Damelaget med sterkt poeng på bortebane

Damelaget med sterkt poeng på bortebane

Vidar 2 – Brodd 1-1. Damelaget tok turen til Lassa og bortekamp mot Vidar sitt rekruteringslag en nydelig mandags kveld i juni. Vi visste allerede før kampen at vi skulle få det tøft, men de aller fleste hadde nok mer angst for å spille på en nydelig gressmatte fremfor motstander Vidar som lå på 2. plass før kampen mot oss. Når angsten for gressmatten stilnet, kom det nytt problem i at Vidar mønstret en god del spillere med god erfaring fra deres gode lag i 2. divisjon. Med seg fra forrige kamp hadde de med seg 5 spillere som spilte forrige seriekamp, i tillegg til flere spillere med spillerfaring fra deres lag i 2. divisjon.

Så når gjengen var samlet i garderoben og så rundt seg, klarte ingen av våre egne spillere å telle mer enn 13 spillere tilgjengelig. Angstnivået nådde en ny formtopp. Skader, korona, vondt i viljen og feilprioriteringer som ferie midt i sommerferien var noen av grunnene til at vi møtte mannsterke til kampen mot Vidar. Uansett stilte vi vårt beste tilgjengelige mannskap til mandagens bortekamp mot Vidar 2.

Litt spredt folkemengde på Lassa denne kvelden

Det spredte seg også litt desperasjon hos en ikke navngitt spiller ikke altfor lenge før oppmøte på Lassa. Vedkommende oppdaget at drakten dessverre lå langt inne i fotballskolen oppi en sekk fra forrige kamp mot Havørn. Avgjørelsen om å lukta drid eller være gjennomvåte under kampen ble tatt rimelig raskt. Det var bare å hive drakten i vasken og skure for harde livet og håpe at drakten tørket under oppvarming. Noe den dessverre ikke gjorde.

En annen som var misfornøyd når han kom hjem fra kampen var Egil Svela som gjorde en feilvurdering på stolvalget under kampen. Før kampen var det satt fram en svært behagelig stol i garderoben som ble brukt og gitt terningkast 6, men til sin store fortvilelse var benkene på Lassa av såpass dårlig kvalitet at kiropraktortime allerede er bestilt til tirsdag formiddag. Terningkast 1.

Egil Svela lengst vekke på benken gir selve benkene terningkast 1. Aurora til høyre fikk for øvrig sin debut på A-laget i seriesammenheng.

Over til selve kampen så spiller vi faktisk en strålende kamp fra start til mål mot topplaget Vidar. Det er ingen enkel greie å spille på noe så uvant som gress, i tillegg til at det er topplaget vi møter på bortebane. At vi faktisk er hakket hvassere enn Vidar viser bare at vi er på riktig vei. For tør faktisk å spille fotball, selv om det er mye vanskeligere å få til på gress fremfor kunstgress.

Vi skaper en god del halvsjanser i 1. omgang, men Vidars solide stopperduo gjør det vanskelig for vår angrepstrio å komme helt gjennom. Selv om det er mye vilje og energi, så blir det bare nesten for vår del. Vidar tar ledelsen på corner etter rundt kvarteret spilt, vi er ikke tøffe nok i feltet. Slik at en fra Vidar enkelt kan bredside ballen i mål bak en utspilt Anne. Anne som på sin side ikke var i helt i slaget, men ofret helsen for en god sak denne kvelden. Det er meget bra levert.

Selv om vi kom tidlig under, så spilte vi meget solid fotball der ute på Lassagresset. Vi er farlig frempå flere ganger, men vi er ikke helt bestemte i selve avslutningsfasen. Vi tenker kanskje litt for mye, fremfor å bare la det stå til med å sende avgårde avslutningen på mål. Vidar leder uansett til pause, noe som faktisk var ufortjent i forhold til spill og sjanser.

Vi spiller også en strålende 2. omgang og lar ikke Vidar komme til mange sjanser, lurer faktisk på om det ikke ble skapt en eneste sjanse for Vidar sin del i 2. omgang. De hadde noen cornere, men ingen direkte farligheter.

Istedenfor er det vi som får vår fortjente redusering etter 53 minutters spill når vi spiller oss nydelig frem, hvor Malena tilslutt sender Victoria alene med keeper. Her er hun iskald og setter ballen nydelig nede til venstre for keeper til 1-1. Vi fortsatte vårt gode spill etter utligningen, men vi begynte å kjenne på følelsen av slitsomhet. Det var flere trøtte bein der ute, men innsatsen var helt strålende fra samtlige. Det bor mye innsats og fotball i denne gjengen om de bare har troen på det selv, verre er det ikke.

Malena, Kamilla og Hanne tar å terroriserer Vidar sitt forsvar etter flotte fremspill av gjengen bak denne galne trioen på topp. Førstnevnte hadde også en aller tiders mulighet når hun tror hun er i offside, men en fra Vidar henger igjen på motsatt side. Hun får kontroll på ballen, men blir blokkert av en av Vidars forsvarsspillere. En helt ellevill takling fra en av Vidar sine spillere, der var alle sikre på at vi skulle ta ledelsen 2-1.

Kaffien kom sent, men svært godt i 2. omgang. Terningkast 5

De siste 5 minuttene var det såpass tunge bein igjen hos Brodd at vi faktisk hadde gått raskere enn de løpte ute på gressmatten. Heldigvis holdt vi helt til mål og fikk med oss ett meget fortjent poeng, vi hadde nok fortjent alle 3 poengene. Å vi vet at Vidar ikke var helt fornøyd med kampen, vi kjemper dem ut av stilen og spiller flott fotball. Vi gleder oss til høsten allerede. For nå spilles det mye gøy fotball.

Dermed ligger vi på 4. plass etter halvspilt sesong, noe vi er meget godt fornøyd med. Nå setter vi en ny målsetning for resten av sesongen og det er å jakte seg inn på 3. plass bak de 2 rekruttlagene Hinna og Vidar.

KAMPFAKTA
Vidar 2 – Brodd 1-1
(1-0)
Mål: Victoria Rydningen Lange
Assist: Malena Nilsen
Gule kort: Ingen
Tilskuere: 27

Brodd: Anne Haukeland – Stine Miljeteig, Mia Thorvaldsen, Helene Espeland, Kristin Olsen (Kamilla Hodne fra 87) – Hanne Ødegaard (Solveig Johannessen fra 88), Ane Foldøy, Victoria Rydningen Lange, Anette Halvorsen, Malena Nilsen – Kamilla Hodne (Aurora Klingsheim fra 80)

Børs:
*** Victoria Rydningen Lange
**   Ane Foldøy
*     Anette Halvorsen

Del denne med andre

@2024 Brodd Fotballklubb
– Fremtiden er grønn