Surt tap i serieåpningen for G16

Surt tap i serieåpningen for G16

Randaberg – Brodd 2-1. Kalenderen viser 8. juni, vi er langt på overtid når det gjelder seriestart. For denne tirsdagen tjuvstartet Randaberg og Brodd G 16 1. divisjon avdeling 1. De andre lagene venter til høsten med å sette i gang serien.

Motstander for Brodd denne tirsdags kvelden var nemlig meget fysisk sterke Randaberg på en nydelig gressmatte. Det er ikke for vane at vi får spille på gress, men vi takket fint ja til å teste det flotte gresset på Randaberg. Selv om det ikke akkurat gagner vårt spill all verden, så var det godt å få kommet i gang med de viktige kampene.

Vi fikk tidlig i kampen kjenne på hvor fysisk gode Randaberg sine spillere var, for de la ingenting imellom i duellene på banen. Så vi måtte tidlig brette opp ermene for å henge med i svingene på gressmatten. Randaberg gjorde det vanskelig for oss når de spilte en litt mer skjev formasjon enn andre lag på dette nivået, men Ahmet på venstre kant hjalp rikelig godt til på det defensive sammen med Dafnel. Det ble mye løping, men svært viktig løping. Noe som gjorde sitt for at Randaberg ikke klarte å skape all verden, selv om de hele tiden var på farten fremover.

Vi står veldig godt defensivt for tiden, noe som gjør at Randaberg kommer med minimalt med sjanser. I tillegg overrasker vi Randaberg med høyt press på deres 5 meter, noe som gir oss en tidlig ledelse allerede etter 15 minutters spill. Mayu snapper opp ballen fra av Randabergs spillere på 24 meters hold, setter stor fart inn i 16 meteren før han uselvisk serverer Ahmet som enkelt kan sette ballen i mål til tidlig 1-0 ledelse.

Vi virket kanskje litt stresset med å lede 1-0, for det ble mye langt og upresist etter scoringen. Noe som gjør at vi gjerne blir løpende litt imellom. Underlaget får ta litt av skylden for dette, ettersom det lugger mye mer enn vanlig. Så det ble litt kaos 1. omgang for vår del, hvor vi avsluttet med 10 mann grunnen en liten variant av holding fra vår nr. 15 Martin Andre Odden. Randaberg skaper ingen store sjanser, men er nok hakket hvassere enn oss i 1. omgang.

Vi gjør noen rokkeringer i 2. omgang for å komme oss litt mer oppå enn det vi var i 1. omgang. Dessverre utligner Randaberg til 1-1 bare 8 minutter ut i 2. omgang med ett knallhardt frispark fra 25 meters hold. En prosjektil som går like over hodet på ellers svært robuste Mats bakerst i Broddburet. Mats måtte også gi seg med en skade med håndleddet, så overlot buret til Ola den siste halvtimen.

Vondt skulle bli til verre når Harry merkelig nok får gult kort i en ren duell med målvakt bare 5 minutter senere, en ren duell hvor keeper skal ha frispark. Dessverre mente kampens dommer at det skulle gi 5 minutters utvisning. I løpet av denne perioden skulle Randaberg få ett nytt frispark i noenlunde samme posisjon som forrige scoring, også denne gangen går prosjektilen rett i mål. Denne gang mye bedre plassert enn forrige scoring. Utrolig surt å få slike scoringer imot når vi har god defensiv kontroll i kampen.

De siste 20 minuttene av kampen er det vi som styrer mye av spillet, når vi endelig tør å spille oss ut bakfra. Det tok dessverre litt tid før vi faktisk følte oss trygge på Randabergs gressbane. Vi er litt uheldige i overgangene våres når ballen lugger såpass mye at vi ikke får med oss ballen fremover i banen. Vi skaper 3 store sjanser de siste 20 minuttene, men klarer ikke å omsette sjansene våre i mål.

Ett svært kjipt tap hvor vi i hvert fall hadde fortjent å ta med oss 1 poeng fra Randaberg Stadion. Vi viser gode kvaliteter defensivt, i tillegg legger vi ned en helt enorm innsats gjennom hele kampen. Kjekt er det å se at «hater å tape» mentaliteten er å se hos guttene etter kamp. Det skal svi å tape fotballkamper, å det skal være deilig å vinne fotballkamper. Det viser bare at guttene har tatt flere riktige steg de siste månedene. Dessverre holdt det ikke til poeng denne gangen, men vi kommer til å plukke med oss mange poeng fremover med slik innsats. Spesielt når vi får spilt på kunstgress, slik at vårt offensive spill også kommer til sin rett. I tillegg svært gledelig å ha Storm tilbake på banen, selv om det kun ble med 10 minutter i dag.

KAMPFAKTA
Randaberg – Brodd 2-1
(0-1)
Mål: Ahmet Dereli
Assist: Mayu Ahmed
Gule kort: Martin Andre Odden og Harry Haga
Dommer: Svært mange rare avgjørelser begge veier

Brodd: Mats Viik De Jong – Mateo Hansen Jørpeland, Alex Viland, Martin Andre Odden, Dafnel Johnsen – Per Tjelta Thorshaug, Jaylen Bringeland Noel, Ahmet Dereli, Jack Sandvik, Mayu Ahmed – Mesut Gunc

Reserver: Ola Lomeland Waldow, Vegard Michelsen, Skage Flotve, Storm Aleksander Kristensen, Harry Haga og Eirik Vestbø Dahle.

Børs:
*** Alex Viland
**   Ahmet Dereli
*     Martin Andre Odden

Del denne med andre

@2024 Brodd Fotballklubb
– Fremtiden er grønn