Bare nesten for Damelaget!

Bare nesten for Damelaget!

Brodd – Riska/Hana 1-1. Brodds Damelag spilte onsdags kveld sin 12. seriekamp mot Riska/Hana, tar vi med treningskampene i tillegg så står damelaget fortsatt uten seier. Håpet om en mulig 3 poenger mot Riska/Han var absolutt til stede, men måtte nøye seg med 1 poeng denne kvelden. Seriekamp nr. 13 kommer senere i høst, skal ulykkestallet bli lykketallet for Damelaget?

Onsdagens kamp stilte Damelaget med 3 debutanter, hvorav 2 av dem i startoppstillingen. Lene Dirdal, Åshild Jentof og Hanne Ødegaard fra henholdsvis Randaberg, Djerv og Buøy. Fra før av så debuterte Victoria Lange i kampen mot Sandnes. I tillegg er Kristin Olsen tilbake fra sine plikter for Hans Majestet Kong Harald V. Det vises igjen på treningsfeltet at vi er blitt flere på treningsfeltet, noe som øker konkurransen om plassene på laget. Noe som også viser igjen på intensiteten. Så det kan fort bli en kjekk høst, men også frustrerende for noen andre.

2 timer før kampstart åpnet slusene seg over Stavanger, slik at vanning av banen ikke var nødvendig denne kvelden. Han Tor fikk også ut sin frustrasjon før kampen, slik at hammeren ikke ble brukt i nærheten av Midjord imens kampen pågikk. Han traff gjerne en liten nerve midtveis ut i 1. omgang når 50 % av flomlysene ble slått ut i 10 minutters tid. Heldigvis slapp kommunens ansatte å bruke mandagen på å skifte lyspærer i høyden.

Vi har i årets sesong endelig komt enda mere gjennom hos jentene med at det ønskes å spille fotball langs bakken, noe som er mye kjekkere for alle parter. I tillegg er det faktisk underholdende for publikum som kommer å ser på. Onsdagens oppgjør var det faktisk en god del tilskuere å se, men det er fortsatt plass til flere 😊 Det er gratis inngang!

Ettersom finspillet er kommet for bli hos damelaget, så har husken til undertegnende blitt begrenset. Det hjelper heller ikke på at undertegnende ble 1 år eldre tidligere i uken. Det ble ikke gitt noe notisblokk i gave, så får stole på husken. 1. omgang var det i hvert fall Brodd som styrte mesteparten av spillet. Riska slet med å komme seg inn på siste tredjedel, dette pga ett bunnsolid forsvar som demret opp det meste som kom fra Riska. Etter 14 minutters spill er Riska innom en snarvisitt, de får fyrt av ett skudd/innlegg som får en lei høyde for våres del. Dermed ender ballen i målet til 1-0 ledelse for Riska.

Ikke lenge etterpå får vi ett annulert mål etter vakkert spill langs bakken som var innom flere kombinasjoner. Dessverre var Victoria i hårfin offside når hun satte ballen i målet. Maren Rasmussen fikk en meget stor sjanse når Anette slår en fantastisk pasning mellom stopper og back gjennom til Maren som setter fart mot Ida i Riska-målet. Maren må bruke ett tredje touch, noe som gjør at avslutningen blir reddet mesterlig. Surt for oss, ettersom en utligning hadde vært meget fortjent etter kampens 1. omgang.

I 2. omgang kom Riska mye mer med i kampen og skapte noen farligheter. Det virker kanskje litt rart å skrive at laget er mye mer med i kampen når de ligger under, men Brodd var det klart beste laget i 1. omgang. Vi fortsatte å spille fotball, men det virket som om Riska hadde giret opp litt. Det var i hvert fall en åpen fotballkamp som kunne endt hvilken som helst vei. Brodd fikk i hvert fall sin fortjente utligning når Victoria jobber knallhardt på ett tilbakespill, hvor hun kaster seg ned å sklir inn utligningen til 1-1 like foran nesen på en meget god Ida i Riska-målet. En fantastisk arbeidsscoring som må sees, for den er ikke lett å beskrive.

Før 1-1 scoringen hadde Tone Søndeland vartet opp med en mesterlig redning når Riska kom alene, det gjorde nok sitt for at vi fikk med oss 1 poeng denne kvelden.

Etter scoringen var det 2 lag som jaktet vinnermålet, hvor Brodd gjerne var nærmest like før slutt. Brodd får 2 store muligheter når Riska virker litt tomme på midten. Det åpnet opp for oss, men vi virket kanskje litt for stressa i avslutningsøyeblikket. Det hadde vært fantastisk å fått den siste scoringen på overtid, for å endelig bryte rekken på kamper uten seier mot Riska. Dessverre for oss, må vi vente til neste kamp senere i høst heller. For kampen ender 1-1 denne kvelden. Som alltids kjekt å møte «lokalnabo» Riska (I luftlinje veldig gode naboer), men nå er vi lei av å ikke vinne mot dere. Uansett står vi med 3-3 og 1-1 så langt denne sesongen. Det er i hvert fall merkbar fremgang, for vi har vært langt bak i mange år. Så neste kamp!

Neste kamp er mandag 9. september kl. 20.15, da møter vi Havørn. Dette blir damelagets første kamp på NSE-banen. Altså Brodd sin hovedbane, håper flest mulig kommer å ser på.

KAMPFAKTA
Brodd – Riska/Hana 1-1
(0-1)
Mål: Victoria Lange
Assist: Ingen
Gule kort: Ingen
Tilskuere: 17

Brodd: Tone Søndeland – Karianne Erland, Ingrid Opdal, Åshild Jentoft, Beate Oftedal – Maren Rasmussen, Kristin Olsen, Anette Halvorsen, Lene Dirdal, Siw Tårnes og Gulla

Reserver: Hanne Ødegaard, Kristin Olsen, Hanne Pollack, Karianne Undem, Maren Ravnås, Victoria Lange og Kristin Olsen

Børs:
*** Åshild Jentoft
**   Kristin Ueland
*      Lene Dirdal

Del denne med andre

@2024 Brodd Fotballklubb
– Fremtiden er grønn