Sterk borteseier for Junior 2

Sterk borteseier for Junior 2

Staal Jørpeland 2 – Brodd 2  2-3. Juniorene hadde litt å revansjere etter tapet hjemme mot Viking i forige uke. Det hele startet med litt logistikkproblemer med å få nok biler til å frakte guttene helt frem, men 1 time før avreise kom vi i mål med 4 biler på tur til Jørpetau. Så var det gjengen fra Skoleskipet Gann som leker med klokken, så de 3 nådde ferjå med 20 sekunders margin. Altså plenti av god tid. Om bord på ferjen ble middagen innhalert i form av baconpølser og slush. Så rimelig god oppladning, eller alt som normalt ville nok noen andre sagt.

Over til selve kampen så starter det i hvert fall bra for guttane når Stian Kristiansen vinner ballen av Staal sitt forsvar på 20 meters hold. Han vaser og tråkler seg gjennom noen spillere før han enkelt gir Brodd ledelsen 0-1. Etter målet ble det veldig mye rot fra vår side, slik at Staal virkelig tok over kampen og skapte masse halvsjanser. Vi hang ikke med, å slet med å være nok fokuserte.

De får sin utligning etter 15 minutters spill når Staals spiller Sander Angelsen får springe rundt med ballen ute på venstre siden og helt inn til keeper før han setter den i nettet til 1-1. Vi gjør noen endringer på laget, for å komme oss inn i kampen igjen. Det ser ut til å hjelpe litt i hvert fall når Espen Solvang kommer inn midtveis i 1. omgang. Han tar litt tak i kampen, slik at vi igjen kommer mye med i kampen. Vi sliter dessverre litt for mye med Staal sitt kunsgtress. Ballen henger mye, slik at spill langs bakken fort blir snappet opp av fysisk tøffe spillere fra Staal.

1-1 står seg i hvert fall til pause hvor vi gjør noen enkle justeringer, samtidig som vi får satt innpå litt friske bein. Når vi har passert 57 minutters spill er vi litt uoppmerksomme slik at samme mann som scoret det første for Staal får sitt andre for dagen. Her henger vi ikke helt med.

Det begynte etter hvert å gå en kule varmt fra vår stopper Espen Solvang som hadde ett meget solid innhopp og tok tak i kampen med klare beskjeder til sine lagkamerater. Etter å ha fått gult kort i 1. omgang, laget han noen frispark i 2. omgang hvor fløytesignalet til kampens dommer ble sterkere og sterkere, så vi måtte erstatte Espen med Vahdet i det 66 minutt. Vi ersattet også Stian Kristiansen med Mahamedek Dalal som gikk inn på høyre kant.

Bare 30 sekunder senere lå ballen i motstanderens nett, da hadde innbytter Sajad satt fart sentralt i banen før han la til rette for Mahamedek som bruker sine 2 første touch på ballen til å sende ballen hardt langs bakken og i mål til utligning 2-2. For en superreserve i Mahamedek som scorer mål på bestilling som innbytter. Det lignet på en liten offside, men kampens myndige dommer dømte mål.

10 minutter senere ble det virkelig fyr i teltet på Jørpeland. Anders Berg er sterk når han river til seg ballen litt inne på Jørpeland sin banehalvdel. Han setter så full fart mot Staal sitt mål før han leverer en presis pasning til Brage som løper inn i Staal 16 meter, han avslutter med venstre i motsatt hjørne langs bakken til 3-2 ledelse. Det tar av på Brodds benk og ute på banen, på Staal sin benk ropes det på frispark i forkant. Dommeren ble ikke med på Staals klaging, han dømte scoring for Brodd.

De siste 13 minuttene av kampen ble riktig så nervepirrende, til og med de som til vanlig er ute på banen fikk føle på hvordan det er å se kampen fra sidelinjen. Det var bare å krysse fingrene for at det hele skulle hales i land med 3 poeng. Det ble jobbet febrilsk for å unngå Staal utligning. Bakerst hos Brodd sto Andreas Bertelsen nesten som en vegg gjennom hele kampen, for de siste 10 skulle ikke noe komme seg forbi keeperkjempen. For en kamp av Andreas, dobbeltredningen fra en av Staals mange cornere går inn i historien som ein av de sykeste redningene som er foregått på Jørpis. Den oste det klasse over, ettersom Staals spillere og ledere allerede jublet for utligning. Den tror jeg alle utenom Andreas se i mål.

Det ble ellevill jubel blant de grønne og hvite når dommeren blåser av kampen til 3-2 seier for Brodd. Slike seirer smaker mer enn det meste. Spillemessig henger vi ikke helt med, men moralen og arbeidsinnsatsen er det ingen som tar fra oss.

Hjemturen ble feiret på Tau Kebab etter at vi hadde vært en snartur innom Tau Kai for å få med oss at båten var forsinket 30 minutters tid. Dermed ble det tid for fering på en kebab mange lag stopper på før hjemreise. På overfarten hjem hadde vi kun med oss 9 spillere på tauferjå, de resterende 7 spurtet som galne til 22.10 hurtigbåten som plutselig ankom Tau Kai. Mye rart som skjer på tur, men vi fikk med oss 3 poeng hjem i bagasjen.

Neste kamp er hjemme mot Forus & Gausel 6. mai

KAMPFAKTA
Staal Jørpeland  2 – Brodd 2   2-3
(1-1)
Mål: Stian Kristiansen, Mahamedek Dalal og Brage Skjørestad
Assist: Sajad Mustafa og Anders Berg
Gule kort: Espen Solvang og Stian Kristiansen
Tilskuere: 30

Brodd: Andreas Bertelsen – Benjamin Porter, Vahdet Dereli, Truls Trondsen, Benjamin Berg – Ola Sinnes, Brage Skjørestad, Anders Berg, Benjamin Amundsen, Fredrik Pedersen – Stian Kristiansen

Benyttende reserver: Espen Solvang, Sajad Mustafa, Stian Jakobsen, Mahamedek Dalal og Alexander Ringstrand Suhr

Børs:
*** Andreas Bertelsen
**   Truls Trondsen
*     Stian Jakobsen

Del denne med andre

@2024 Brodd Fotballklubb
– Fremtiden er grønn