Øyvind Aanonsen er død – 54 år gammel

Øyvind Aanonsen er død – 54 år gammel

Miljøarbeideren Øyvind Aanonsen hadde en visjon: Å gi alle ungdommer muligheten til å delta i idrettslag. Og kanskje først og fremst innvandrere.  De fleste av yngre alder på Storhaug kjente Øyvind. Og gjorde de ikke det, kan du være sikker på at han kjente dem.

Mannen med Brodd- genser og litt skjegg hadde som halvtidsjobb i Brodd å få alle barn og unge inn i idrettsaktivitet. Han syntes det var kjempeviktig for på den måten skaper du trygge omgivelser. Her får barna knytte kontakter og skaffe seg positive nettverk, mente Øyvind.

Og denne visjonen jobbet han etter i flere år som barne- og ungdomsleder og miljøarbeider i Brodd FK og Broddprosjektet «Idretten er fargeblind», og på Tjensvoll skole. I de siste årene også i SFO på skolen.

Øyvind var Broddgutt fra han var 6 år gammel. Bodde først ved Badedammen og siden i Krossgata.

Han har spilt på alle lag opp til A-laget. Som 26 åring sviktet knærne og da var det slutt med spillingen. 200 A-kamper ble det.

Han var leder og trener i barneavdelingen også mens han spilte. Etter at han ga seg som spiller var han oppmann og sportslig leder i 1992-1993 og 1998, og A-lags trener i 1992 og 1998.

Og da «Idretten er fargeblind» i 1999 ble et prosjekt kom han raskt med i arbeidet fram til 2005. I tillegg var han barne- og ungdomsleder 2001-2003.  Fra 2003 til 2005 var han ansatt i halv stilling i Brodd. I 2005 sluttet han av og ga stafettpinnen til Lene Sørensen som ble ansatt som barne- og ungdomssekretær.

Hverdagen til Øyvind var at han i 13.00-tiden gikk rett fra deltidsstillingen som miljøarbeider på Tjensvoll skole, og til Midjord hvor han ble til sent på kveld 4-5 dager i uka. I tillegg var det mange helger som gikk med til arrangement. Han bodde nærmest på Midjord, bare sengen manglet var det mange som sa.

Han kom med igjen 2011 da Lene sluttet og overtok ansvaret for Åpen Hall i Storhaughallen hver fredag kveld, med assistanse av Roy Larsen og Marianne Norseng.

Øyvind sa da han sluttet at det hele ble en livsstil, som tross mye arbeid ga han utrolig mye glede og ballast i livet.

Det er bare så usigelig trist og vondt at han gikk bort så alt for tidlig. Savnet er nok størst hos moren Berit, som mister en omsorgsfull sønn så altfor tidlig.

Øyvind Aanonsen ble på 100 års- jubileumsfesten tildelt klubbens nest høyeste utmerkelse, gullmerket med diplom for sitt arbeid i klubben.

Brodd FK har mye å takke Øyvind Aanonsen for og vi lyser fred over hans minne.

Brodd Fotballklubb –
Jan G. Kristensen

Del denne med andre

@2024 Brodd Fotballklubb
– Fremtiden er grønn