Sveinung Roaldsen er død

Sveinung Roaldsen er død

Sveinung Roaldsen, keepergiganten i Brodd FK, døde natt til torsdag 19. november etter lang tids sykdom. Sveinung ble 77 år. Han sovnet stille inn på SUS med sine nærmeste rundt seg.

Han vokste opp i Krossgt. Sveinung ble gift med Torbjørg i 1962 og de bodde de noen år på Hinna, før de bygde hus på Sunde, hvor han bodde helt til det siste.

Egentlig ville en onkel av Sveinung, som var i Vidar, at han skulle begynne i Vidar. Men da ble det protester på hjemmebanen og i 1953, 10 år gammel, ble det Brodd for evig og alltid; en sann og god Storhauggutt.

Sveinung debuterte på A-laget i 1960 og var aktiv her til 1972/73. Han hadde en frisk og uredd spillestil. Noe som gjorde at han ofte ble skadet og medførte at han måtte på sykehuset. Det går mange historier om skadene til Sveinung. I Brodd sin 100 års bok har Svein-Inge i sitt intervju med Sveinung, skrevet følgende:

I en kamp mot Nærbø smalt det skikkelig. Sveinung husker lite og ingen ting av kollisjonen, og visste ikke noe før Thor K. Brekke, fortalt han på sykehuset hva som hadde skjedd. Brudd på kjevebeinet og flere tenner slått ut. Men Sveinung ga seg ikke og kom alltid tilbake.

Sveinung spilte på juniorkretslaget i 1961 og by-ungdomslaget i 1962. I 1961 mens han spilte på A-laget trente han guttelaget som kom til finalen i KM. Det ble dessverre tap for Viking. Sveinung deltok også på juniorkretslaget i Horten- turneringen. Ellers representerte han Brodd på flere trener- og lederkurs i regi av fotballkretsen. Han måtte på grunn av sykdom gi seg alt for tidlig som spiller, men var aktiv som trener og støttespiller i flere år.

Sveinung var vara til styret og styreleder i 1969, ellers med i barne- og ungdomsavdelingen i flere år. Hans innsats i det gamle klubbhuset var uvurderlig og viktig. Han ble utnevnt som æresmedlem i 2012. Han var med og stiftet Brodd Eldre i 2000 og var aktiv, som oss andre, til corona kom i mars.

Sveinung var utdannet blikkenslager og jobbet først hos Blikkslager J. Johnsen & Sønner AS, før han overtok som daglig leder i samme firma. Senere startet han sitt eget firma Mesterblikk AS i Hillevåg, sammen med sønnen Geir og Tor Henning Rasmussen. Mesterblikk AS var et velrenommert firma som fikk mange store oppdrag og honnør for sitt gode arbeid.

Sveinung var en hjemmets mann. Alltid positiv, samvittighetsfull og hjelpsom. Det er mange som kommer til å savne Sveinung Roaldsen.

Torbjørg har mistet sin kjære mann og støttespiller. Familien ellers en kjær og snill far, svigerfar, farfar og morfar, oldefar og bror.

I Brodd vil han bli husket som en av de dyktigste, og som et godt og hjelpsomt medlem.

Vi lyser fred over en stor og kjær Broddgutts minne.

for Brodd FK og Brodd Eldre

Jan G. Kristensen

Del denne med andre

@2024 Brodd Fotballklubb
– Fremtiden er grønn