vigrestad – Brodd 1-1. Mandags kveld sto årets nest lengste bortekamp for tur når Vigrestad sto oppført i terminlisten til Damelaget. Dermed var det avgårdekåre i biler sørover mot Jærens hovedstad nemlig Vigrestad eller Vigrest som det kalles på fagspråket. Når vi ankom Vigrestad var vi svært urolige over hvordan enkelte parkerer her ute, ettersom en av bilene sto midt i veien istedenfor å parkere bilen i en av 50 ledige parkeringsplassene der ute. Det var heldigvis en enkel forklaring på problemet, ett av hjulene var nemlig «knekt» noe som gjorde det vanskelig å kjøre bilen 1 meter lengre enn der den allerede sto. Heldigvis for eier av bilen finnes det ikke overivrige parkeringsvakter her ute på Vigrestad, hadde dette skjedd i Stavanger hadde nok dette endt opp i minst 4 gule lapper på vinduet. I tillegg til solid verkstedregning.

Siste prep før kampstart

Så over til det sosiale og sportslige denne kvelden. 15 spillere og 2 trenere hadde forvillet seg ut til Jærens hovedstad og 2 av disse ble 1 år eldre denne kvelden. I den anledningen hadde Suldals store dronning Ane Foldøy bakt kake i denne anledningen også denne kvelden iført Suldaljakke. Kake ble kun servert om det ble seier mot Vigrestad, ble det tap var det kun Ane og Egil som hadde nok å trykke i trynet på turen hjemover mot Tananger. Heldigvis fikk trenere en liten smakebit under kampen, ettersom vi ikke hadde noen viktige roller under kampen ifølge Foldøy selv.

Kake ble testet under kampen
Litt utydelig, men her er Ane på sin 5. tur for dagen på leit etter kiosken til Vigrestad. Ble dessverre ingen pølse og brød denne kampen på Ane.

Nå skal sant sies at undertegnende ikke husker særlig mye fra kampen, men bet seg merke i litt popmusikk fra anlegget til Vigrestad før kampen og ellers god stemning mellom trenerbenkene til Brodd og Vigrestad under kampen. 1. omgang ble for øvrig spilt i hele 50 minutter, grunnet til dette var at kampens dommer mente på at Vigrestad startet kampuret 3 minutter før tidlig. Selv om de startet kampuret når kampen ble satt i gang.

I 1. omgang var det Vigrestad som skapte de aller største sjansene, selv om de ikke akkurat skapte sjansene sine gjennom sprudlende spill. Her var det å slå langt og håpe på det beste, noe som skapte litt trøbbel for oss. Vi «noterer» 4 store sjanser til Vigrestad i 1. omgang uten uttelling og ett skudd i tverrliggeren for vår egen del etter corner.

Like før pause er det Vigrestad som scorer først, hvordan det målet kom husker hverken undertegnende eller Egil Svela. Det vi husker er at like etterpå er det vi som utligner til 1-1 når Hanne blir spilt flott gjennom på høyre siden, hun slår ballen hardt inn foran mål hvor Victoria venter på å sette ballen enkelt i mål til 1-1, men ballen kom aldri så langt ettersom en annen Vigrestadspiller satte ballen i mål for henne. Dermed var vi like langt til pause.

Vi gjorde ikke noe særlig spesielt i pausen, men var alle enige om at noe måtte gjøres. Så derfor gjorde vi noe og prøvde oss frem på det viset.

Intens pauseprat

Det mest fysiske vi gjorde var å sette innpå Kamilla Hodne på venstre siden, det var egentlig en god løsning sånn sett. For allerede etter 2 minutter ut i 2. omgang ble hun felt av Vigrestad sin keeper. Det så klart ut fra sidelinjen, men våre egne på banen mente på at keeper var på ball først. Uansett var straffen ett faktum når kampens dommer pekte myndig på krittmerket.

I 1. omgang la vi merke til at stengene på målene ute på Vigrestad var av den firkanta sorten, noe som er en ulempe om vi skulle være så uheldige å treffe stolpen. Victoria ble sendt frem for å ta straffen, ballen ble sendt i den nevnte stolpen og ut. Hadde det vært runde stolper på Vigrestad kunne nok ballen vært å se i Vigrestad sitt nett. Så litt uflaks denne mandags kvelden.

Solveig og Marie var dagens bursdags»barn»

Uansett tok vi virkelig over initiativet på Vigrestad, Kamilla som ble felt av keeper ga beskjed om at hun måtte bytte. Like etterpå spurtet hun ifra 3 spillere hos Vigrestad, vi på benken konstaterte raskt at det ikke var nødvendig med ett bytte for Kamilla.

Kamilla var ett stadig uromoment for Vigrestad og vi kom stadig nærmere en scoring for ledelse. Både Hanne, Victoria og Kamilla var farlig nære ved ett par anledninger uten at vi fikk nettkjenning. Så kampen ebbet ut i 1-1 borte mot Vigrestad som til syvende sist var ett ok resultat i forhold til kampens forløp.

Ane delte gledelig ut kake selv om det ikke ble seier

Så nå er det tilbake til lokale strøk og bortekamp mot Hinna den 1. juni kl. 20.00

KAMPFAKTA
Vigrestad – Brodd 1-1
(1-1)
Mål: Selvmål
Assist: Hanne Ødegaard
Gule kort: Ingen
Tilskuere: 37 + 1 hund

Brodd: Anne Haukeland – Stine Miljeteig, Helene Espeland, Julie Hodne, Kristin Olsen (Marie Enersgård fra 65) – Hanne Ødegaard (Solveig Meling Johannessen fra 85), Maria Haringstad (Ane Foldøy fra 75), Charlotte Torvestad, Anette Halvorsen, Sanna Valseth (Kamilla Hodne fra 46) – Victoria Rydningen Lange

Børs:
*** Julie Hodne
**   Hanne Ødegaard
*     Kamilla Hodne

Del denne med andre

@2024 Brodd Fotballklubb
– Fremtiden er grønn