Damelaget inntok tabelltopp!

Damelaget inntok tabelltopp!

Brodd – Eiger 4-3. Brodds damelag tok imot damene fra Eigerøy onsdags kveld til en svært underholdende fotballkamp som inneholdt kort, mål og «hodeskader». Før bataljen mot Eiger ble satt i gang måtte noen av lagets spillere titte litt på tabellen å fortelle om at vi kommer til å ligge på tabelltopp til tirsdag 14. mai om det ble seier, en aldri så liten jinx å reine med der med andre ord.

Det virket som om damelaget trodde de kunne gå på vannet etter seier mot Havørn i første seriekamp og sterkt bortepoeng mot Egersund 2 i forige uke. Så 3 poeng hjemme mot Eiger burde nå være rimelig greit å innkassere. Kampens 1. omgang er det i hvert fall lite å skrive hjem om, vi får lite til å stemme i kampens første 45 minutter. Når vi fikk ballen var det om å gjøre å bli kvitt ballen raskest mulig, slik skaper hodebry hos trenerene som ser på dette langs sidelinjen.

Det vi kan notere fra 1. omgang er Eigers scoring på offside etter 34 minutters spill, samt dommeren som mente på at det ikke var hodeskade når en hadde vondt i ansiktet. Hodet satt nemlig på baksiden av hodeskallen. Da vet vi alle det i hvert fall.

I pausepraten ble det en aldri så liten hårføner fra Brodds trener, eller gjerne forfatter av denne stilen. Det virket som om damene var enige i det som ble sagt og skulle skjerpe seg i 2. omgang.

Etter 51 minutters spill får vi en fortjent utligning når Maren Rasmussen og Gulla sammarbeider. Maren finner Gulla, Gulla hun finner målet. Enkel å grei oppskrift som denne gangen resulterte i utligning til 1-1.  4 minutter etterpå blir det noe som kalles klabb og babb inne i feltet før ballen ender opp hos Ingrid, hun ser ingen annen vei enn å ekspedere ballen kontant i nettet fra 10 meters hold til 2-1 ledelse. Endelig ser vi ut til å væe i rute til Tone Søndeland sin favorittabell, nemlig på topp av tabellen.

Dessverre skulle gleden være kortvarig, for kun 15 minutter senere hadde Eiger igjen snudd kampen til deres fordel med å lede 3-2. Noe som gjorde at trenerteamet måtte gå all in med å sette inn våre jokere på topp Oda og Hanne. Vi gikk altså over til superoffensiv formasjonen og satset på at det skulle gi resultater i form av 3 poeng. Eiger var nære på å avgjøre kampen til deres fordel på 3-2, men en god Tone Søndeland redder mesterlig på skudd fra 8 meters hold. Der kunne vi nesten sagt god natt til en eventuell snuoperasjon.

Etter 75 minutters spill skulle dette gi umidelbart resultat med det offensive byttet når Ingrid finner Maren Rasmussen like utfor 16 meteren. Hun får lagt ballen inn foran mål hvor Hanne Pollack scorer utligningsmålet med blomsterkassen som Bente Rønning så fint sier det. 3-3 sto det plutselig på resultatavlen.

Trenerteamet var samstemte, her skulle vi bare kjøre på for 3 poeng. Så det offensive sto fortsatt i hovedfokus. Før vi røper hva som skjer videre kan vi fortelle om at Eiger hadde med seg ein kar på motsatt side som var uenig i det meste dommeren foretok seg på banen, spesielt når det gikk mot Eiger. Litt mye armer og bein på den siden, men kjekt når det blir litt blest rundt damefotballen.

Uansett skulle vi igjen ta ledelsen når kampuret bikket 80 minuters spill. Gulla slår en flott ball i bakrom til Maren Rasmussen som løper fra forsvaret, hun ekspederer ballen kaldt og rolig nede til høyre for keeper til ellevill jubel både på og utenfor banen. Vi leder 4-3 med 10 minutter igjen på dommerens klokke.

Vi fortsatte i samme formasjon, selv om Eiger tok over kampen mot slutten å skapte noen farligheter som kunne gitt hjerteinnfarkt til noen og enhver, hjertestarter skal i hvert fall medbringes til kamper fremover. Eiger klarer ikke å slå tilbake, dermed vinner Brodd 4-3 og topper tabellen med 7 poeng. 2 seirer og 1 uavgjort.

I de 2 neste kampene møter vi Viking og Sandnes som ifølge media er store favoritter for opprykk, så det vil bli en tøff utfordring for Storhaugs beste damer. Første kamp ut er borte mot Viking 14. mai på vestbanen kl. 20.00

KAMPFAKTA
Brodd – Eiger 4-3
(0-1)
Mål: Gulla, Ingrid Eikemo, Hanne Pollack og Maren Rasmussen
Assist: Maren Rasmussen x 2 og Gulla
Gule kort: Ingrid Eikemo
Tilskuere: 18

Dagens kommentar: «Det er ikke hodeskade, hodet er på baksiden av hodet» Dommeren forklarer hvorfor han ikke blåser av spillet.

Brodd: Tone Søndeland – Malena Nissen, Frida Skiftetad, Karianne Erland, Anette Halvorsen – Maren Rasmussen, Kristin Ueland, Ingrid Eikemo, Erika Breivik, Siw Tårnes og Gulla

Benyttende reserver: Maren Ravnås, Hanne Pollack, Oda Eide, Siv Årsland Lunde og Karianne Undem

Børs:
*** Maren Rasmussen
**   Gulla
*     Anette Halvorsen og Tone Søndeland

Del denne med andre

@2024 Brodd Fotballklubb
– Fremtiden er grønn